Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak postawić dedyka.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, tak jak w temacie "jak postawic dedyka" chodzi mi bardziej o to jak nauczyc sie stawiac dedyka, bo przeciez nie wydam 100zl + zeby sie nauczyc stawiac serwer, a tez ktos kto posiada dedyka nie powierzy mi go w moje rece do nauki bo w koncu wszyscy ktorzy potrafia stawiac serwery kiedys musieli sie tego nauczyc, a wiec w jaki sposob? Jesli macie zamiar pisac" poszukac w google yt . itd" to szkoda waszego czasu, szukalem, nie znalazlem niczego co by mnie uszczesliwilo wiec pisze tu do ludzi ktorzy zajmuja sie tym na co dzien. Z góry dzięki. Jak ktos bedzie mial checi odpowiedziec mi na moj problem bardziej doglebnie gg:4766007

Opublikowano

piszesz ze sa ludzie ktorzy maja doswiadczenie i to potrafia robic bo sie tego nauczyli. i Ci ludzie biora pieniazki za stawianie komus serwerow i za przekazywanie wiedzy, zapraszam na korepetycje!

Vortax. konfiguracja administracja zarzadzanie zabezpieczenia serwerow dedykowanych Metin2, aktualnie Thespia, Exalion, Longju2, Restia kontakt PW

Opublikowano

Jeżeli jesteś chodź trochę inteligętną osobą to postawisz dedyka dzięki temu tutkowi co podał lazarus. jest w nim opisane wszystko od podstaw lecz nie jest to oczywiście no tutek z którego będziesz mistrzem ponieważ reszte odkryjesz samemu, ale co do stawiania dedyka to ten tutek nauczy Cie podstawy ;) czyli tej ważniejszej części

@Edit: jeżeli nie chcesz wydać na dedyka 100zł i sie uczyć a na hamachi to wiadomo że całkiem inna bajka to ja proponoiwał bym Ci zakupić najtańszego VPS z systemem FreeBSD i uczyć sie można ; )

Opublikowano

Uczyć możesz sie nawet najpierw na własnym kompie. Potem na VPSie z system FreeBSD, i nawet nie poczujesz później różnicy na dedyku :)

ex

Opublikowano

Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /home/mpcforum/www/b777/sources/classes/text/parser.php on line 1483

I w jaki sposob mam sie uczyc na wlasnym komputerze na razie nie chce wydawac pieniedzy na to a jestem totalnie zielony, gdzie sie naucze podstaw, jak.

Opublikowano

w Tutku podanym orzez Mastick'a masz i jak zrobić serwer od podstawy na własnym kompie (Tzw na Hamachi ; ) lub no hamachi )

Opublikowano

Siemka, tak jak w temacie "jak postawic dedyka" chodzi mi bardziej o to jak nauczyc sie stawiac dedyka, bo przeciez nie wydam 100zl + zeby sie nauczyc stawiac serwer, a tez ktos kto posiada dedyka nie powierzy mi go w moje rece do nauki bo w koncu wszyscy ktorzy potrafia stawiac serwery kiedys musieli sie tego nauczyc, a wiec w jaki sposob? Jesli macie zamiar pisac" poszukac w google yt . itd" to szkoda waszego czasu, szukalem, nie znalazlem niczego co by mnie uszczesliwilo wiec pisze tu do ludzi ktorzy zajmuja sie tym na co dzien. Z góry dzięki. Jak ktos bedzie mial checi odpowiedziec mi na moj problem bardziej doglebnie gg:4766007

Nie stawiaj dedyka jeśli dopiero zaczynasz , uczysz się na początek postaw sb serwer na Vps, na nim wszystko dodawaj, testuj,wpuszczaj kilka osób by szukali bugów a dopiero potem jak już stwierdzisz że ukończyłeś pliki,clienta w 100% bierz się za stawianie dedyka. Dużo osób popełnia ten błąd że stawiają dedyka na gotowcach a potem jak ludzie wejdą robią resety, przerwy techniczne by coś poprawić/naprawić a liczba graczy spada.

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...