Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Tworzenie gry strategicznej

mati121

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od niedawna chce stworzyć grę strategiczną podobną do ikariam. Jednak nie wiem jak się do tego zabrać. Macie może jakieś poradniki/filmiki jak zrobić taką grę?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Tak od razu damy ci poradnik jak zrobić grę taką jak Ikariam gdyby wszystko było takie łatwe to po co tyle osób tworzyło tą gre? naucz sie programowac

Niekoniecznie.

Ja sam miałem problemy nie tyle co z programowaniem, a rozwojem gry. Możesz doskonale panować wszystkimi językami, ale żadnej gry nie stworzysz.

@OT

Jeśli masz ciekawy pomysł i masz wizje gry, to wtedy się możesz brać za naukę (Jeśli nie potrafisz) i kodzić grę. A jeśli nie masz pomysłu ani wizji wtedy możesz się brać za naukę 4fun :)

Opublikowano

chcesz stworzyć własną gre strategiczną znając tylko html i c++ poznaj lepiej jeszcze css i znajdź jakiś program do tworzenia gier i spróbuj

"program do tworzenia gier"

jebłem xD

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@up Ja także...

Naucz się PHP, JS / JQuery aby była 'jakaś' dynamika + Mysql aby gdzieś tą grę upchnąć ;d

Ps. Niby nikt nie zrobił TUT'ka jak zrobić grę Via WWW a tak na prawdę stworzenie takiego TUT'ka jest Realne ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...