Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oszust z "Netii"?

Gangstuch

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Opowiem wam pewną historyjkę która miała miejsce parę dni temu. Był to prawdopodobnie poniedziałek. Jak to po odespaniu nocki odpaliłem kompa i zrelaksowałem się. Do mojego pokoju weszła babcia - mówiąc "Paweł, pan jest od internetu chodź szybko chodź, choooooodź!" ( zmieniam internet i szukam optymalnego dostawcy). Pomyślałem sobie - albo dobra nie będę pisał co sobie pomyślałem. Do rzeczy. Otwieram drzwi od mieszkania, widzę przed sobą grubego kolesia, może ma z 27 lat, w ręce jakaś sterta kartek, długopis.

Weszliśmy do mieszkania, usiadł tym grubym dupskiem na krześle. Pyta - "To pan jest zainteresowany internetem, tak?" . "Ty bystrzaku" - pomyślałem. Jestem zainteresowany internetem 20mb, dlatego mówię mu że w UPC kosztuje 65 zł. A on - "No u nas jest za 45 :)". I ten uśmiech. Od razu zauważyłem że coś kombinuje.

Hm nie przedłużając, koleś nalegał żeby spisać umowę, że mogę się wycofać itd. Skończyło się na tym że powiedziałem mu żeby wypierd*lał, bo był nachalny.

Moje pytanie jest następujące - Czy dobrze postąpiłem ? :p Czy był to oszust? Ha-ha..

Powiedziałem mu, że skontaktuję się z nimi przez internet. A on z tekstem - "Tylko nie telefonicznie, bo takiej oferty tam nie dostaniesz. :)" i znowu ten uśmiech. Grubas.

Mieszkam od niedawna w Mieście, ale wyr*chać to się nie dam. :)

Opublikowano

Najlepiej przeczytać na spokojnie sobie w domu cała umową, a następnie telefonicznie lub iść do jakiegoś punktu i tam podpisać umowę. Wiele razy się zdarza że tacy goście przychodzą np "w imieniu netii". Czyli jest takim pośrednikiem. Sam sobie życzy niby za montaż 500 zł, a tak naprawdę to on sobie zabiera z tego 400 zł, a reszta trafia do operatora. Mój dziadek też się kiedyś na tego coś nadział. Obiecywali nagrywanie, przewijanie, pierdyliard kanałów, a jak przyszło co do czego to oczywiście nawet połowy z tego co obiecywali nie spełnili. I oczywiście zerwać umowy nie można bo nie było w niej nic napisane o tym przewijaniu itp. tylko sobie jakiś pan tak powiedział no bo starsza osoba.

Pewnie gościu jak zobaczył babcię otwierającą drzwi to już sobie pomyślał , że bez problemu mu się uda podpisać umowę. Bardzo dobrze zrobiłeś nie podpisując tego.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Siemanko.

Opowiem wam pewną historyjkę która miała miejsce parę dni temu. Był to prawdopodobnie poniedziałek. Jak to po odespaniu nocki odpaliłem kompa i zrelaksowałem się. Do mojego pokoju weszła babcia - mówiąc "Paweł, pan jest od internetu chodź szybko chodź, choooooodź!" ( zmieniam internet i szukam optymalnego dostawcy). Pomyślałem sobie - albo dobra nie będę pisał co sobie pomyślałem. Do rzeczy. Otwieram drzwi od mieszkania, widzę przed sobą grubego kolesia, może ma z 27 lat, w ręce jakaś sterta kartek, długopis.

Weszliśmy do mieszkania, usiadł tym grubym dupskiem na krześle. Pyta - "To pan jest zainteresowany internetem, tak?" . "Ty bystrzaku" - pomyślałem. Jestem zainteresowany internetem 20mb, dlatego mówię mu że w UPC kosztuje 65 zł. A on - "No u nas jest za 45 :)". I ten uśmiech. Od razu zauważyłem że coś kombinuje.

Hm nie przedłużając, koleś nalegał żeby spisać umowę, że mogę się wycofać itd. Skończyło się na tym że powiedziałem mu żeby wypierd*lał, bo był nachalny.

Moje pytanie jest następujące - Czy dobrze postąpiłem ? :P Czy był to oszust? Ha-ha..

Powiedziałem mu, że skontaktuję się z nimi przez internet. A on z tekstem - "Tylko nie telefonicznie, bo takiej oferty tam nie dostaniesz. :)" i znowu ten uśmiech. Grubas.

Mieszkam od niedawna w Mieście, ale wyr*chać to się nie dam. :)

Już ja widzę jak mówisz do gościa "Wypierdalaj". Napisz do netii i spytaj się czy wysyłali kogoś do was bo z nikim się nie umawiałeś a przyszedł gość i podawał się za przedstawiciela.

Opublikowano

Już ja widzę jak mówisz do gościa "Wypierdalaj". Napisz do netii i spytaj się czy wysyłali kogoś do was bo z nikim się nie umawiałeś a przyszedł gość i podawał się za przedstawiciela.

Nie powiedziałem tego dosłownie, ale mógł to tak odebrać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...