Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja szkoła

mattom12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nikt Cię nie zmusza do chodzenia do szkoły. Oczywiście, jeśli już będziesz miał 18 lat. Nic nie stoi na przeszkodzie, abyś sobie całymi dniami spał w domu.

Opublikowano

Nie ucz się przecież a później zostań woźnym lub sprzątaj ulicę (choć i na to trzeba mieć maturę skończoną).A tak po za tym myślę że jak się pouczysz nic Ci się nie stanie (sam nie lubię się uczyć ale wole to od pracy :D )

@Edit.Racja z tym gimbusem przesadziłem,sorka za to (sam nie lubię jak tak się mówi na uczniów gimnazjum)ale to pytanie było kretyńsko głupie ...

Nic tu nie będzie !!!

Opublikowano

Hej, hej kolego W4rrock, spytałem co o tym sądzicie, nie wyjeżdżaj od razu z "GIMBUSIE", bo to jest nie przyjemne. Uczyć się uczę, tylko chciałem wiedzieć co o tym myślicie.

Opublikowano

Spaniem w domu nic nie osiągniesz.

chodzeniem do szkoły też nie

Opublikowano

Będziesz na studiach, to nie będziesz wiedział co to sen. (melanże)

Opublikowano

Moim zdaniem to chodzenie do szkoły jest bardzo potrzebne, ale i tak będziesz się uczył TO co Cię interesuje albo po prostu będziesz chciał zdać egzamin.

Dobra to było nie na temat :D

A no i ja raz zasnąłem na matematyce, nikt nic nie zauważył nawet.

A co do tematu to nie rozumiem, szkoła jest do uczenia się a w domu sobie przypominasz dany materiał :P

VNp6c2U.png

Opublikowano

Hehe, ale teraz wszyscy dojrzali i szanują szkołę...

Przypomnijcie sobie jak wy chodziliście do szkoły czy to było takie fajne, czy nie czekaliście na weekend?

Co do tematu to zgadzam się to co się uczymy to powinniśmy tylko w szkole.

A nie w szkole 9 godzin nauka wracasz i reszta dnia dalej nauka bo jakiś "magisterek" zapowiedział kartkówkę.

Opublikowano

Pewnie jesteś gimbuskiem i uważasz że szkoła jest niepotrzebna.

ale uwierz mi że jak będziesz szedł do szkoły średniej zrozumiesz to :)

mam takie same zdanie jak xTajeemniczyx

Opublikowano

Nikt Cię nie zmusza do chodzenia do szkoły. Oczywiście, jeśli już będziesz miał 18 lat. Nic nie stoi na przeszkodzie, abyś sobie całymi dniami spał w domu.

Całkowicie zerwanie ze szkołą to na prawdę debilne posunięcie. Tak... możesz zacząć się miej uczyć ale dopiero jak wyrobisz większą logikę no i jednak jakaś wiedza się przydaje... nawet jeżeli chcesz łowić ryby w przyszłości.

Wybacz, że pisałem w 2 osobie, nie miałem na myśli ciebie.

Nie ucz się przecież a później zostań woźnym lub sprzątaj ulicę ...

Kto ci to wmówił? Media? Nie rozśmieszaj mnie. Ludzie mogą osiągnąć wiele tylko są marionetkami którymi ktoś steruje.

Co do tematu to zgadzam się to co się uczymy to powinniśmy tylko w szkole.

A nie w szkole 9 godzin nauka wracasz i reszta dnia dalej nauka bo jakiś "magisterek" zapowiedział kartkówkę.

Masz racje. Jak już się uczymy to w szkole i bez cackania. Gdybym ten czas co siedzę w szkole przeznaczył na samodzielną naukę to już byłbym zapewne na studiach magisterskich. Jeszcze mają pretensje, że narzekamy.

Opublikowano

Do wszystkich, którzy oburzają się, że muszą uczyć się w szkole i w domu.Otóż nie musicie.Nauczyciel prowadzi lekcję, tłumaczy i ty w tym momencie masz się tego nauczyć, zapytać jak czegoś nie rozumie, a czy Ty to sobie powtórzysz i utrwalisz w domu, to jest tylko i wyłącznie Twoja sprawa.Nauczyciela to nie obchodzi.Możesz siedzieć w szkole 8 godzin, przyjść i grać cały czas na kompie, ważne, żebyś potem na sprawdzianie umiał wszystko i żeby Ci ta wiedza została w głowie.A co do tego "powiedzenia", to jest to kolejne "prawo" gimbusa, typu "dzwonek jest dla uczniów, nie dla nauczyciela" Debile maja problem, bo nauczyciel chcę dokończyć zadanie albo coś...

Jeszcze taki mały przykład.Jak nie zdążysz czegoś zrobić w robocie, to robisz to w domu, a nie idziesz następnego dnia do szefa i mówisz: "ja to pracuję od 7 do 16 i mnie nic to nie obchodzi, że coś jest niedokończone".

Opublikowano

Do wszystkich, którzy oburzają się, że muszą uczyć się w szkole i w domu.Otóż nie musicie.Nauczyciel prowadzi lekcję, tłumaczy i ty w tym momencie masz się tego nauczyć, zapytać jak czegoś nie rozumie, a czy Ty to sobie powtórzysz i utrwalisz w domu, to jest tylko i wyłącznie Twoja sprawa.Nauczyciela to nie obchodzi.Możesz siedzieć w szkole 8 godzin, przyjść i grać cały czas na kompie, ważne, żebyś potem na sprawdzianie umiał wszystko i żeby Ci ta wiedza została w głowie.A co do tego "powiedzenia", to jest to kolejne "prawo" gimbusa, typu "dzwonek jest dla uczniów, nie dla nauczyciela" Debile maja problem, bo nauczyciel chcę dokończyć zadanie albo coś...

Jeszcze taki mały przykład.Jak nie zdążysz czegoś zrobić w robocie, to robisz to w domu, a nie idziesz następnego dnia do szefa i mówisz: "ja to pracuję od 7 do 16 i mnie nic to nie obchodzi, że coś jest niedokończone".

tylko w gimnazjum sa problemy z dzwonkiem , w szkole ponadgimnazjalnej nie pytasz się czy możesz wyjść tylko bierzesz rzeczy i wychodzisz , nwet nauczyciel cię popędza .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

tylko w gimnazjum sa problemy z dzwonkiem , w szkole ponadgimnazjalnej nie pytasz się czy możesz wyjść tylko bierzesz rzeczy i wychodzisz , nwet nauczyciel cię popędza .

Tylko, że nikogo nie zbawi, jak poczeka grzecznie kilka minut aż nauczyciel skończy lekcje, co prawda powinien ją kończyć ok 5 min. przed dzwonkiem, a te 5 min. poświęcić na zadanie pracy domowej i ew. jej wytłumaczenie, ale niestety bardzo często zdarza się, że rozwydrzona młodzież nie pozwala nauczycielowi prowadzić normalnie lekcji i potem jest problem, bo "nauczyciel nie chce nas wypuścić po dzwonku".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...