Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Z WiFi na Prestigio Multipad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam ten tablet od Prestigio i kiedyś normalnie działał internet, później miesiąc przeleżał w szufladzie, 2 dni próbowałem łączyć sie z internetem i nic. Otóż mój problem wygląda tak:

Mogę się połączyć z moim WiFi na 3 smartfonach i 2 komputerach bez żadnych problemów a na tablecie pisze ,,Połączono'' ale ikonka WiFi w prawym dolnym rogu jest szara a nie niebieska, i nie ma internetu. A sygnał jest maksymalny.

Próbowałem konfigurować moj router wchodząc na stronę 192.168.1.1 (mam internet z Netii) ale pisze że strona jest niedostępna.

Czy ktoś wie jak naprawić ten problem? Na tablecie jest android 4.1.

Opublikowano

Jeśli masz Windows 7 to udostępnij z komputera internet (Ad-hoc) i połącz się z tą siecią w tablecie.

Opublikowano

Po 1. Mogłbyś napisać jak to zrobić?

Po 2. Wątpie, że to zadziała bo próbowałem udostępnić moj internet 3G z telefonu i też sie połączył ale byla szara ikonka i nie bylo neta.

Opublikowano

1. Spróbuj zresetować router. Z połączonym netem stronka nie działa. Odłącz neta, tzn. rozłącz się z wifi i weź kabelek i dopiero próbuj wejść na strone netii.

2. Reset tabletu, czasem pomaga.

3. Jeśli nie pomoże, to factory reset. Może jakaś apka blokuje wifi.

4. Dalej nie pomaga, popsuta jest nadajnik wifi lub karta sieciowa. Oddanie do sklepu na gwarancji lub kontakt z serwisem prestigio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...