Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Często zadawane pytania: Team Fortress 2

Vanosh.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Jaką nazwę niesie oficjalna strona Team Fortress 2?

http://www.teamfortress.com/freetoplay/index.php

2. Gdzie, i jak mogę pobrać Team Fortress 2?

Jest to na prawdę łatwe, i nie wymaga praktyki. Potrzebny do tego jest na Steam, który do pobrania znajdziecie tutaj:

http://store.steampowered.com/about/?l=polish

Jeżeli nie posiadacie konta na Steamie, możecie je zrobiąc pobierając go, oraz stworzyć je po jego otwarciu. Tylko pamiętajcie! Dobrze zachowajcie dane, który wpisujecie!

Gdy już macie konto, i pomyślnie się zagolowaliście, czas na poszukanie, oraz pobranie gry:

1380744778-U24240.jpg

Po wejściu na stronę gry, będziecie mieli taki button, tylko w języku wybranym przez was:

1380744803-U24240.jpg

Następnie gra będziesię spokojnie pobierała w Bibliotece. Gdy się pobrała, wystarczy wejść do gry i dołączyć na dowolny serwer.d

3. Czy gra jest płatna?

Nie, gra jest w stu procentach darmowa dla każdego. Jedynie istnieje konto Normalne, czyli takie, na którym nigdy nic nie kupowaliście do Team Fortress 2, oraz Premium, które się automatycznie aktywuje kupując grę przed posiadaniem wersji Free to Play, czy też za zakupienie dowolnego przedmiotu w Mann Co. in-game store.

4. Co ofersuję konto Premium, jeżeli się skuszą na zakup czegoś?

1380744816-U24240.jpg

5. Czy posiadacze konta Premium, oraz przedmiotów zakupionych przez prawdziwe pieniądze mają przewagę?

Nie! Każdy przedmiot jest do zdobycia bez kupna. Możemy je odblokować, wydropić czy też craftować!

6. Nie jestem dobry, nie chcę popsuć innym gry, mogę potrenować?

Tak, w Team Fortress 2 istnieje tryb gry na Komputer, więc można trenować na dowolnej mapie bez większego problemu.

7. Jakie są wymagania sprzętowe?

Dla windows:

Konfiguracja minimalna: Windows® 7 (32/64-bit)/Vista/XP, procesor 1.7 GHz, 512 MB RAM, karta graficzna zgodna z DirectX® 8.1 (wymagana obsługa SSE), mysz, klawiatura, połączenie z Internetem

Konfiguracja zalecana: Windows® 7 (32/64-bit)/Vista/XP, procesor Intel Pentium 4 (3.0 GHz lub szybszy), 1 GB RAM, karta graficzna zgodna z DirectX® 9.0, mysz, klawiatura, połączenie z Internetem

Dla Maców:
Konfiguracja minimalna: OS X wersja Leopard 10.5.8 lub Snow Leopard 10.6.3, 1 GB RAM-u, NVIDIA GeForce 8 lub lepsza albo ATI X1600 lub lepsza, mysz, klawiatura, połączenie z Internetem
8. Czy gra jest nowa?
Nie, jej data wydania to 10 Paź 2007roku, a jej oprawa graficzna jest dobra jak na ten rok.
9. Czy Team Fortress 2 oferuje mi kilka postaci, i czy są one darmowe?
Tak, przed dołączeniem do każdej rozgrywki wpierw wybieramy drużynę, a potem dowolną postać z 9 dostępnych dla każdego.
Ich nazwy to: Scout, Soldier, Pyro, Demoman, Heavy, Engineer, Medic, Sniper, Spy.
10. Czy MPC Media Team przestawił Team Fortress 2?
Tak, recenzja z przed roku znajduje się na kanale:

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...