Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Największa mapa Adventure na świecie.

EpickiKaktus

21 użytkowników zagłosowało

1. 1. Sprawdzi si?

• tak
      16
    • nie
      5
    • mozna jeszcze cos dodac
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od kilku miesięcy nałogowo uczyłem się technik CommandBlock,WorldEdit,Oraz Redstone.

Wszystko to aby stworzyć największą mape ADVENTURE na świecie.

Dziś zaczołem budowę nad mapą.

co planuję zrobić??

Planuje połaczyć takei gry jak

Metin2

4story

NewerWinter

i inne tego typu

ale dokładniej

-automatyczne questy

-rozbudowane mapy"rużne światy takie jak ,pustynia,ognista ziemia,wierza demonów itp"

-Sklepy

-min 2 tyg grania

-w pełni multiplayer

-sklepy

-bossy

-ukryte zadania

jak na chwile obecna planuje zrobic questy do 2000 lvl.Kolejno roześle ją do 5 losowych osob o zobacze w jakim czasie ja przejda.

I jak Sprawdzi się??

Opublikowano

teorytycznie fajny pomysł. byłby dobrą inspiracją do kręcenia filmów (sam bym kręcił.) słyszałem o tych grach co piszesz ale w nie nie grałem. mam serwer na freeserwers i chętnie wgrałbym tam i przechodził z znajomymi

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

teorytycznie fajny pomysł. byłby dobrą inspiracją do kręcenia filmów (sam bym kręcił.) słyszałem o tych grach co piszesz ale w nie nie grałem. mam serwer na freeserwers i chętnie wgrałbym tam i przechodził z znajomymi

:) tak ale zanim mapka powstanie to musze popracować kilka miesięcy na beta-test. Potam z 2 tyg poprawek.

Mam juz zrobiony spawn i 1 questa teraz czas na 1 wioskę i 1 swiat czyli ten glowny z cala wioska.nastepnie teleporty i inne swiaty no i oczywiscie misje itp.Więc pracy jest.

Opublikowano

Wydaje mi sie ze lebszym pomyslem bylo by dodawanie co jakis czas np 1 raz w tygodniu takie jakby snapshoty i mysle ze by ci lepiej wypalilo

heh no tak ale za kazdym razem od początku.

PS: Dziś może wsadzę kilka ss co juz mam. :P

Opublikowano

Z twojego opisu projekt jest fajny. Co prawda nie jestem pewny czy ci się uda, ponieważ dużo osób próbowało takie coś robić, ale zaraz coś nie działa albo za dużo pracy. Prosiłbym o download tego projektu. Jak będzie ci ktoś potrzebny do budowy, ja moge chętnie

hbn5.png

Opublikowano

Z twojego opisu projekt jest fajny. Co prawda nie jestem pewny czy ci się uda, ponieważ dużo osób próbowało takie coś robić, ale zaraz coś nie działa albo za dużo pracy. Prosiłbym o download tego projektu. Jak będzie ci ktoś potrzebny do budowy, ja moge chętnie

niestety sam bubuję samemu lepiej nie trzeba się spieszyć. :P

Projektu nie daje :P

Opublikowano

niestety sam bubuję samemu lepiej nie trzeba się spieszyć. :P

Projektu nie daje :P

Spox ale jak cos pisz :D. Czekam na SS'y :D

hbn5.png

Opublikowano

Pomysl też, aby zrobić comman blocki tak, żeby energię wysyłalo, bo jakbyś 10000 redstone dał to by każdy na tej mapie mial 5 fps ;)

po co tyle redstone?? na 1 quest idzie nwm z 10 proszkow i dzialaja one dopuki nie otrzymamy questa jak jzu go otrzymamy to cały mechanizm przestaje działać

Opublikowano

Pomysł strasznie ciekawy , interesują mnie ss'y jak będziesz mógł to wrzuć każdy chce zobaczyć. Taka mała rada wiem że już masz projekt i tak dalej a pamiętaj że na pustym świecie dostajesz więcej fps niż na normalnym :)

jak na pustym??? heh jak narazie to raczej lagów nie bedzie bo gram z shaderami i mam odpalonego serwa i ani jednego laga :P ale potem i tak czeka mnie optymalizacja

PS: mapę robie całkiem od cera "czysta całkiem mapa" robię gory doliny itp. Wszystko sam.

propo tego co ludzie piszą powodzenia to dziękuje bo jak narazie to mam sporo zabawy przy tym.

Mam już duzo zrobione więc raczej się nie poddam.

Obecnie robie podziemia gdzie będziemy miely epicką misje.Damm ss około 19:00

Opublikowano

Jeszcze takie małe coś.

Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły na QUESTY.

Moze napisać z chęcią zobaczę.

Mam ich sporo ale chcem zrobić ich jak najwięcej.

w tym tygodniu może skończe zadania w 1świecie czyli tym głównym i może zaczne robić inne lokacje.

Opublikowano

Minecraft + Metin2 = SZALEŃSTWO :D

Co do questów jak Ci się uda to NICE.

napewno się uda.Jest przy nich najwiecej roboty bo to na zmiany komendy pisać i to się miesza.

Mapę robie tak że da się ja przejsc bez questów. Ale będzie to mega trudne i prawie niemożliwe.

Jka narazie mam 3 questy z nagrodami itp.

Chcem jeszcze dokończyc 1 lokacje co zajmie mi z 2 dni jeszcze.

Opublikowano

Jeżeli planujesz zrobić ok. 2000 lvl, to samemu nie dasz rady, musi ci pomóc kilka osób.

Wysoko mierzysz, co jest dobre bo cel musi być.

Proponuje co 1 tydzień pisać newsy, żeby rosło tym zainteresowanie, oraz Beta Testy wprowadzać.

Tak ps. To jest wszystko pod singleplayer, czy normalnie server multiplayer gdzie gra np. 100 osób?

Opublikowano

Jeżeli planujesz zrobić ok. 2000 lvl, to samemu nie dasz rady, musi ci pomóc kilka osób.

Wysoko mierzysz, co jest dobre bo cel musi być.

Proponuje co 1 tydzień pisać newsy, żeby rosło tym zainteresowanie, oraz Beta Testy wprowadzać.

Tak ps. To jest wszystko pod singleplayer, czy normalnie server multiplayer gdzie gra np. 100 osób?

Questy robię tak że ten 2000lvl wbije się dosyć łatwo oczywiscie jak się bedzie robić je systematycznie. NWm jeszcze jaki to będzie ten ostateczny lvl ale napewno wysoki.

Niestety mapki nie będzie można wgrać na serwer taki jak 100 osób. Raczej jest to do grania z kolegami.np w 10 osób czy coś.

Opublikowano

Zawsze ciekawił mnie fakt, czy ktoś podejmie się takiego zadania, liczę że dasz rade, jestem oczywiście za ! ;P.

też sie zawze ciekawiłęm nikt się nie podjoł takiego wyzwania bo mówiąc jest to wielkei wyzwanie. No to podiołem się ja :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...