Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPS w Alien Rage

Shadowwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , tak jak w temacie , odczuwam dziwne spadki FPS podczas gry w Alien Rage. Jakieś pomysły dlaczego , mój sprzęt jest jak najbardziej odpowiedni do tej gry, mylę się ?

CPU: I5 2500k

GPU: HD 7950

MOBO: P8P67 Pro

PSU: Deus G1 600W

W razie braku jakiejś informacji śmiało pisać.

Opublikowano

RAM: 8 GB 1600 MHz

DYSK: Seagate Barracuda 1 TB , SSD nie mam a szkoda :/

Dysk mam ze 2-3 miechy i jeszcze nie miałem przyjemności go defragmentować, jakoś nie odczułem potrzeby.

CCleaner'em w sumie moge przejechać :D

Opublikowano

Jest postęp , miałem włączone Vsync po wyłączeniu klatki tak nie skakały ale nadal martwi mnie fakt że niezależnie od ustawień gry mam 40-60 FPS , mój sprzęt aż taki zły nie jest a ta gra taka wymagająca tez nie...

Opublikowano

Może po prostu Twoja karta graficzna "nudzi się" przy tej grze i zjeżdża z taktowaniem w dół?

Ustaw ją na powiedzmy sztywne 1000Mhz i sprawdź co będzie dalej.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Pomijając fakt, że niektóre gry mają albo limit FPS, albo karta ustala ile dla danej gry jest potrzebne.

U mnie np w bfp4f mam 100FPS ni mniej, ni więcej, jest to na sztywno, chociaż karta pozwoliłaby na kilka razy tyle.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Zablokowałem na 1000 jak mówiłeś i jest już jakiś skutek gra chodziła w granicach 60 FPS , w większych pomieszczeniach spadało do 40-50 ale da się grać.

Chciałbym tylko wiedzieć czy w ten sposób nie uszkodzę karty ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...