Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Różnica między konsolami i sens.

StoneKnight

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Planuje zakup Xbox'a 360 Slim 4GB.

Mam kilka pytań dotyczące różnicy między dwoma konsolami i o sens.

Pierwsze moje pytanie dotyczy różnicy między konsolą Xbox 360 Slim 4 GB która jest w kolorze czarnym a konsolą Xbox 360 Slim 4 GB która jest w kolorze białym.

Osobiście jedną różnicę jaką ja zdołałem zauważyć to różnica w cenach, za czarną płacimy mniej niż za białą, ale dlaczego ?

Drugie moje pytanie dotyczy sensu kupowania Xbox'a Slim 4 GB, po przeczytaniu kilku tematów, opinii innych użytkowników mam mętlik w głowie, większość mi powiedziała, żebym nie kupował owego Xboxa Slim 4GB bo będę później tego żałował. Do końca nie wiem dlaczego, lecz pewnie ma to związek z tym, że rzekomo nie będę mógł zapisywać stanu gry i nie będę mógł instalować gier.

Więc jak to wreszcie z tym jest ?

Osobiście planuje 3-5 gier w które bym chciał pogrywać z nudów, na pewno będzie to GTA IV/V, jakaś fifa i NFS.

Raczej nie będę planował w najbliższej przyszłości przerabiać konsoli na piraty, dlatego też chce kupić nową.

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Biała konsola to wersja limitowana, trudniej ją dostać dlatego jest droższa.

Co do drugiego pytania, to opłaca się kupić konsolę. Wyszło dużo tytułów, i wyjdzie jeszcze więcej wiec na pewno zakupu nie będziesz żałował.

Tylko przydałby Ci się jakiś dysk do konsoli, gdyż np GTA 5 wymaga zainstalowania 8GB danych na dysku.

Save'y, profile itd spokojnie zapiszesz na tych 4GB.

Opublikowano

1. Płacisz za limitowaną edycję

2. Jak kolega up, dysk troszkę większy, GTA 5 i inne cacka będą chodziły, czarna jest tańsza weź, sam mam więc polecam, 4 GB na savy starcza, zresztą sam gram więc wiem.

3. + Na czarnej mniej widać kurzu i innych śmieci które się osadzają ;).

mhraed.png

Opublikowano

1. Płacisz za limitowaną edycję

2. Jak kolega up, dysk troszkę większy, GTA 5 i inne cacka będą chodziły, czarna jest tańsza weź, sam mam więc polecam, 4 GB na savy starcza, zresztą sam gram więc wiem.

3. + Na czarnej mniej widać kurzu i innych śmieci które się osadzają ;).

GTA V i inne nowsze będą chodziły jak zakupię sobie większy dysk czy jak ?

Bo nie rozumiem tego, jeśli tak jak kolega Shiniox napisał, że GTA V wymaga zainstalowania 8 gb na dysk to na moim nie ma szans się zapisać.

A jeśli zrobiłbym tak jak gdzieś wyczytałem, że podpinam pendrive w moim przypadku 16GB i tam instaluje np. GTA V i inną gre a stan gry zapisuje na dysku Xbox'a ?

Jeśli tak to trzeba coś instalować czy coś przerabiać, żeby ten pendrive robił za dysk ?

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Bo nie rozumiem tego, jeśli tak jak kolega Shiniox napisał, że GTA V wymaga zainstalowania 8 gb na dysk to na moim nie ma szans się zapisać.

A jeśli zrobiłbym tak jak gdzieś wyczytałem, że podpinam pendrive w moim przypadku 16GB i tam instaluje np. GTA V i inną gre a stan gry zapisuje na dysku Xbox'a ?

Jeśli tak to trzeba coś instalować czy coś przerabiać, żeby ten pendrive robił za dysk ?

Wszystkie gry będą chodziły, tylko GTA jest wyjątkiem, który potrzebuje doinstalowania tekstur na HDD.

Może być to pendrive itd, tylko musi być wystarczająco szybki, czyli nie jakiś Chiński :P

Opublikowano

Dokładnie jak UP :D, pendrive np 16 GB możesz teraz nabyć za grosze, najlepiej kup sprawdzony, np KingSton ;), Ja i tak mam lagi na xboxie :X Czasami spadki do 25 FPS, chodzi mi o GTA 5 :c

mhraed.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...