Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samsung galaxy ACE 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy jest możliwy OC na samsungu galaxy ace 2, ponoć CPU Master daje taką możliwość (tak słyszałem), ale słyszałem też kiedyś, że na moim telefonie nie można zrobić OC

Opublikowano

przerób i zrootuj to może zrobisz oc

Co mam przerobić? Mowa o telefonie z androidem, a nie konsoli, chociaż to może ja czegoś nie zrozumiałem

Opublikowano

zmień kernel , zmień soft

myślisz ze androida nie da się zmienić/przerobić, to się mylisz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Najpierw musisz mieć kernela który supportuje OVC i wtedy możesz użyć takiego CPU master'a.

Tegra Overclock nieźle działa do 1.5 Ghz na każdym kernelu.

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

zmień kernel , zmień soft

myślisz ze androida nie da się zmienić/przerobić, to się mylisz

Mam androida 4.1, więc soft mam zmieniony. Muszę teraz zmienić kernel. Słyszałem, że zmienony kernel poprawia prace baterii, nie wyczerpuje się tak szybko, to prawda?

Opublikowano

Zmieniony soft to np Cyanogenmod 10

Pobierz najlepiej jakiś CM do twojego fona i do tego kernel do oc

graphic.png

Opublikowano

Po te wszystkie romy, kernele itp i tak bede musial "iść" na specjalne forum o androidzie, wiec juz się tam zapytam, czy wgl jest możliwe podkręcanie procesora, bo jak mówiłem, słyszałem plotke, że na moim telefonie jest to niemożliwe

Opublikowano

telefon jest na procesorze takim samym jak Galaxy S Advanced tylko zablokowany na 800MHz programowo tego raczej nie ruszy , sprzętowo tylko przeróbki na płycie głównej ale tego to na pewno nie potrafi zrobić

program pokaże większe taktowanie, sam telefon też ale zegar procka i tak stoi w miejscu, możliwe jedynie odtaktowanie procesora

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...