Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Proszę pomóżcie... zostałem oszukany

Bleader

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

22 Września 2013r kupiłem na tej aukcji

http://allegro.pl/league-of-legends-elo-boosting-wbijanie-dywizji-i3563408874.html

(po wcześniejszej rozmowie ze sprzedawcą na "GG" ) 105szt. Miało to pokryć koszty przejścia z srebra III do golda V. Jak się dowiedziałem od sprzedającego w dniu zakupu - usługa miała trwać od środy do piątku(tj. 25 - 27.09.2013r). Zostałem także poproszony o nie wchodzenie na konto w tych dniach. Z mojej strony wykonałem wszystko z instrukcją sprzedającego, lecz gdy w piątek wszedłem na konto na "lolkingu" okazało się, że konto stoi w miejscu, nadal jest w srebrze III, a sprzedający nawet nie odpisuje ani na GG, ani na wiadomości email.

Teraz moje pytanie;

Co powinienem zrobić w takiej sytuacji ?

Z góry dzięki,

pozdrawiam

Opublikowano

Zgłosić to na allegro broń boże na support riotu ponieważ oni ci nie pomogą bo jednak jest to zabronione poprostu albo poproś riot o zmiane passów jeżeli to twoje konto od początku i do kolegi albo dzwonisz,kontakujesz sie z allegro albo poprostu idziesz na policje ze zostales oszukany jego dane masz wiec szybko to pojdzie .

Mój plays zaczyna się od twojego błędu

~BestHooks

BestHooks_eune_412_2_nozg.png

Opublikowano

Jakiś oszust, można to wywnioskować po jego komentarzach, również piszą, że 0 kontaktu z nim.

Zapłaciłeś pewnie powyżej 130zł, więc napisz to do allegro ;).

279981407253602336505.png
Opublikowano

Zgłosić problemu na razie nie mogę - bo, od zakupu musi minąć co najmniej 7 dni. Więc do tego czasu chyba muszę liczyć na jakąś odpowiedz ze strony sprzedającego.

+ szkoda, że allegro cenzuruje nazwy użytkowników na liście osób które kupiły przedmiot, jeśli by tak ni było mógłbym się skontaktować z innymi osobami które zaufały temu człowiekowi ...

Opublikowano

Szans na odzyskanie kasy widzę małe. Allegro odda ci pieniądze tylko wtedy kiedy policja przyjmie zgłoszenie. A u nas z czymś takim może być ciężko. Ale jeżeli on się nie odezwie musisz na policję iść jedyny sposób żeby odzyskać kasę.

Opublikowano

Jedyna opcja to zabawa z policją, prawem. Allegro nic ci nie pomoże, oni tylko pozornie zapewniają bezpieczeństwo, ale jak przyjdzie co do czego nie masz co liczyć na pomoc z ich strony :3

Opublikowano

Moim zdaniem sprzedajacy jest chorym czlowiekiem, wszedlem na jego inne aukcje i zobaczylem ze sprzedaje konto do lola za 1000 zl. Po prostu swir.

A autorowi tematu zycze powodzenia w odzyskiwaniu pieniedzy.

Opublikowano

A może to DLATEGO?

Średni czas wykonania usługi to 1-2 dni - może się wydłużyć. Obowiązuje pierwszeństwo zakupu.

UWAGA: JAKO ŻE JEST OGROMNE ZAINTERESOWANIE I PRZYCHODZI DO MNIE CODZIENNIE PO KILKADZIESIĄT WIADOMOŚCI NA EMAIL ORAZ GG TO NIE ODPISUJĘ NA WIADOMOŚCI TYPU "WITAM" LUB "JESTEŚ?", PISZĄC DO MNIE PROSZĘ PISAĆ KONKRETNIE

Opublikowano

Tak jak napisał ktoś wyżej. Poczekaj...

Ok, dzięki ludzie, nie mam innej możliwości jak na razie poczekać porostu.

Do zamknięcia + jeśli jest ktoś kto też to kupił proszę o kontakt to lub GG; 43048375

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...