Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Blue Ez vs Normal Ez

Unlike

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja gram pod normalnego eza i jest świetny, tak jak up wspomniał nowe trinity to bardzo fajny item.

Blue daje chyba jednak więcej funu, co nie znaczy że jest lepszy.

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

Według mnie normal Ez staje sie lepszy szybciej że tak to ujme dlatego , że build z dobrym dmg pod Blue eza składa się o wiele dłużej niż pod normal eza :)

Opublikowano

@barabaszek5 tylko zadajmy sobie jedno pytanie. Po co? Jak składasz muramane to jest taki moment że tracisz 700golda nie zyskując w ogóle dmg.

To zależy od enemy, jak trzeba kite to robisz ig jak wolisz lepsze poke to trinity. Jednak wydaje mi się że ten z rękawicą będzie bardziej użyteczniejszy dla teamu. Blue build:

-ionki

-bt / botrk

-ig

-lw

reszta sytuacyjnie

1377531174-U173186.png

Opublikowano

@barabaszek5 tylko zadajmy sobie jedno pytanie. Po co? Jak składasz muramane to jest taki moment że tracisz 700golda nie zyskując w ogóle dmg.

To zależy od enemy, jak trzeba kite to robisz ig jak wolisz lepsze poke to trinity. Jednak wydaje mi się że ten z rękawicą będzie bardziej użyteczniejszy dla teamu. Blue build:

-ionki

-bt / botrk

-ig

-lw

reszta sytuacyjnie

No tak tylko, że gdy ten moment minie, to zaczynasz siać rozpierdol ;)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Trinity Ezreal>Blue Ezreal.

Generalnie 3force daje ci genialny kite potential, dodatkowo buff shena zwiększył stanowczo dmg output ezreala. Nowy 3force również jest tańszy niż na początku s3 (4203->3603). Ezreal budowany pod Blue Build ma dużo mniejszy dmg niż pozostali adc przez większość część gry.

652601399840421198520.png

Opublikowano

trinity zamiast gauntletu i reszta blue buildu

Podstawą blue build-u jest gauntlet lol ...

Ezrealem gram na 2 sposoby, w zależności od przeciwnika. Na caitlyn lubię grać jako blue build, natomiast twitch/vayne normalnym.

Arigato.

Opublikowano

Podstawą blue build-u jest gauntlet lol ...

Ezrealem gram na 2 sposoby, w zależności od przeciwnika. Na caitlyn lubię grać jako blue build, natomiast twitch/vayne normalnym.

zamiast slow enemy masz speed boost także poke pozostaje praktyczne bez zmian ale masz dodatkowy dmg

lvlate_eune_10_6_nozg.png

Opublikowano

Blue można jeszcze złożyć jako ad castera pod trinity zamiast gauntleta.

Normalnie na adc to normalny z trinity jako core.

Opublikowano

Normal ez , why ?-ma większego life steal'a oraz DMG (a chyba to chodzi i porządnego ADC).Niby te niskie CD się przydawają,lecz myślę że robiąc blue ez to bardziej postać na mid'a,a normal to typowy ADC .

Opublikowano

Nie rozumiem sensu tematu. Chodzi o to, czy blue ez vs normal ez wygra 1v1 czy o całokształt? Blue ez opiera się na poke oraz kite i jest raczej mocny w late, a normal ez jest mocny w early/mid, ale później jego dmg jest mniejszy niż blue. Poza tym blue ez ma większe utility dla teamu (poke, slow co 3 sec.) oraz daje ci więcej protekcji w postaci mniejszego cooldownu na E (i każdy inny skill).

Opublikowano

Standardowy Ez jest obecnie lepszym pickiem. Nawet polubiłem GP'ka z nowym malletem. Obecny ez ma lifesteala, silne aa, nadal mobilny i.. to tyle, polecany pick

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...