Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA 4 - Jak zwiększyć zasoby do gry

TheMisterLight

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z zwiększeniem ustawień graficznych w grze. Wszystko jest na najniższych ustawieniach i nie mogę tego zmienić.

Pisze mi że moje zasoby przewyższają limit. (Zasoby w użyciu: 202/119 mb) Jak te zasoby zwiększyć żebym mógł na lepszych ustawieniach graficznych grać?

Już stosowałem te commandline. Oto co tam wpisałem:

-nomemrestrict
-availablevidmem 2.0
-norestrictions
-percentvidmem
Nastąpiła mała zmiana. Wcześniej miałem Zasoby w użyciu 202/98 mb ,a teraz mam Zasoby w użyciu: 202/119 mb jak wspominałem wcześniej. Użyłem tego commandline ponieważ wcześniej mi się textury nie ładowały, a teraz chciałbym grać na wyższych ustawieniach graficznych.

Mój sprzęt:

- Windows 7 Home Premium SP1 (x64)

- Procesor: Intel® Core i5-3210M CPU @ 2.50GHz, 2494 MHz, Rdzenie: 1, Procesory logiczne: 2

- Karta graficzna: NVIDIA GeForce GT 630M (2GB), Intel® HD Graphics 4000
- RAM: 6 GB

Pomogłem? Daj Lubię to!

Opublikowano

Podaj kartę graficzną, ile ma mb/gb , oraz ile masz ram w komputerze.

Napisał przecież, cytuję:

(...)- Karta graficzna: NVIDIA GeForce GT 630M (2GB), Intel® HD Graphics 4000

- RAM: 6 GB (...)

Co do tematu, spróbuj zwolnić miejsce na dysku systemowym i tym na którym masz grę oraz jeżeli możesz defragmentuj dysk :)

Opublikowano

Defragmentowałem dzisiaj GTA też nic nie pomogło.

Ogólnie to trochę pokombinowałem wczoraj już nawet da się grać ale teraz denerwuję mnie coś takiego: http://fotozrzut.pl/zdjecia/82a899c8bd.jpg

Co chwilę się coś takiego robi. Jak się pozbyć tego problemu? I co zrobić żebym mógł grać na wyższych ustawieniach graficznych? Wydaję mi się że GTA powinno mi śmigać na minimum MEDIUM ustawieniach.

Pomogłem? Daj Lubię to!

Opublikowano

odświeżam

Zaktualizowałem sterowniki od karty graficznej i teraz gta mi chodzi na WYSOKICH ustawieniach i nie mam problemu z zasobami.

Nie chce zakładać nowego tematu ale teraz chodzi o FPS.

Prosił bym o jakieś rady dotyczące zwiększenia fps'ów. Raz mi gta 4 śmiga, (trochę podczas szybkiej jazdy mam klatki ale to mi nie przeszkadza), a raz nie. Przed chwilą grałem w gta i klatki była masakryczne, odechciewa się grać.

W commandline mam takie komendy: novblank -framelimit 0 -fullspecaudio -norestriction -DX9 /high

Może ktoś doradzi jakich komend użyć jeszcze do zwiększenia fps. Proszę o pomoc.

Pomogłem? Daj Lubię to!

Opublikowano

GTA już mi działa płynie, pojawiła się jakaś aktualizacja NVIDIA GeForce Drivers która mi optymalizowała grę i teraz mi pięknie śmiga na wysokich ustawieniach.

Rozwiązuje temat.

Pomogłem? Daj Lubię to!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...