Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Talon | WideoPoradnik + Komentarz PL/HD League of Legends Noxiański Assassin

BonnyDirt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapraszam do obejrzenia mojego poradnika Talona, Znajdziecie tu kilka
rad na temat tego championa odnośnie umiejętności, build jaki można
stosować na Talonie, co talon kontruje i z kim talon jest słaby.

Wszelkie uwagi i sugestie mile widziane.

LINK :

Opublikowano

Wylączyłem poradnik w 30 sekundzie, gdy nie zobaczyłem tiamata, core itemem na talona jest tiamat który daje nam nam po jego złożeniu +230-250 dmg na 6 lvlu w combo .... z 1 itemem !(SIC !)

wtf buty na start ? long sword + 2 poty, ewentualnie koralik na hp regen + 4 hp poty + 2 mana poty + ward

gratuluję wpadania w przeciwnika z ulta xD

tiamat > bf sword+long sword / tłuczek + 2 long swordy itp itd etc etc po prostu matematyka się kłania ani z bf sworda ani z tluczka nie zadamy więcej dmg niż z tiamata co prawda tiamat kosztuje 1900 golda ale to nadal jest taka liczba którą odpowiednią grą na linii jesteśmy w stanie osiągnąc po pierwszym powrocie

hydra w late game daje nam +600/700 dmg w combo z samej aktywy+aa(aktyw resetuje animacje aa) .... rzeczywiście mało przydatny item :D

Gratuluję wrzucania starych masterek

składanie ioanek na postaci która ma straszliwie niskie CD, no pozdrawiam, mobilitki = op ganki na ulcie

combo na talonie wygląda następująco e+w+aa+q+tiamat+aa+r+r+ignite ci którzy troszkę nim dłuzej grają znają je i stosują

Polecam wpierw troszkę poczytać o postaci, pograć nią, sprawdzić porządne tutoriale itp itd i dopiero potem brać się za poradnik bo buty na start i brak tiamata jako core item boli to bardzo !

Opublikowano

Przepraszam, ale talon z hydrą to gunwo.

Co do butów to wybrałbym bardziej buty ruchliwości, ułatwia escape przy użyciu ult i gankowanie.

oczywiście +250 dmg w pół sekundy na 6 lvlu w combo to gunwo, nie mówię o hydrze a o samym tiamacie bo aktyw z kupnem hydry więcej dmg nie zadaje ....

aktualnie tiamat jest najlepszym pierwszym itemem który możemy kupić na talona, ponieważ doksakujemy z E aplikujemy W czyli slowa i jesteśmy ciągle w zasięgu AA, czytaj jestesmy wstanie zadać z a+qq+tiamat+aa dmg równy około 120+200+120+120 = 560 dmg w tym 240 dmg około z tiamata posiadajac sam tiamat czyli około 6 lvl

ani bf ani brutalizer nie doda +240 dmg

Opublikowano

Myślę, że bardziej opłaca się złożyć 2x krwiopijcę lub trinity.

Pozdrawiam, aż jutro zrobię poradnik do talona w którym wszystko dokładnie ci opiszę ;)

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

Wylączyłem poradnik w 30 sekundzie, gdy nie zobaczyłem tiamata, core itemem na talona jest tiamat który daje nam nam po jego złożeniu +230-250 dmg na 6 lvlu w combo .... z 1 itemem !(SIC !)

wtf buty na start ? long sword + 2 poty, ewentualnie koralik na hp regen + 4 hp poty + 2 mana poty + ward

gratuluję wpadania w przeciwnika z ulta xD

tiamat > bf sword+long sword / tłuczek + 2 long swordy itp itd etc etc po prostu matematyka się kłania ani z bf sworda ani z tluczka nie zadamy więcej dmg niż z tiamata co prawda tiamat kosztuje 1900 golda ale to nadal jest taka liczba którą odpowiednią grą na linii jesteśmy w stanie osiągnąc po pierwszym powrocie

hydra w late game daje nam +600/700 dmg w combo z samej aktywy+aa(aktyw resetuje animacje aa) .... rzeczywiście mało przydatny item :D

Gratuluję wrzucania starych masterek

składanie ioanek na postaci która ma straszliwie niskie CD, no pozdrawiam, mobilitki = op ganki na ulcie

combo na talonie wygląda następująco e+w+aa+q+tiamat+aa+r+r+ignite ci którzy troszkę nim dłuzej grają znają je i stosują

Polecam wpierw troszkę poczytać o postaci, pograć nią, sprawdzić porządne tutoriale itp itd i dopiero potem brać się za poradnik bo buty na start i brak tiamata jako core item boli to bardzo !

Na talonie ważne jest mieć max CDR, Bloodthrister daje nam Cenne AD i lifesteal oraz pasyw. Starczy go nastackować i działa pięknie. Umożliwia także błyskawiczne uleczenie się w jungli bądź na minionach. +70 attack damage

+12% life steal !

tłuczek +25 pkt. obrażeń od ataku

UNIKALNE Bierne: +10% skrócenia czasu odnowienia. Bardzo przydatne

UNIKALNE Bierne: +10 pkt. przebicia pancerza

Ja zazwyczaj składam Talona pod CDR z tąd ten tłuczek + Ioniańskie Buty

To co Ty podajesz to jest tylko i wyłacznie czysta matematyka i owszem zgadzam sie z Toba na 6 lvl talon osiągnie nieco ponad 100 ad z tiamatem bo damy 3 skile w nasze 'W' p jednym punkciku w 'e' i 'q' + ulti. Każdy ma swój styl grania jeden będzie grał z tiamatem na start drugi złoży krwiopijca. Nie mówie że tiamat jest zły na start ale moim zdaniem tłuczek i 10% skrócenia czasu odnowienia + krwiopijec i +12% life steal zdecydowanie dłużej pozwoli nam stać na lini i lasthitować.

Co do butów na szybkośc poruszania się nie jest to złe wyjście fakt ganki świetne ale ja wole Ioniańskie Buty, talonem mamy walić jak NAJCZĘSCIEJ kombo i uciekać od zagrożenia z tąd CDR jest bardzo ważny:)

To jest tylko i wyłącznie twoje zdanie że tiamat powinien być jako Core item, nie każ ludziom czytać poradników bo ty twierdzisz ze tiamat jest najlepszy i tylko ty masz racje, myśle ze wielu ludzi sie z tym niezgodzi że tiamat to core, ale tak jak mówie każdy stosuje to co uważa za dobre na danej postaci, dla Cb jest to tiamat dla innego krwiopijec a jeszcze inny ludek złoży czarny tasak na start, dla przykładu powiem że widziałem na turniejach LCS z dwa trzy razy talona nigdy tam nie było tiamata na start jak już to tłuczek lub jakieś inne cudo, bo jak wioadome oni mają swoje buildy :)

Opublikowano

Na talonie ważne jest mieć max CDR, Bloodthrister daje nam Cenne AD i lifesteal oraz pasyw. Starczy go nastackować i działa pięknie. Umożliwia także błyskawiczne uleczenie się w jungli bądź na minionach. +70 attack damage

+12% life steal !

tłuczek +25 pkt. obrażeń od ataku

UNIKALNE Bierne: +10% skrócenia czasu odnowienia. Bardzo przydatne

UNIKALNE Bierne: +10 pkt. przebicia pancerza

Ja zazwyczaj składam Talona pod CDR z tąd ten tłuczek + Ioniańskie Buty

To co Ty podajesz to jest tylko i wyłacznie czysta matematyka i owszem zgadzam sie z Toba na 6 lvl talon osiągnie nieco ponad 100 ad z tiamatem bo damy 3 skile w nasze 'W' p jednym punkciku w 'e' i 'q' + ulti. Każdy ma swój styl grania jeden będzie grał z tiamatem na start drugi złoży krwiopijca. Nie mówie że tiamat jest zły na start ale moim zdaniem tłuczek i 10% skrócenia czasu odnowienia + krwiopijec i +12% life steal zdecydowanie dłużej pozwoli nam stać na lini i lasthitować.

Co do butów na szybkośc poruszania się nie jest to złe wyjście fakt ganki świetne ale ja wole Ioniańskie Buty, talonem mamy walić jak NAJCZĘSCIEJ kombo i uciekać od zagrożenia z tąd CDR jest bardzo ważny:)

To jest tylko i wyłącznie twoje zdanie że tiamat powinien być jako Core item, nie każ ludziom czytać poradników bo ty twierdzisz ze tiamat jest najlepszy i tylko ty masz racje, myśle ze wielu ludzi sie z tym niezgodzi że tiamat to core, ale tak jak mówie każdy stosuje to co uważa za dobre na danej postaci, dla Cb jest to tiamat dla innego krwiopijec a jeszcze inny ludek złoży czarny tasak na start, dla przykładu powiem że widziałem na turniejach LCS z dwa trzy razy talona nigdy tam nie było tiamata na start jak już to tłuczek lub jakieś inne cudo, bo jak wioadome oni mają swoje buildy :)

czemu porównujesz tiamat do ioanek, tłuczka i krwiopijca ? xD XD xD ja tu mówie o pierwszym itemie a ty podajesz build na mid-late game cały ;p

tiamat DLA INNEGO BF sword co najwyżej a dla innego tłuczek + doran/longsword, a najwięcej dmg wyjdzie z tiamata ;p

Opublikowano

czemu porównujesz tiamat do ioanek, tłuczka i krwiopijca ? xD xD xD ja tu mówie o pierwszym itemie a ty podajesz build na mid-late game cały ;p

tiamat DLA INNEGO BF sword co najwyżej a dla innego tłuczek + doran/longsword, a najwięcej dmg wyjdzie z tiamata ;p

jak mówię dla mnie liczy się na początek cdr dlatego tłuczek i po nim BT,

Tak wiem czysta matematyka :P full ad na start i gnieciemy przeciwnika na lini, dałeś nowy obraz grania Talonem z tiamatem na start może nie jest to złe wręcz przeciwnie może to być bardzo dobry pomysł jak wychodzi z ''czystej matematyki'' pogram trochę meczy z tym itemem i zobaczę :) może, może akurat kolega ma racje ;)

Opublikowano

jak mówię dla mnie liczy się na początek cdr dlatego tłuczek i po nim BT,

Tak wiem czysta matematyka :P full ad na start i gnieciemy przeciwnika na lini, dałeś nowy obraz grania Talonem z tiamatem na start może nie jest to złe wręcz przeciwnie może to być bardzo dobry pomysł jak wychodzi z ''czystej matematyki'' pogram trochę meczy z tym itemem i zobaczę :) może, może akurat kolega ma racje ;)

tiamat na start a potem normalnie tłuczek bt lw(wolę lw niż bt) i reszta itemów i na samym końcu tiamat w hydrę bo resetu to animacje autoataku i daje dodatkowy atak o ratio 1.0 AD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...