Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dywizja i punkty

Flengo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Wszedłem wczoraj do silvera I, wygrałem 2 gry i dostałem za pierwszą +6 lp a za drugą +5 lp przy czym we wcześniejszych ligach dostawałem po +20 albo nawet więcej. Czym jest to spowodowane i jak zapobiec?

Opublikowano

jestes "słaby" żeby np dostać lige złota,delikatniej mówiąc niskie mmr "niezaslugujesz" na daną lige i ci daje mniej punktów a wiecej odbiera masz może wiecej przegranych niż wygranych? ale jeżeli wygrasz np 5-10 gier pod rząd to bedziesz dostawal już po 10-20 w złocie oczywiście jak dojdziesz

Opublikowano

jestes "słaby" żeby np dostać lige złota,delikatniej mówiąc niskie mmr "niezaslugujesz" na daną lige i ci daje mniej punktów a wiecej odbiera masz może wiecej przegranych niż wygranych? ale jeżeli wygrasz np 5-10 gier pod rząd to bedziesz dostawal już po 10-20 w złocie oczywiście jak dojdziesz

Nie. Stosunek w/l mam 135/120 a znajomy ma 73/56 i dostaje po 20 :| Mam wygrane 4 gry z rzędu

Opublikowano

no widzisz 120 przegranych 135 wygranych wygrasz jeszcze z 5-6 i ci sie może ustabilizuje :3 a tak z ciekawości twój znajomy w jakiej lidze jest

Opublikowano

W 1 dywizji każdej ligi możesz dostawać mniej LP niż w innych dywizjach, ze względu na zbliżający się awans do nowej pełnej ligi. Dodatkowo wpływ na przyznawane LP za wygraną grę ma także MMR, które w tym przypadku może być zwyczajnie słabe.

Powinieneś dostawać LP w normalnych ilościach po awansie do kolejnej ligi.

Opublikowano

Tak jak koledzy wyżej mówili to zalezy od twojego mmr, naprawdopodobniej system sprawdza cie czy się nadajesz na gold'a.Ja miałem tak że gdy wbiłem 90 punktów i spadłem do 20, dostawałem po tym normalnie po 15-20.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

W 1 dywizji każdej ligi możesz dostawać mniej LP niż w innych dywizjach, ze względu na zbliżający się awans do nowej pełnej ligi. Dodatkowo wpływ na przyznawane LP za wygraną grę ma także MMR, które w tym przypadku może być zwyczajnie słabe.

Powinieneś dostawać LP w normalnych ilościach po awansie do kolejnej ligi.

To najpierw wyjdź do tej nastepnej ligi przy +5 i -15. Kiedyś słyszałem że to tylko bug, wystarczy wyjść z kolejki lub przegrać jedną gre i się ustabilizuje, to może być to?

Opublikowano

Dywizja 1 = i wszystko jasne.

W pierwszych dywizjach dostajesz mniej punktów ze względu na to, że system testuje, czy naprawdę zasługujesz na wyższą ligę, ponieważ może dojść do sytuacji, w której gracz na farcie (zostanie wycarriowany, mimo że nie zasługuje na tak wysoką pozycję) wygra te 6 gier pod rząd i dostanie się do ligi wyżej, z której nie może spaść i będzie tam lamił.

Bywalec
Opublikowano

To najpierw wyjdź do tej nastepnej ligi przy +5 i -15. Kiedyś słyszałem że to tylko bug, wystarczy wyjść z kolejki lub przegrać jedną gre i się ustabilizuje, to może być to?

Nie, to nie może być to, masz wyżej odpowiedzi, więc po co wymyślasz bzdurne teorie?

Opublikowano

Nie, to nie może być to, masz wyżej odpowiedzi, więc po co wymyślasz bzdurne teorie?

Nie są bzdurne bo wiele osób tak kiedyś miało tylko że już jakiś czas temu.

Za przegraną dostałem -4 więc pewnie to jest to "testowanie". Durne w pizdu, zanim się dojdzie do 100 pkt...

Opublikowano

Czym wyższa liga tym mniej punktów dostajesz.

gowno prawda kolega w s1 i g1 dostawal po 20lp bo mial haj mmr, w goldzie po seri z g5 przeskoczyl z g5 do g3 i w platynie po serii p5 do p3, mmr sie liczy jezeli masz ponad przecietne dostajesz 7+

TwistQ4ever_eune_9_1_logo.png

Jeb*ć brązy XDDDD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...