Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] 4800 PZ, ciezki wybor.

Therd aka Front

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, uzbieralem 4800 pz i chcialbym sobie kupic jakas postac.
Jako ze w lola gram malo i dlugo zbieralem te 4800 pz chcialbym dobrze przemyslec swoja decyzje zeby nie zalowac.

Na oku mam 3, Swain - ogladalem mecz gimpera swainem i bardzo mi sie spodobal, Lee Sin - Widze ze jest bardzo dobry i popularny, w co 2 rankedzie na streamach widze lee sina, oraz Branda - Gralem nim przez cala poprzednia rotacje, kerowałem każdą gre, w kazdym meczu lecialy triple / quadry, full OP.

Teraz jakie mam warunki do gry danymi postaciami.

Mam jak narazie 27 lvl i tylko 1 strone run, zbudowaną pod AP z maną. Tutaj pojawia sie problem z lee sinem, bo na jugnli czy nawet solo topie runki robia ogromną roznice, i tutaj przewage ma swain oraz brand.
Z brandem jest problem tego typu ze znam go juz na pamiec, gram nim perfekcyjnie i gra nim moze mi sie szybko znudzic o ile juz mi sie nie znudzila.
Zostaje swain, gimper niszczyl nim wszystko i wykerował gre, tylko tyle ze byl niesamowicie nafeedowany, nie wiem jak ta postac sprawdzi sie w normalnej rozgrywce gdzie szanse są rowne i nikt nie ma feeda.

A moze polecacie mi inna postac? Ogolnie lubie gre kombinacyjną, gdzie trzeba pomyslec zeby niszczyc daną postacia, i ogolnie wole postacie OP, bo lubie rozpierdalac :D

Licze na szybką pomoc kogos doswiadczonego :D

rYD9JSA.png

Opublikowano

Swain jest według mnie op. Na lini jako tako sobie radzi, ale prawdziwy horror dla przeciwników zaczyna się podczas teamfightów. Wpadasz ze stunem i odpalasz ulti... przy dobrym buildzie strasznie ciężko cię zabić przez heal z kruków, a dmg też jest całkiem pokaźny. Jak złapiesz kogoś 1 vs 1 to w większości wypadków masz free fraga :) Przyjemna w grze postać, ale manożerna w early :)

Opublikowano

Brand, runy pod manę są nie za bardzo opłacalne, chyba że seal pod regen, ale armor i tak ma większe znaczenie

+ harras

+ zasięg

+ aoe skille

+ stun

+ combo

+ szybka farma

+ dobry w każdej fazie

+ w late ult robi miazgę

- 0 mobilności

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

Lee Sina polecam. Runy to nie problem, trochę chęci i w krótkim czasie je złożysz. ;)

+ świetne early/mid game

+ bardzo dobre ganki

+ dobry inicjator

+ shield

+ escape mechanism

+ dobry ultimate

+ bardzo dobry sustain

+/- energia

- słabnie w late

Opublikowano

Lee :

-manaless

-doskok

-można nim robić ciekawe akcje

-doskok do sojusznika

-escape

-odepchnięcie

-mocne ganki

Opublikowano

Nie jesteś raczej bardzo zaawansowanym graczem więc na pewno odradzam Ci granie Lee Sinem (trzeba między innymi opanować umiejętność doskakiwania do wardów położonych przed chwilą a nawet na finałach świata zdarzają się pomyłki)

Polecam Ci trochę IP dozbierać i kupić Ahri lub Malzahara są to postacie co też potrafią kerować grę

"Żyje by grać, gram by żyć" - Oto moja dewiza

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...