Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Postacie

Sir Manieek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Dopiero co zacząłem grać w lola i nie za bardzo go jeszcze ogarniam. Może mi ktoś napisać wszystko oo postaciach? Jak to z nimi jest bo wiem że są jakieś do kupienia i darmowe. I co mecz się wybiera tą postać tak? :D Z góry dziękuje za pomoc ;)

Jeżeli pomogłem podziękuj klikając Lubie to! <3

sygna1.png

Opublikowano

Tzn. że te darmowe postacie co można wybierać się zmieniają co tydzień?

I napisz proszę jak zdobyć IP lub RP :D

Jeżeli pomogłem podziękuj klikając Lubie to! <3

sygna1.png

Opublikowano

1. Zaczynając grę, masz do dyspozycji 10 bohaterów. Bohaterowie co wtorek zostają losowo zmieniani. Proces ten nazywamy rotacją.

2. Każdą postać możemy scharakteryzować w sposób mniej i bardziej zaawansowany. My się skupimy na tym bardziej zaawansowanym.

BARDZIEJ ZAAWANSOWANY :

AD (Attack DAMAGE - Są to postacie, które skupiają się głownie na swojej mocy umiejętności. Zazwyczaj idą w teamfighcie* na pierwszy ogień)

AP (ABILITY POWER - moc umiejętności. Są to postacie, które skupiają się głownie na swojej mocy umiejętności. Razem z ADC mają największy damage* w grze)

ADC (AD walczący z dystansu. Jego zadaniem jest carry'owanie* gry. Powinien grać w sposób uniemożliwiający focusowanie* drużynie przeciwnej)

SUPPORT (Coś w stylu AP. Jego zadaniem jest wspieranie drużyny, nawet kosztem własnego życia)

JUNGLER (Często AD. Gra ogólnie w jungli. Jego zadaniem są częste gangi*)

TOPP'ER (Często AD. Walczy na linii samotnie jungler powinien się głownie skupić na gangowaniu tej linii)

PRZYPISY :

~ Teamfight - drużynowa walka

~ Damage - obrażenia

~ Carry - obrona, wsparcie, krycie

~ Focus - Np. "Focusujcie adc" - czyli główny damage skupmy na ashe, starajmy się podczas TF (teamfighta) największe obrażenia kierować właśnie na ADC

~ Gang - gangiem nazywamy wkroczenie co najmniej jednego nieprzewidywanego przez nas bohatera z drużyny przeciwnej, który będzie starał się nas złapać w pułapkę i zabić. Gangiem możemy nazywać także takie samo działanie bohaterów sojuszniczych na naszej linii i nie tylko.

Na początek gry, polecałbym Ci grać kimś nietrudnym, jak Ashe*. Master Yi*, czy Annie*. Są to jedne z najłatwiejszych postaci. Są one też najtańszymi postaciami, więc myślę, że nie będzie z nimi problemu jeżeli chodzi o sam zakup.

Ashe - lodowa łuczniczka (ADC)

Master Yi - Mistrz broni (Jungler)

Annie - Dziecko ognia (AP)

Dodatkowe pojęcia, których możesz nie znać, a które w grze pojawią się na pewno

- Stun - Jest to zatrzymanie przeciwnika, uniemożliwiając mu poruszenie się, bądź wykonanie jakiejkolwiek innej czynności (używanie skilli, itd)

- Slow - Jest to spowolnienie przeciwnika

- Silence - Jest to ogłuszenie przeciwnika (Przeciwnik nie może używać skilli)

- GG - Good game, congratulations

- BG - Bad Game

- Wp - Well played

- Ulti - Najpotężniejsza umiejętność każdego bohatera. ®

- Pasyw - Pasywna umiejętność każdego bohatera.

- Farm - miniony

- kills - zabicia

Na razie to tyle. Gdybyś miał jeszcze jakieś pytania, możesz Ty, jak i każdy inny pisać śmiało do mnie na PW. Zapraszam. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie, KiritoKa.

Opublikowano

Dodatkowe pojęcia, których możesz nie znać, a które w grze pojawią się na pewno

- Stun - Jest to zatrzymanie przeciwnika, uniemożliwiając mu
poruszenie się, bądź wykonanie jakiejkolwiek innej czynności (używanie
skilli, itd)

- Slow - Jest to spowolnienie przeciwnika

- Silence - Jest to ogłuszenie przeciwnika (Przeciwnik nie może używać skilli)

- GG - Good game, congratulations

- BG - Bad Game

- Wp - Well played

- Ulti - Najpotężniejsza umiejętność każdego bohatera. ®

- Pasyw - Pasywna umiejętność każdego bohatera.

- Farm - miniony

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...