Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samodzielny montaż

TheFoQuSsi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciezko jest zepsuc. Wg poradnika jakiegos, np. blackwhite nagrywal. Przed skladaniem dotknij czegos co przewodzi prad ale nie jest pod napieciem

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Wiem, wiem np. kaloryfer :) Poza tym na telefonie sobie włączę poradnik np. <http://www.youtube.com/watch?v=Yyt1pbRmPyg&feature=c4-overview&list=UUsqyoQ5Z2QnWfLZ7GeIT1bQ> albo coś od blackwhite321, wiem o co chodzi w każdym razie ;) A ten pdf to <http://www.donauki.cba.pl/dok/jak_zlozyc_komputer,_zeby_dzialal_poprawnie_poradnik_krok_po_kroku.pdf> Może na informatyce coś o tym będziemy mieli, jeszcze mi troszke brakuje :< Czy XFX Core 450W Wystarczy do tego?

PODZESPOŁY PC:
Płyta Główna: Asus H81M-PLUS
Procesor: Intel Core i5 4570 3.2GHz
Karta Graficzna: Gigabyte Radeon HD 7850 1GB OC
Zasilacz: XFX Core 450W
Obudowa: Cooler Master N200
Pamięci RAM: Corsair 4GB 1333MHz
Napęd Optyczny: Lite-ON Super AllWrite
Dysk Twardy: Western Digital Blue 500GB
Opublikowano

[OFFTOPIC]

sorki że pytam ale chciałem się zapytać , wiem że mam słaby komp , ale czy ktoś mógłby znalezc jakies dobre tanie części czy mam nic nie wymieniac ?

Amd Athlon 64 X2 Dual

Core processor 4600+

2.41GHz, 2,00GB RAM

NVIDIA GEFORCE 8600 GT

offtop

Jeżeli kupie pre-order np . za 30 zł to jest to tak że potem w dniu premiery moge to odebrać i juz nic nie płace?

czy musze coś zapłacić jeszcze ?

Czy to jest tak jakbym kupił gre za 30 zl ?

PROSZE O ODPOWIEDZ :C

Opublikowano

Ja 2 miesiące temu kupiłem części do nowego kompa, i postanowiłem go sam złożyć, nigdy wcześniej tego nie robiłem, więc oglądałem różne poradniki itp na internecie. Powiem krótko, gówno mi to dało i nic się z nich nie dowiedziałem. Gdy przyszły już mi wszystkie części okazało się to banalnie proste :) Wszystkie części mają szczegółowe instrukcje, co i jak z nimi robić, a na płycie głównej jest wszystko podpisane i trzeba być naprawde idiotom, żeby sie nie ogarnąć w tym :) Nie wiem czy to ma znaczenie, ale mam 15 lat.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

@up dzięki Barabaszek5 ;) tylko nadal nie wiem jak moi rodzice zareagują, gdy się dowiedzą, że sam chcę składać... a co powiecie o pdf? Bo szkoda mi kartek jak to się słabe okaże ^^

@PrawyQ ja bym radził zbierać na nawego kompa ;) - oczywiście to tylko moja sugestia, sprecyzuj budżet ._.

I zasilacz podaj, bo NoName mi tu śmierdzi :/

Opublikowano

Nic nie zepsujesz jeżeli będziesz się trzymał zasady ,,Wszystko wejdzie bez uzycia dużej ilości siły" Delikatnie inaczej ujmując ;)

Poradniki przydadzą ci się. Jednak jak będziesz miał wątpliwości czy to tutaj pasuje. Idź do taty i poczytaj z nim instrukcje. On może ją inaczej zinterpretować. Więc może sie domyslić o co chodzi i ci wytłumaczy. A jak nie to przebiegnij się do jakiegoś sklepu i zobacz.

Powiem ci że jak składałem swojego drugiego kompa. To rozkręciłem poprzednika i patrzyłem się jakl wszystko jest ułozone. Odkręciłem 1 klape i Cooler na CPu :>

76561198122231440.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...