Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Sposób na potężne glify

JambQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Idziemy do byle jakich lochów . (Ja na 16 / 17 lvl chodziłem do Grot Hagastove)

2. Zbieramy każdy ulepszony,magiczny item ! (Każdy który posiada jakikolwiek stopień rzadkości) .

3. Gdy już uzbieramy full eq tych itemków, idziemy (Z Grot Hagastove) do Kingshill, a następnie do stołu warsztatowego, a tam łączymy 4 przedmioty o tym samym stopniu rzadkości, a następnie wychodzi nam jeden, o wyższym stopniu rzadkości .

4.Zbieramy w ten sposób pare legendarych przedmiotów, i następnie idziemy do miecznika lub płatnerza i je przetapiamy :)

Jeżeli już było, proszę o usunięcie tego tematu !

Myślę że poradnik zasługuje na plusa ;)

Poprawki piszcie mi w komentarzach, zmienię .

Mój sprzęt: Intel i5-4440, GTX 660 TwinFrozr, Corsair VS-550W

lovv.png

by Azb3sT^

Opublikowano

I w taki sposób tracimy kilka % glifów (mniej ich wychodzi niż za zwykłe przetapianie zielonych/niebieskich), lepiej jest od razu przetapiać, dodatkowo stołu nie ma we wszystkich miastach.

Opublikowano

Dlatego za dwa sreberka mozna sie przeteleportować do Kingshill . :) Ale gdy przetapiamy zielone, trzeba to robić długo i to się nudzi ;)

lovv.png

by Azb3sT^

Opublikowano

Dlatego za dwa sreberka mozna sie przeteleportować do Kingshill . :) Ale gdy przetapiamy zielone, trzeba to robić długo i to się nudzi ;)

tyle samo trzeba poświecić na przetapianie legendarnych, a nawet więcej.

Mając 64 zielone i przetapiając je od razu klikamy 64x, a gdy musimy najpierw je ulepszyć to klikamy 85 razy (64 łączenie zielonych + 16 łączenie niebieskich + 4 łączenie fioletowych + 1 przetapianie legendarnego).

Dodatkowo dochodzi droga miedzy kowalem, a stołem (czasami dodatkowo teleport).

Kolejna sprawa (jak już wcześniej pisałem) to mniej gliftów za legendarny niż zielone.

Ostatnią sprawą jest miejsce w plecaku, mniej zbierzemy przedmiotów.

Opublikowano

tyle samo trzeba poświecić na przetapianie legendarnych, a nawet więcej.

Mając 64 zielone i przetapiając je od razu klikamy 64x, a gdy musimy najpierw je ulepszyć to klikamy 85 razy (64 łączenie zielonych + 16 łączenie niebieskich + 4 łączenie fioletowych + 1 przetapianie legendarnego).

Dodatkowo dochodzi droga miedzy kowalem, a stołem (czasami dodatkowo teleport).

Kolejna sprawa (jak już wcześniej pisałem) to mniej gliftów za legendarny niż zielone.

Ostatnią sprawą jest miejsce w plecaku, mniej zbierzemy przedmiotów.

Właśnie o tym mowilem, ze po 1. niema tyle miejsca i trzeba by latać z 20 razy w te i w tamte strone, a gra by sie juz chyba raczej nie inaczej znudziła ;)

lovv.png

by Azb3sT^

Opublikowano

JambQ jezeli otym mówiłeś to na jaki rozum ma ci to wyjść ? tak jak pisał 2up trzeba 64!!! zielone pomiescisz tyle w plecaku ? A jezeli chodzi o koncowy wynik to jeżeli ma sie 64 zielone miecza danego lvla oraz 1 legendarny miecz tego samego poziomu dokladnie traci sie od 20-40% glifow zostało to juz dawno sprawdzone !!!

Jeżeli chcecie już zarabiac te Glify to chodzicie na Arachne/Herdura za unikaty od nich dostajemy pare tysiecy glifow dodatkowo mamy drop kamykow / KP / MM / itemkow magicznych i nadzwyczajnych [ ktore sa 10x bardziej efektowne od zielonych z groty ] oraz ExP

Opublikowano

To akurat prawda, ja jednak wole uzbierać pełne eq, iść do stołu warsztatowego, i tak od nowa ;)

lovv.png

by Azb3sT^

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

To prawie każdy wie ale i tak przydało to się komuś

Nie rozumiem za bardzo twojego postu.

Co prawie każdy wie? Może to, że łącząc przedmioty a następnie je przetapiając dostajemy więcej gliftów niż za zwykłe łączenie? Przecież to nie prawda.

"i tak przydało to się komuś ". Komu? Przecież tym sposobem tracimy spory procent gliftów:

- dostajemy mniej gliftów za ulepszone przedmioty, więcej dostaniemy bez ulepszania.

- tracimy wolne miejsce (gdzieś trzeba trzymać ulepszone przedmioty)

- tracimy czas na latanie do stołu warsztackiego

- tracimy złoto na teleporty (tylko w 4-5 miejscach są stoły warsztackie)

Co do samego tematu to już dawno był zakończony, autor myślał, że odkrył fajny sposób na dodatkowe glifty, chciał się podzielić z innymi forumowiczami, jednak ten [TuT]? nie był do końca dobry co zauważyli inni. Autor był nowym graczem, miał 16-17 lvl więc mógł się pomylić, przyznał się, że do końca nie przetestował tego sposobu, że nie jest tak dobry jak mu się wydawało.

Jak dla mnie Ty po prostu nabijasz sobie posty, a przy okazji wprowadzasz w błąd innych użytkowników tego forum. Czytałeś może posty w tym temacie? Wydaje mi się, że nie.

Mogę się mylić, jeśli tak jest to rozwiń swoją wypowiedź i odpowiedzieć na moje 2 pytania. Dla przypomnienia: Co prawie każdy wie i komu by to się przydało?

Nie wiem po co wy nabijacie te posty, nic wam to nie daje, tylko zaśmiecacie forum, odświeżacie stare, nikomu nie potrzebne tematy, wprowadzacie innych w błąd. Nie lepiej napisać 50 postów z sensem niż 500 bez sensu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...