Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft mi CPU zwieksza

NPPr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam problem otóż gdy gram w minecrafta co 15-25 minut zwieksza mi sie cpu i albo musze wylaczyc minecrafta albo mi sie tnie system dopuki nie wylacze minecrafta i nie chce aby mi sie tak dzialo(wiem ze moge sobie wylaczyc) ale gdy bedzie bitwa i relogne :( HELP!!!

0,50,100,200,300,500,600,750,900,1000,1200,1500,2000

NPPr

Ponieważ na post trzeba sobie zasłużyć

Opublikowano

Dziecko, najpierw naucz się pisać, a potem proś o pomoc.

Z tego kompletnie chaotycznego można wywnioskować, że przegrzewają się podzespoły. Jeżeli masz poniżej 15 lat i/lub brak ci kompletnie wiedzy na temat komputerów oddaj pc komuś kto się na tym zna, niech wymieni pastę termoprzewodzącą i przeczyści chłodzenie gpu, cpu, mostków itp.

Opublikowano

Zmień pastę termoprzewodzącą , bo najwyraźniej grzeje Ci się procek , zalecam też dobry radiator . :)

polaczeniej.png

Pomogłem ? Daj lajka . ; )

Wiadomości bez koloru są pisane z telefonu. :)

Wiadomości z kolorem z komputera.

Opublikowano

Pasta chłodząca chodzi po 8zł , 16zł a najlepsza tylko na zamówienie pod PC 60 zł. Najlepiej dać komputer do przeglądu oni ci to wymienią i tyle.

Opublikowano

Podaj specyfikacje pc,podaj temperatury,przeczyść pc najlepiej jak ja ale trzeba umieć ;p.

Wyciągam procka rozkręcam wszystko czyszcze,wykręcam zasilacz rozkręcając go i czyszcząc to samo z grafiką i odrazu po sprawie widać różnice w działaniu PC.

Ale wnioskując z tego co napisałeś za słabego procka masz skoro ci sie wszystko tnie po odpaleniu minecrafta.

Wzrasta użycie CPU na 100% i tyle.

Jak już mówiłem podaj specyfikacje pc.

mojasygnan.png

Opublikowano

Posprawdzaj temperatury CPU, najprawdopodobniej wystarczy kompa wyczyścić i zmienić pastę termoprzewodzącą na procesorze :3

Opublikowano

Podobną jazdę miałem kończyło się na wyłączeniu lapsa. Wyczyściłem go sprężonym powietrzem :) Dodatkowo zmień pastę termoprzewodzącą.

Opublikowano

Komputer miałem kupiony 4 lata temu wszystko działa pięknie i nie ma sensu kupować nic a zwlasza kompa. Poprostu coś się dzieje głównie z minecraftem wiem bo inne gry nic nie robią

0,50,100,200,300,500,600,750,900,1000,1200,1500,2000

NPPr

Ponieważ na post trzeba sobie zasłużyć

Opublikowano

Tak jak jakis Ziomeczek tu napisal kup paste koszt 5-10zl + reinstalke WIna zrob jak masz slabego kompa do 2gb ramu to na xp pracuj bo Lepsze systemy beda ci obciazaly kompa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...