Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nasus Trinity czy Iceborn Guntlet

marcin0977

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cieżko powiedzieć, trinity nigdy na nim nie składałem, ale Iceborn Guntleta nie mogę polecić bo przy każdym uderzeniu z Q uderza też okoliczne miniony(czyli zabiera Ci tak na prawdę stacka z Q).

Opublikowano

Gauntlet jest to moim zdaniem core item na nasusa. Z tym itemem jak złapiesz to już nie puścisz. Trinity można ale później ;)

Opublikowano

Iceborn Guntlet zdecydowanie to , rzadko bardzo gram nasusem,ale widze jak ludzie grają to to jest tak jakby podstawowym itemem na niego ;>

Opublikowano

Jakbym miał wybierać wziąłbym guntleta(ze względu na większe DMG z Q oraz więcej many),lecz osobiście polecam składanie tego i tego przedmiotu .

@bardziej mi chodziło o bierne z Q,jak i składanie trinity i guntleta ;d

Opublikowano

Jakbym miał wybierać wziąłbym guntleta(ze względu na większe DMG z Q oraz więcej many),lecz osobiście polecam składanie tego i tego przedmiotu .

Widzę, że się znasz na tej grze

Nie dość, że tf zadaje większe obrażenia to pasywy są unikatowe przez co za nic nie opłaca się robić ich jednocześnie

WhatShouldIDo.png

Opublikowano

Jeśli chcesz być bardziej wytrzymały, to weź Gauntleta, dużo armora+do tego mana, która jest przydatna w miare na Nasusa.

Aczkolwiek jeśli chcesz 'sypać dmg', to weź Trinity, na pewno będziesz z nim miał większy DMG.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Na pieska tylko IG bo daje to co nasusow jest potrzebne czyli skorcenia czasu odnowień, pancerz i prem AoE slowa.

Trinty tylko gdy dominujey lane (ale to sięzbyt często nie zdarza) bądź gdy przeciwnicy są ważywami.

W innych przypadkach bradzie opłacanly jest IG bo trinty nie dosć ze jest drozsza to daje też statystki ktore nasuswoi się nie przydają np. as i szansa na kryta.

Opublikowano

Moje zdanie : Trinity bo daje dużo przydatnych bonusów, wole złożyć to bo wtedy więcej bijesz, masz tego buffa do MS i nikt ci nie ucieknie, slow masz z W, może wejść śmiertelny kryt.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Oczywiście że iceborn. Iceborn zawsze się przydaje i jest jak dla mnie core itemem nasusa dlaczego? daje wszystko czego nasusowi potrzeba tz. mane(w early dość dużo jej pochłania) dodatkowego slowa (niby mamy to "W" ale zawsze dodatkowy slow na propsie),cooldown reduction (dobre do stackowania Q),troche ability (niby mało lecz na early starcza [na lini]),arma(arm zawsze się przydaje) oraz pasywkę sheena.Osobiście polecam składać go jako 1 item (żeby nie było to moja opinia i nie musicie się z nią zgadzać).

DR5ChPt.png

Opublikowano

Gauntlet vs TF

3250g vs 3628g

30AP vs 30AP

500 Mana 200 Mana

70 Armor vs 0 Armor

10% CDR vs 0% CDR

0% AD vs 30%

0% AS vs 30%

0% Crit vs 10%

0% MS vs 8%

0 HP vs 250 HP

125% base ad dmg + 30% slow na 2 sec vs 200%base ad dmg + 20/60 ms

imo Gauntlet < TF w 90% przypadków

Dla nasusa jest potrzebny tylko slow i armor... Kto przy zdrowych zmysłach złoży item pod dmg dla nasusa? Nasus potrzebuje slowa ,żeby spamić w przeciwnika Q.

Opublikowano

A ja składam to i to, jednak na pierwszy ogień leci gauntlet ; ) Cooldown i jego unikaty robią swoje ; )

195721405447585377468.jpg

by  @czarnaaa

Jeśli pomogłem, daj lajka :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...