Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Sprzęt do streamowania

Mrufkojad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym się ludzi znających się na "tych" rzeczach zapytać o jedną rzecz, albowiem stream. Wszystko mam ogarnięte do streamowania tylko mam jeden problem. Jest nim zanikanie kursora podczas odpalenia gry (liga legend) i lekki spadek FPS. Moje specyfikacje sprzętowe to :

intel core i3 2120 3.3 GHz

Rodeon HD 6670 1GB DDR3

4 GB ram

Windows 7

Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Opublikowano

Co do kursora sam nie wiem, ale spadek FPS zawsze będzie występować gdyż komputer musi jeszcze zajmować się streamem poza samą grą.

Opublikowano

A co do sprzętu ? Oczywiście licze że ktoś pomoże z krusorem :D Jest taki problem iz po prostu miga jak poyebany ... I ciężko się gra z ledwo widocznym kursorem.

Opublikowano

Poszperaj w ustawieniach myszy w panelu sterowania , a co do samego sprzętu to powinien uciągnąć Ci streama na wysokich,spróbuj odpalić jako Game Booster i wyłączyć synch. pionową .

Opublikowano

Poszperaj w ustawieniach myszy w panelu sterowania , a co do samego sprzętu to powinien uciągnąć Ci streama na wysokich,spróbuj odpalić jako Game Booster i wyłączyć synch. pionową .

oczywiście najlepiej powiedzieć że może streamować na wysokich choć wszystko jest uzależnione od neta i szybkości uploadu

synchronizacji jeszcze pogorszy sprawe raz będzie 120 fps raz 10

ustaw synch pionową na ok 40 fps da sie grać a nie bedzie skakały fps

Opublikowano

wyłączyłem synchronizacje pionową w LoL`u i po zmieniałem troszkę w grafice i jest okej. Trzyma przy 60 fps ( nwm jak z teamfightem pewnie troche polaguje) Ale sobie jeszcze dopracuje to i owo. Dziękuję za pomoc. Kursor juz sie ogarnia czasem zanika ale wiekszosc czasu jest normalny. Przyda mi się jeszcze lepszy internet ale to z czasem. Dzięki za rady i pomoc. Jak coś to jeszcze napisze i może niedługo zaprosze na stream.

Pzdr. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...