Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy to dobry zestaw dla sekretarki ? :D

kubaxaxa3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mogłby byc nawet slabszy procek, sekretarka i tak niewykorzysta go w 100% ;p

Nie znasz się to może nie wprowadzaj w błąd?

To jest strasznie słaby zestaw, bez obudowy i zasilacza. Jak ma być dla sekretarki to znacznie lepiej zmienić zasilacz na normalny, obudowę na jakiegoś brutusa czy zalmana, a zamiast i3 na lga 1155 wziąć jakiegoś pentiuma g2030 czy podobnego, wziąć słabszą płytę a dołożyć do 4gb ramu. A tak poza tym to procesor i płyta do siebie nie pasują.

Opublikowano

To jest strasznie słaby zestaw, bez obudowy i zasilacza. Jak ma być dla sekretarki to znacznie lepiej zmienić zasilacz na normalny, obudowę na jakiegoś brutusa czy zalmana, a zamiast i3 na lga 1150 wziąć jakiegoś pentiuma g2030 czy podobnego, wziąć słabszą płytę a dołożyć do 4gb ramu.

No aż 4 ram jest potrzebne dla sekretarki która będzie pracować w ms office?

Maroon-5-Concert-from-Katrina-Rivera-800

Opublikowano

To jest strasznie słaby zestaw, bez obudowy i zasilacza. Jak ma być dla sekretarki to znacznie lepiej zmienić zasilacz na normalny, obudowę na jakiegoś brutusa czy zalmana, a zamiast i3 na lga 1150 wziąć jakiegoś pentiuma g2030 czy podobnego, wziąć słabszą płytę a dołożyć do 4gb ramu.

A co w nim slabego powiedz mi: procesor? po co sekretarce gamingowa obudowa, jak w ''zatoce'' bedzie trzymala prawdopodobnie komputer? Z ramem jedynie masz racje bo 4 gb sie przyda, ale moze kupic 1 kosc z np 4 albo 8 gb i tyle

Opublikowano

Skoro tak mówicie ...

A powiedz kuba, system jaki zainstalujesz sekretarce? cos 64 bit czy 32, bo jak 32 to bezsens wiecej niz 2 gb ramu

Opublikowano

4GB ramu da więcej niż i3 zamiast pentiuma. Bo zapewne system to będzie win 7 lub 8 wiec z tych 2GB zostanie nie wiele, a przeglądarka i coś z offica też trochę będzie zajmowało. A z obudową nie chodzi mi o jakąś super gamingową a taką w której części się nie będą przegrzewały a cały komputer będzie dość cichy. A markowy zasilacz (z tańszych corsair, fortron, chieftec) pozwoli na długą bez awaryjną pracę.

Opublikowano

4GB ramu da więcej niż i3 zamiast pentiuma. Bo zapewne system to będzie win 7 lub 8 wiec z tych 2GB zostanie nie wiele, a przeglądarka i coś z offica też trochę będzie zajmowało. A z obudową nie chodzi mi o jakąś super gamingową a taką w której części się nie będą przegrzewały a cały komputer będzie dość cichy. A markowy zasilacz (z tańszych corsair, fortron, chieftec) pozwoli na długą bez awaryjną pracę.

No ale pomysl, z czego ma sie komputer nagrzac. Pinball, a moze saper? :D Nie bedzie miala karty graficznej wiec nie popyka w nic co by rozruszalo bebechy pcta

Opublikowano

Czyli i tak sockety nie pasują i koniecznie dorzucić te 2 gb ram więcej?

Sockety nie pasuja do sb wiec musisz albo zmienic procka albo plyte. od siebie proponuje plyte glowna do wymiany bo proc jest dobry. Co do ramu, ni ejest to az tak konieczne, aczkolwiek podaj nam jakiego windowsa zaisntalujessz i ilu bitowego

Opublikowano

Najlepiej to Pentium g2030 (lub podobny), najtańsza płyta na podstawkę lga 1155, 4gb ramu w jednej kości, zasilacz corsair (fortron,chieftec) 350-450w, obudowa zalman t1/t2 i reszta już do wyboru.

@up

Obojętnie czy system 64bit czy 32bit 4GB ramu i tak się przyda.

@down

Win 7 32 bit wykryje około 3.2GB ramu więc nie wiem co ty tu wymyślasz.

Opublikowano

Pozwole sobie zasugerowac: http://allegro.pl/gigabyte-ga-b75m-d2v-intel-i3-3240-3-4ghz-ddr3-4gb-i3549672180.html

Najlepiej to Pentium g2030 (lub podobny), najtańsza płyta na podstawkę lga 1155, 4gb ramu w jednej kości, zasilacz corsair (fortron,chieftec) 350-450w, obudowa zalman t1/t2 i reszta już do wyboru.

@up

Obojętnie czy system 64bit czy 32bit 4GB ramu i tak się przyda.

i po tym tekscie widze,ze chyba nie wiesz co mam na mysli. Jak niby chcesz wykorzystac 4 gb ramu posiadajac 32 bitowy system? Jesli uda ci sie w takim 32 bitowym windowsie wiecej niz te 2 gb ramu, to jestes dla mnie jezusem informatyki

to http://allegro.pl/amd-a8-5600k-3-9ghz-4gb-radeon-hd7560d-usb-3-fv-gw-i3565602824.html bylo by idealne. Procesory amd sa z reguly nastawione uzywane w komputerach do pracy, grafiki etc, nie do grania wiec gites. 4 gb ramu, no i sama wystarczajaca plyta glowna

Opublikowano

Można też wrypać ram 1800/2133, APU A10 + jakiś cooler żeby się nie grzało, integra wystarczy w razie czego to jakichś aplikacji 3d typu gierki (w razie czego) a sam procek jest stosunkowo wydajny i ma 4 rdzenie.

Opublikowano

Pozwole sobie zasugerowac: http://allegro.pl/gigabyte-ga-b75m-d2v-intel-i3-3240-3-4ghz-ddr3-4gb-i3549672180.html

i po tym tekscie widze,ze chyba nie wiesz co mam na mysli. Jak niby chcesz wykorzystac 4 gb ramu posiadajac 32 bitowy system? Jesli uda ci sie w takim 32 bitowym windowsie wiecej niz te 2 gb ramu, to jestes dla mnie jezusem informatyki

to http://allegro.pl/amd-a8-5600k-3-9ghz-4gb-radeon-hd7560d-usb-3-fv-gw-i3565602824.html bylo by idealne. Procesory amd sa z reguly nastawione uzywane w komputerach do pracy, grafiki etc, nie do grania wiec gites. 4 gb ramu, no i sama wystarczajaca plyta glowna

O ten zestawik wydaję się całkiem ok :)

Opublikowano

O ten zestawik wydaję się całkiem ok :)

Z tego co podalem to ten 2 mysle najlepszy. A i oszczedzisz 100zl okolo i bedziesz mial pewnosc ze pasuja do siebie

Tylko co do zasilacza, maja racje, kup jakis renomowanej firmy, nie chinczyka. Cos od np OCZ, Chieftec albo corsair

http://allegro.pl/zasilacz-corsair-vs-450w-atx-120mm-fv-gw-promocja-i3577308805.html mysle ze ten powinien byc ok. Lepiej nie oszczedzac na zasilaczu made in china bo w najgorszym wypadku, caly komp pojdzie w pizdziec przez zwarcie, czy cos ;p

Opublikowano

Z tego co podalem to ten 2 mysle najlepszy. A i oszczedzisz 100zl okolo i bedziesz mial pewnosc ze pasuja do siebie

Tylko co do zasilacza, maja racje, kup jakis renomowanej firmy, nie chinczyka. Cos od np OCZ, Chieftec albo corsair

Tylko jak coś to ja tego kompa nie składam na serio:) Chodzę do technikum informatycznego i gościu kazał nam złożyć komputer dla sekretarki budżet do 3000zł tlyko jeszcze tam urządzenie wielofunkcyjne w ten skład wchodziło :) chciałem tylko zobaczyć jak bardzo źle złozyłem ten komp.

Opublikowano

Tylko jak coś to ja tego kompa nie składam na serio:) Chodzę do technikum informatycznego i gościu kazał nam złożyć komputer dla sekretarki budżet do 3000zł tlyko jeszcze tam urządzenie wielofunkcyjne w ten skład wchodziło :) chciałem tylko zobaczyć jak bardzo źle złozyłem ten komp.

Ok, myslalem ze to tak naprawde go skladasz. 3 tysiaczki dla sekretarki, no odejmijmy 1 tys na urzadzenia. Gamingowiec by sie na sprzet za tyle nie poskarzyl :D

Opublikowano

Ok, myslalem ze to tak naprawde go skladasz. 3 tysiaczki dla sekretarki, no odejmijmy 1 tys na urzadzenia. Gamingowiec by sie na sprzet za tyle nie poskarzyl :D

No gdybym miał do wydania te 3 tys to wystarczyło żebym ulepszył swojego obecnego i sprzęcik ze hoho :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...