Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chrześcijaństwo. CZ 2.

Burmistrz :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@@Prosze o nie zamykanie tematu, w końcu to są pogaduszki i to jest dyskusja.

Więc powiedzcie dalej co myślicie o tej sekcie którą jest chrześcijaństwo (TZN TE BAJKI O BOGU)

Opublikowano

@@Prosze o nie zamykanie tematu, w końcu to są pogaduszki i to jest dyskusja.

Więc powiedzcie dalej co myślicie o tej sekcie którą jest chrześcijaństwo (TZN TE BAJKI O BOGU)

kto Ci nagadał że to jest sekta ?

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Ludzie mają prawo wierzyć w co chcą. W magiczne kredki, ołówki a nawet w potwora spaghetti.
nietolerancyjni ludzie którzy obrażają czyjeś poglądy są gorszymi ludzmi niż niejeden fanatyk religijny. Jestem ciekawy czemu chrześcijanstwo jest tak bardzo atakowane skoro to jedna religia z niewielu która w dzisiejszych czasach nie nawołuje do agresji. Zacznijcie czepiać sie muzłumanów i ich NIEBEZPIECZNĄ religię. Która zagraża każdej spokojnej rodzinie. Ateizm jest bardziej niebezpieczny ponieważ człowiek niewiężący w nic zagraża (nie każdy) społeczeństwu.
osobiście mam swoje własne nienarzucone przez kościół poglądy religijne wierze np w Boga ale nie w Chrystusa (ponieważ był człowiekiem).
Proszę swoją złość kierować na kościół a nie chrześcijan bo oni nic złego nie zrobili.

Opublikowano

Ateizm jest bardziej niebezpieczny ponieważ człowiek niewiężący w nic zagraża (nie każdy) społeczeństwu.

Wytłumacz mi to teraz, czyli np. jesteś ateistą to o co chodzi ? chodzisz z nożem po ulicy ?

Opublikowano

". Która zagraża każdej spokojnej rodzinie. Ateizm jest bardziej
niebezpieczny ponieważ człowiek niewiężący w nic zagraża (nie każdy)
społeczeństwu."

Ja pierdole, to czyli nie wierze = ide na dwór porozpierdalać łby malym dzieciakom bo mi się nudzi.

graphic.png

Opublikowano

Nie o to chodzi.
nie mówie o wszystkich ateistach bo mam kilku wspaniałych przyjaciół którzy nie wierzą w żadną inna religię.

Ateisc...i to jest bardzo trudne do sformułowania... osoba nie wierząca nie trzyma sie pewnych reguł typu "nie kradnij nie zabijaj itp." taka osoba w przyszłości która będzie wychowywać dzieci nie nauczy ich pewnych dobrych przyzwyczajeń( coś ukradniesz bozia cię ukarzę / zabijesz idziesz do piekła <---- Tylko o to się martwię ponieważ dziecko nie znając nawet WYMYŚLONYCH konsekwencji będzie czuło się bezkarne a potem zastanówcie się czy taka osoba w przyszłości nie zagrażała by komuś w przyszłości) TO MAM NA MYŚLI. Oczywiście nie mówiąc o wszystkich. Ja nie pakuje do jednego wora Ateistów i twierdze ze są tacy wszyscy. Postarajcie się zrozumieć mój przekaz zanim zaczniecie atakować.

Oczywiście nie mówie o wszystkich Ateistach poniewaz ich zdanie sam osobiście szanuje.

Naprawde ciężko jest napisać to co uważam lepiej było by to obrać słowami.

Opublikowano

kurwa...

TO dajmy na to ze twoj ojciec jest ateista i dziś rano do pracy przylazl z pila lancuchowa rozpierdolil kazdego potem wyjebal z ulta na mida zajebal hajs z firmy i spierdolił a potem wyzywał na daremno. tak ?

Opublikowano

Wytłumacz mi to teraz, czyli np. jesteś ateistą to o co chodzi ? chodzisz z nożem po ulicy ?

jeśli wiezysz w boga to przestrzegasz dekalogu , być ateistą to nie przestrzegać woli Boga i w niego nie wierzyć , więc nie boisz się kary bożej za grzechy .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Pierwsze pytanie które chce zadać przed rozkręceniem się:

Co ci chrześcijanie przeszkadzają? Zabił ci ktirys matkę, nie wiem złapał cię ksiądz pedofil czy ksiądz wyciągnął 1000 za ślub?

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

sam jestem nie wierzacym ministrantem podobnie jak moj ksiadz...

rodzice chodza do kosciola to ja tez musze bo tak... gdyby nie te wszystkie religie swiat bylby 500 lat do przodu

Opublikowano

sam jestem nie wierzacym ministrantem podobnie jak moj ksiadz...

rodzice chodza do kosciola to ja tez musze bo tak... gdyby nie te wszystkie religie swiat bylby 500 lat do przodu

…i pełny by był wszechwiedzących atestów którzy wystawiają "kurwa" "pokurwilo" "pojebalo" co dwa słowa, tolerują tylko lewactwo, kłócą się o wszystko…

To ją chyba wole już księży pedofilów i spiski Watykanu…

60fd5c9dc150771d9573b775bd316682_1325806

1342533578_by_xxxyxxx_500.jpg?1342533578

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Ale kurwa jest różnica miedzy tym, że w prawie jest "nie kradnij" i w dekalogu jest "nie kradnij".

Jestem chrześcijaninem - przestrzegam "nie kradnij" z dekalogu

Jestem ateistą - przestrzegam "nie kradnij" z prawa...

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Ateiści nie zabijają, nie kradną (nie mówie o wszystkich) nie dlatego, że jest dekalog, ale mogliby mieć konflikt z prawem, pójść do więzienia, więc to co ty mówisz jest bez sensu

finalrender.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...