Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

nagłe spowolnienie komputera

LaaW99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, z jakiś miesiać temu zainstalowałem na nowo windows 7. Wszystko było git i w pewnym momęcie podczas gry w csgo fps spadły do 10-20 (z 100-80) Na początku myślałem że to wina cs więc włączyłem dota i było to samo, pobrałem nfs world i również ten sam efekt... Wiecie od czego może coś takiego być?

Komputer przeskanowałem avastem wykrył 1 trojana i jakiś wirus html więc je usunołem, komputer czyszcze pare razy dziennie ccleanerem, właśnie robie defragmentacje dysków

Opublikowano

Przede wszystkim, otwórz go i sprawdź czy wentylator jest sprawny. Wyczyść go sprężonym powietrzem, i sprawdź ponownie temperatury.

Opublikowano

TMPIN2 129 stopni...

jak to naprawic?

Te temp co dałeś to są temp z normalnego chodzenia bez obciążenia, obciąż komputer jakąś grą i daj wtedy wykres temp z HWmonitor oraz daj SS z CPU-Z żeby mieć pewność co do obniżonego taktowania,

te 129 C co pokazuje to jest uszkodzony czujnik, jeżeli ta temp by sie zmieniała to by mogło być gorzej ale jeżeli stoi w miejscu to tylko awaria czujnika.

1378331621-U719057.png

Opublikowano

fps po defragmentacji czyszczeniu aty virem itp podskoczyly do prawie stabilnych 40 fps.

A tak wygladala sytuacja po 20 minutach grania w dota.

Dodam jeszcze ze komputer wlacza i wylacza sie okolo 5 minut.

post-500089-0-15113600-1380567390_thumb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...