Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Pozycja z której najłatwiej carryować

Wilkuu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w temacie. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Ogólnie moim mainem jest ADC i najwiecej gier mam rozegrane kolejno:

- Caitlyn 140

- Vayne 95

- Ezreal 87

Najlepiej czuje się jako Caitlyn i Varus i tymi postaciami wygrywam najwiecej jesli chodzi o ADC, dzieki nim wybilem sie na Golda i potem z Gold 5 doszedłem do Gold 1 z czego spadłem znów do Gold 5 ;x

no i teraz rodzi sie pytanie, czym najlepiej carryowac?

Ostatnio gram 1 gre na 3 dni bo szkola i te sprawy, wiec nie mam jak sie wybić ale teraz zagrałem sobie pare rankedów na topie z czego idzie mi lepiej niż zawsze bo top nie byl moja najmocniejsza strona.

Zagrałem 6 gier z czego:

- Riven 16/5 win

- Riven 2/5 lose

- Riven 28/4 win

- Riven 2/3 win

- Lee Sin 16/5 win

- Wukong 17/4 win

mysle, ze jak na mnie na topie to poradzilem sobie niezle i mam zamiar nauczyc sie grac na topie ;)

Jacy championi wg. was daja rade na topie w tej mecie (nie grywam topa wiec nie mam pojecia)?

I jaka postać mógłbym kupić jako następną? Preferuje coś wlasnie w stylu bruisera a'la Lee, Wukong zas nie widze siebie jako Zac.

Postacie na topa których nie mam: Aatrox, Darius, Mundo, Fiora, Galio, Gangplank, Swain, Trundle, Urgot, Vi, Volibear, Yorick, Zac.

@edit

Zapomnialem dodac o jungli. Wszyscy mowia ze z jungli najlatwiej carryowac, w co wątpie bo ludzie nie umieja zainicjowac ganka czy cos w tym stylu, pushuje itd + caly flame idzie na jungle po czym spadaja morale :)

@down

grałem pare razy rengarem ale to cos w stylu Riven, tylko, że nie ma az takiego escape ale buduje sie go cos w desen riven bo bruiserowo nie wychodzi to samo

Opublikowano

Niekontrowany Rengar na topie, 2 level, jeden burst, first blood.

Zdajesz sobie sprawę, że mam zapisany ten obrazek na kompie? Usuwaj dalej, warna/bana mi nie dasz, bo to co robie pod niego nie podlega
12zuijh.png
Sygna usuwana już 4 razy, ciekawe przez kogo

Opublikowano

Lee jungle/mid

Nidalka na midzie oczywiscie pod ap swoimi spearami wszyscy pociągnie

Xerath na topie (niszczy każdego buisera swoim zasięgiem, - passyw 20% armora z ap

Draven na dole zniszczy wszystko

Leona wyccaruje kazdego debila na adc, wystarczy ze umie auto atakować przeciwnika

Rengar na topie z teleportem, dzieki swojemu burstowi rozjebie wszystko w chwile i oczywiscie ult

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

@2UP

Aatrox to te coś bez late?

Tym nie wycarrujesz.

Najłatwiej wycarrować mainem, nie zależnie od pozycji, tyle.

czyli da się nim wyccarować lol sam sb zaprzeczyłeś

polecam Ci riven grać dalej.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Nikt ci nie polecił yorick na top miażdży każdego jak się go ogarnia ofc ;p w late wbija się w środek i ultuje naffedowanego apc, adc i tf wygrany ogólnie grasz 6vs 5 z yorickiem ;p

Opublikowano

Niekontrowany Rengar na topie, 2 level, jeden burst, first blood.

Bitch plz, Kha'Zix 2 lvl firstblood z red potą na midzie lub topie robię ZAWSZE

Co do tematu - podobno najłatwiej carriuje się z jungli, jednakże każda linia ma wpływ na carriowanie gier.

Top - feednięta riven, jax, fiora, vladimir, etc. = 1v3

Mid - ogromne możliwości roamu na inne linie oraz kontrola jungli przeciwnika.

Bot - Tylko duo bot z supportem, który może peelować (protect'ować) np. leona, thresh. Granie mobilnym ADC typu Ezreal, Corki, Vayne, Twitch, Tristana, Cait lub ADC z ogromnym dmg takim jak Varus, Graves (w sumie też jest mobilny :3), Kog Maw, Draven.

Jungle - możliwość gankowania każdej linii, snowball'owania mocnych postaci (Jax, Riven, Katarina etc.), kontrola buffów oraz objectivów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...