Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] odnośnie serwera RPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zakładam serwer RPG który (raczej) będzie hitem, jeżeli uda mi się go zrobić zgodnie z planami, mamy już zagwarantowaną maszynę 8GB. Jednak czy cóś takiego wam się spodoba :

- Podział na lokacje

Każda lokacja posiada własny RESOURCE PACK, który pozwoli wczuć się w klimat

Potrzebuje jednak grafików :C

- Sekretne skrzynie otwierane kluczami

Jest to element, dzięki któremu zasłynęła gra Fable 3 - szukasz kluczy, każda skrzynia wymaga pewnej ich ilości do otwarcia

- Customowe bronie

Specjalne, nowe bronie - BEZ MODÓW

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

@up

Dzięki za opinie :D

Pliki już prawie skończone, niedługo przystępujemy do budowy mapy!

Pamiętajcie że nadal potrzebujemy grafików do stworzenia resource packów (chodzi tutaj o: Ładne itemy w jakości przyn. 32x32 + niektóre itemy animowane)

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

Witam!

Zakładam serwer RPG który (raczej) będzie hitem, jeżeli uda mi się go zrobić zgodnie z planami, mamy już zagwarantowaną maszynę 8GB. Jednak czy cóś takiego wam się spodoba :

- Podział na lokacje

Każda lokacja posiada własny RESOURCE PACK, który pozwoli wczuć się w klimat

Potrzebuje jednak grafików :C

- Sekretne skrzynie otwierane kluczami

Jest to element, dzięki któremu zasłynęła gra Fable 3 - szukasz kluczy, każda skrzynia wymaga pewnej ich ilości do otwarcia

- Customowe bronie

Specjalne, nowe bronie - BEZ MODÓW

Jak dla mnie to lipa ze bez modow, bo zmienic dmg broni to kazdy debil potrafi, dodac efekty ciu lepszy debil, itp itd.

Ale by zrobic porzadne rpg to ni ma komu...

Znowu bd surival+frakcje + kilka npcetow

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Hitem to napewno nie będzie. Napewno po moim (500 slotów network) (autorski plugin na Herobrine) (tego nie spotkasz nigdzie - ulepszony craftbukkit ponad 40 nowych możliwości) (autorski skript na questy) maszyna 128GB (3 serwery) (skrzynie na klucze dzięki pluginowi skript, czy ty byłeś na serwerze? ) reprezentacja hostingu ServerClass.pro.

@AntiWarn

Pomysł nie najgorszy jednak masz chociaż domene .pro/.org ? Posiadasz maszynę dedykowaną

Ile członków administracji

Ile slotów

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

@up

Mamy serwer VPS 8 GB (dokładniej maszyna ma 128 GB, ale udzielono nam 8GB), domeny jeszcze nie ma sensu robić, z racji tego że VPS możemy ustawić slotów ile chcemy, ale się jeszcze zastanawiamy. Członków administracji aktualnie 3

@Karolina

To nie będzie jakiś SV+Fakcje tylko będzie czysty RPG wzorowany na wielu RPG'owych hitach (chodzi mi o zamknięty typ świata, z portalami między miastami itp)

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

@up

Mamy serwer VPS 8 GB (dokładniej maszyna ma 128 GB, ale udzielono nam 8GB), domeny jeszcze nie ma sensu robić, z racji tego że VPS możemy ustawić slotów ile chcemy, ale się jeszcze zastanawiamy. Członków administracji aktualnie 3

A kiedy ten survival+frakcje startuje? skrzynki otwierane kluczami to osiagniecice twojego zycia?

Jak dla mnie to lipa ze bez modow, bo zmienic dmg broni to kazdy debil potrafi, dodac efekty ciu lepszy debil, itp itd.

Ale by zrobic porzadne rpg to ni ma komu...

Znowu bd surival+frakcje + kilka npcetow

BukkitSmerf

Opublikowano

@up

Jest to autorski plugin, nie jest to taki plugin jak myślisz,

plugin jest na podstawie Fable, tj. szukasz kluczy ukrytych na mapie, a potem, gdy masz np. 10 kluczy szukasz skrzynek które możesz przy ich użyciu otworzyć.

Np. Skrzynka wymaga 10 kluczy do otworzenia

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

ref

Dalej nie rozumiem czemu bez modow ;/ Nie da sie zrobic dobrego rpg bez modow.

Bo bukkit nie daje zbyt duzo mozliwosci. (mowie o mozliwosciach calego CraftBukkita nie tylko o API oczywiscie)

Ma nawet sporo opcji ale tak naprawde nie da sie dodac nic nowego.

BukkitSmerf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...