Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki serwer i jaką klasą zacząć?

pawix245

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejo,

Chciałbym was się spytać czy warto grać na tym polskim serwie (Jakoś tam na B się nazywał) bo nie wiem czy tam wgl ktoś gra. Może lepiej mi będzie zagrać na innym jeśli tam praktycznie nikt nie gra.

Drugie pytanie to czym najlepiej zacząć grać jako newbi z kolegą? Obaj nigdy nie graliśmy zbytnio w Aiona więc co na doradzicie? (Np. ja pierst a on Tank dajmy na to). Chodzi o dobre połączanie dla newbi playerów

tumblr_o1840uKrwV1tv0tovo2_r1_400.gif

Opublikowano

Na temat PL serwera (Barus) nie będę się wypowiadał, bo nie gram tam gdyż nie lubię patrzeć na dramy jakie polacy urządzają na lfg oraz drażni mnie istnienie spolszczenia i na pytanie jakiegoś dzieciaka (bo PL wersja zawsze przyciąga rzesze dzieci) "eee podexpisz? I eee gdzie dropią topniki" bym pewnie zareagował dość agresywnie.

Według:

http://aioninfo.com/

Gra tam jednak sporo ludzi, w momencie pisania posta aż 1830 co daje o 500 więcej już angielski na którym ja gram. Co prawda jeśli grasz z spolszczeniem to nie powinniście iść na inne serwery niż Barus bo się nie dogadacie z ludźmi, a ci jeszcze Was wyśmieją.

Co do duo to zależy czym do tej pory graliście i w jakich grach. Templar jest ciężką postacią do duo dopóki nie zrobi dobrego setu. Nie będzie miał tak dobrego DPS jak inne klasy, więc coś co byście zrobili sorc+cler tu może nie przejść. Tak samo osoba bez doświadczenia w grze healem nie powinna brać clera, bo się zmęczy. Możecie zrobić dwóch DPSów z tego samego typu, np. sin+ranger, ranger+gunner czy sorc+bard - wtedy nie musicie się martwić o random DPS, który mógłby Wam rollować itemy bo idziecie wszędzie na instancje razem więc to Wy byście musieli się dogadywać między sobą. Jeśli jednak macie jakieś doświadczenie to czysto teoretycznie duo templar z clerem jest fajnym wyjściem na grę z innymi ludźmi bo musicie szukać tylko DPS do pt - a to łatwiej zorganizować niż heal czy tanka.

Opublikowano

A gdybym zagrał dajmy na to na angielskim serwie to questy i reszta jest po angielsku tak? Było by wtedy troche słabo ;x Dogadać chyba sie dogdamy ale problem bedzie z questami tak wiec jak to jest ?

Jeszcze jedo pytanie co do rasy z tego co wiem to wiecej jest Elyos"ow prawda? I czy wgl ma to jakieś znaczenie bo dajmy pojde do Asmidian a tam nikt nie gra i ciężko rajdy czy instansje zrobić będzie (chodzi o pl'a).

tumblr_o1840uKrwV1tv0tovo2_r1_400.gif

Opublikowano

AION jest tak skonstruowany, że bez problemu sobie poradzisz z questami bowiem do 90% jest opcja "locate" która Ci pokazuje gdzie musisz coś zrobić. Całą resztę możesz wpisać w google i znajdziesz dokładny poradnik z screenami przy poważniejszych questach co i jak musisz robić, jak korzystać z skilli, itp. Korzystając z angielskich nazw dogadasz się z większością graczy AIONa, tylko idioci upierający się według zasady "gram na mojej wersji więc pisz do mnie w moim języku" będą mieli problemy, co jest zabawne jak pisze do Ciebie francuz czy niemiec po swojemu, a Ty mu odpisujesz linkiem:

PL wersja ma taki problem, że jak wpiszesz w wyszukiwarkę spolszczoną nazwę to na 99% nie znajdziesz odpowiedzi. Jeśli potrafisz się dogadać to polecam anglojęzyczne serwery bo między innymi poprawisz sobie angielski i sporo się nauczysz.

Faktem jest, że zawsze jest więcej ely, bo 60% ludzi woli być "tymi dobrymi" chociaż fabularnie Elyosi wcale tacy wspaniali nie są.

Odnośnie PL serwera to nie potrafię powiedzieć jak wygląda składanie grup, czy są ludzie na instancje, jakie jest ich IQ, jak sobie radzą, itp. Sądzę jednak, że jak wbijesz max lvl to nie powinieneś mieć większych problemów z złożeniem grupy, bo tak jak pisałem w poprzedniej wiadomości - Barus to jeden z bardziej zaludnionych serwerów, więc niby zawsze się znajdzie 4-5 innych graczy na instancję.

Opublikowano

Mój kolega gra Assasinem, to co będzie z nim najbardziej współpracowało?

Jaką se myszke kupić? Mam obecnie z logitecha, żeby była z kablem USB, tak do 120zł. Kształ jak najzywklejszy, żeby to nie był"kloc" z 120 guzikami dodatkowymi. Pisać PW lub na statusie profilu. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...