Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Carrowanie Rankeda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam do was pytanie , kim carrować rankeda oczywiście na bol .

Chciałbym wyjść z Silver i jest niestety mało czasu , więc proszę o jak najszybszą odpowiedź .

Proszę nie pisać komentarzy typu " Sam nie umiesz grać tylko na bol'u grasz "

sygnatura2b.jpg
Opublikowano

Ryze nadal jest opłacalnym pickiem, chociaż nie aż takim jak kiedyś.

Z kolei masz skracanie cd, łatwo farmisz, harrasujesz, bierzesz ludzi na combo, masz sustain i aoe z ult dzięki któremu często dochodzi do sytuacji kiedy zabijasz wrogiego middera i junglera solo.

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej, polecam Ci ryze+ skrypt do niego, oczywiście trzeba mieć też pomysł na gre oraz taktyke = win :)

Ryze sieje straszne zamieszanie w teamfightach w combo które potrafi wypier... w kilka sekund ;)

Opublikowano

Ja wręcz przeciwnie do silvera nie polecam ryza bo on dopiero w late game zaczyna być silny, przed ta faza gry jest po prostu słaby.

A jak wiadomo gry w silverze nie są raczej długie więc do late gamu może tak iryskie nie doczekać.

Na wychodzenie z silvera polcam kate ze skryptem "Pentarina", i najlepiej zebys grał z kimś duo i ta druga osoba wezmie taka morgane na supp to wygrywacie kazdy tf bo gdy ty castuejesz utla to ona broni cie przed CC dzięki tarczy.

Sam tak wychodziłem.

I taka jedna rada jak bedziesz pierwszy w lobby to banuj kass bo on strasznie kontruje kate.

Opublikowano

Tak tylko że taki ryze musi podjeść, ogarnięty przeciwnik nie podejdzie do niego na zasieg 600 i gdy ryze bedzie chciał podej po prostu bedzie go naparzał skilmi i uciekał.

Ale jak taki ryze będzie uparty i cały czas bedzie chciał kogoś wziaśc na comob to porostu skończy to się tym ze bedzie on tulił turreta z low hp.

Opublikowano

Jak masz VIPa to Orianna, jak nie to Katarina, Akali, Ryze, dowolny ADCarry+SAC.

Opublikowano

Ja wręcz przeciwnie do silvera nie polecam ryza bo on dopiero w late game zaczyna być silny, przed ta faza gry jest po prostu słaby.

A jak wiadomo gry w silverze nie są raczej długie więc do late gamu może tak iryskie nie doczekać.

Na wychodzenie z silvera polcam kate ze skryptem "Pentarina", i najlepiej zebys grał z kimś duo i ta druga osoba wezmie taka morgane na supp to wygrywacie kazdy tf bo gdy ty castuejesz utla to ona broni cie przed CC dzięki tarczy.

Sam tak wychodziłem.

I taka jedna rada jak bedziesz pierwszy w lobby to banuj kass bo on strasznie kontruje kate.

Ryze dopiero w late zaczyna być silny? Gram ryzem od jakiegoś czasu i na 1/2/3 lvl obijasz trochę przeciwnika i na 6 już spokojnie zdobywasz pierwsze fragi.Nawet jeśli przegrasz linie a masz nastackowaną łezkę to robisz milion dmg. To z katariną dobry pomysł ,jednak nie zrobi ona tyle co ryze. Może i nie dostanie cc ale padnie w kilka sec a ryze w late bardzo ciężko zabić.

Opublikowano

Ryze dopiero w late zaczyna być silny? Gram ryzem od jakiegoś czasu i na 1/2/3 lvl obijasz trochę przeciwnika i na 6 już spokojnie zdobywasz pierwsze fragi.Nawet jeśli przegrasz linie a masz nastackowaną łezkę to robisz milion dmg. To z katariną dobry pomysł ,jednak nie zrobi ona tyle co ryze. Może i nie dostanie cc ale padnie w kilka sec a ryze w late bardzo ciężko zabić.

Sprawdza się to tylko gdy grasz przeciwko jakiemuś nieogarowi, bo kazdy ogranięty mider nie podejdzie tak blisko żeby mógł wstanie wywalić na niego combo.

I jeszcze jak się okaże że w enemy teamie jest ogarnięty jungler to możesz się nie doczekać momętu kiedy będziesz miałnastakowną łezkę.

Bo nie wiem skąd to bierzecie ale ryza wcale w early nie ma dużego dmg, taka katarina moze go zjechac nie miłosiernie nie dosc że po 6 ma wiekszy dmg, ryze nie moze nam przerwać ulta ani od niego uciec (mozliwe jest przez ryza spalenie flash'a) ,ma od niego większy range i możemy go harrasowac "q" do woli bo nie mamy many.

Ryza można brać do teamu jeżeli się wie że inni członkowie w twojim teamie też będą ogarniać.

Ale jedno się zgodzę jeżeli taki Ryze przetra do late (czyli będzie mial wikeszosc bulidu) to będzie karał niemiłosiernie, ale na silvery to się nie opłaca bo tam przeważnie któraś ze stron zawsze dominuje i gra kończy sie szybko.

Opublikowano

Ja polecam na carrowanie w 90% WK. Ulti w team fightach daje dobrego kopa, na midzie rozwala kazdego AP i większość AD, trudny do gankowania (Juke). Jezeli ktos nie zj*** i nie bedzie feedowal i bedzie potrafil ogarnac jak pomaga wukong w malych teamfightach i duzych, team bez problemu wygra.

pozdro.

Please be patient ... Polski Support soon.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...