Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Nowa mapa na becie 1.8.1

LutZek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Na wstępie wybaczcie, że w nazwie tematu nie dodałem prefiksu [Problem]. Dawno tu nie pisałem i zapomniałem o pewnych zasadach

Chciałem ze swoim kolegą pograć na swoim serwerze na becie 1.8.1 i mam pewien problem z tym związany. Idea mapy polegała na tym, żeby na wysokości 95 kratek był dach z bedrocka, tak, by niezależnie od pory dnia - na całej mapie było ciemno jak w.... no właśnie tam. Niestety, żeby wygenerować taka mapkę musiałem użyć single player commands na wersji 1.4.6 - wersja dla bety nie jest w stanie czegoś takiego wygenerować i z miejsca się zawiesza, nawet przy generowaniu 200x200. W nowej wersji ma wymiary 1600x1600. Teraz jest problem, bo po przeniesieniu mapy na Betę - dachu po prostu nie ma :/. (Po odpaleniu mapy w mcedit, dach rzekomo cały czas tam jest).

Istnieje jakaś możliwość przeniesienia nowej mapy na starą wersję minecrafta?

Problem drugi - w wersji 1.4.6 wszystko było dobrze jeszcze przy wymiarach 1600x800. Później zaczęły się problemy z oświetleniem, w miejscu w którym stanę od razu pojawia się oświetlenie dzienne, co widoczne jest na screenach:

post-850061-0-89040500-1380283066_thumb.jpg

post-850061-0-86874000-1380283067_thumb.jpg

post-850061-0-86376800-1380283068_thumb.jpg

Macie może jakieś pomysły?

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...