Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Iphone 3GS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym sobie kupić ten telefon bo jest tani a chciałbym "odskoczyć" od androida i mam kilka pytań :

1. Czy można na niego pobrać nowsze gry z appstore np. Infinity Blade 3 ?
  2. Jak na nim wychodzą zdjęcia i filmy ?
  3. Czy działa flash w przeglądarce ?
  4. Czy przeglądarka laguje ?
  5. Czy ogólnie lepiej mieć takiego Iphona 3gs czy Androida w tej samej cenie?

Opublikowano

Chciałbym sobie kupić ten telefon bo jest tani a chciałbym "odskoczyć" od androida i mam kilka pytań :

1. Czy można na niego pobrać nowsze gry z appstore np. Infinity Blade 3 ?
  2. Jak na nim wychodzą zdjęcia i filmy ?
  3. Czy działa flash w przeglądarce ?
  4. Czy przeglądarka laguje ?
  5. Czy ogólnie lepiej mieć takiego Iphona 3gs czy Androida w tej samej cenie?

3GS da rade do neta i facebooka np, przeglądanie zdjęć też sponio aczkolwiek to już troszke przestarzały model :)) zależy o jakeij cenie mowa, jesli do 450 zł to super androida za to nie dostaniesz, chyba że marniaka w którym byś musiał wygrać cygan mody albo inne duperele... filmy z youtube'a odtworzy, nie widze sensu w oglądaniu godzinnych filmów w rozdzielczosci HD na telefonie = raz głupota dwa zawalanie pamięci. przeglądarka niekoniecznie będzie lagować aczkolwiek witryny mogą się wczytywać powoli... ja od początku 3GS'a go miałem i nienarzekałem.. teraz juz go nie mam a kiedy go miałem to było troche dawno temu :))) mozna pobrać najnowsze gry aczkolwiek moga nie wczytywac się tak super szybko.

+ nie wiem czy infinity blade 3 pociągnie bo wygląda na wymagającą grę a w opisie coś o optymalizacji na potężnego dość 5S'a... więc 4S/5 może da jej rade

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

A odnowiony 3gs z allegro za 500 zł jest dobrym pomysłem ? Czy nie rozpadnie się po kilku dniach ? Będzie chodził jak normalny nowy 3gs ?

Opublikowano

Zawsze przy naprawie coś, ktoś mógł sknocić. Poza tym 500zł za 3GS to idiotyzm...

Możesz uzasadnić ostatnie zdanie ?

PS. Jakoś ci nie ufam <_< Masz 12 lat , w sygnaturze napisane żeby używać polskich znaków a twoje hobby to "rurzne żeczy" , z twoich postów wynika że "bardziej" lubisz androida i sam szukasz telefonu za 500 zł. Ja tu potrzebuję obiektywnych odpowiedzi z uzasadnieniem a nie wypocin fanboya.

Opublikowano

nie wiem, co autor aukcji ma na myśli odnowiony 3GS ? wypolerowany? nowy ekran/tył/przyciski ? nie wiem... do 400 zł nawet da rade w supcio stanie wyłapać 3GS'a zresztą 3GS ma plastikowy tył więc jak jebnie to nic sie nie stanie xD dobija też fakt, że 3GS ma aparat 2 mpx... musisz zobaczyć czy telefon działa i wgl... ja mam ipoda touch 4G i na iOS'ie 6.1.3 nie narzekam... ale ja tam mam lepszy aparat i może i bebechy..... w podobnej cenie możesz rozejrzeć się za WILDFRAJEREM(jak ja to nazywam) S tutaj nówka za 540 zł najtaniej http://komoorki.pl/pl_PL/p/HTC-Wildfire-S%2C-5MPx%2C-HSDPA-7.2-Mbps%2C-320-x-480-pixeli-ODLICZ-VAT/2380 ale oczywiscie istnieje allegro lub używka z tablicy.pl/gumtree.pl u mnie w gimbazie sporo osób jakoś miało te WILDFRAJERY i nawet ludzie z klasy, jako telefon do facebooka/smsów/robienia mało zaawansowanych zdjec (tu juz jest 5mpx) starcza i na dodatek ma jakiś prawilny wygląd, nie wygląda kiepsko, ani nie jest jakiś bajer z niego... no i android ma więcej możliwosci niestety... z kolei 3GS wygrywa pamięcią wewnętrzną, WILDFRAJER S może się "pochwalić" tylko 0,5GB

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

nie wiem, co autor aukcji ma na myśli odnowiony 3GS ? wypolerowany? nowy ekran/tył/przyciski ? nie wiem... do 400 zł nawet da rade w supcio stanie wyłapać 3GS'a zresztą 3GS ma plastikowy tył więc jak jebnie to nic sie nie stanie xD musisz zobaczyć czy telefon działa i wgl... ja mam ipoda touch 4G i na iOS'ie 6.1.3 nie narzekam...

Odnowiony czyli doprowadzenie telefonu do takiego stanu aby działał i wyglądał jak nowy (np . wymiana części obudowy lub zepsutych podzespołów na nowe) . Przynajmniej ja tak to rozumiem .

@ otóż zaciekawiły mnie te aukcje

http://allegro.pl/oryginalny-nowy-iphone-3gs-16gb-3g-wifi-gps-gw-24m-i3576255652.html
http://allegro.pl/iphone-3gs-8gb-original-nowy-neverlock-i3551984059.html

I gdy się tak wczytałem zauważyłem opłatę celną . Czy ktoś może mi powiedzieć ile ona będzie wynosiła ?

@up telefon ma aparat 3 mpx nie 2 i pisałem że nie chce już androida , myślę że chociaż iphone jest słabszy bebechami to i tak wygrywa optymalizacją np. na tym Wildfire S nigdy by nie poszło coś takiego jak Infinity Blade II a widziałem na youtube że na 3gs chodzi całkiem dobrze (mogę się mylić).

Opublikowano

Cóż jesteś 2 lata starszy , nie wiesz co to sarkazm, nie umiesz wygooglować prostych rzeczy prosząc innych na forum. Co do mojego rzekomego fanbojstwa, wolę androida ze względu na otwartość systemu, iOS również jest porządny, szanuje opinie innych. W sumie, nie chcesz to nie będę pisał swoich "wypocin", powodzenia w kupnie.

Opublikowano

1. Czy można na niego pobrać nowsze gry z appstore np. Infinity Blade 3 ? Pójdzie z małymi ścinkami ale z nowszymi grami może być problem. Procesor Samsung Cortex A8 na 600 mhz i 256 mb RAM to już trochę mało na te czasy.
  2. Jak na nim wychodzą zdjęcia i filmy ? Zdjęcia całkiem nieźle aczkolwiek jakość drastycznie spada przy słabym oświetleniu. Filmy @VGA (480p) w 30 FPS tyłka nie urywają ale nie są najgorsze.
  3. Czy działa flash w przeglądarce ? Ten telefon nie posiada flash'a.
  4. Czy przeglądarka laguje ? Przycinki mają miejsce ale są bardzo rzadkie.
  5. Czy ogólnie lepiej mieć takiego Iphona 3gs czy Androida w tej samej cenie? W tej cenie dostaniesz Samsung Galaxy S który jest o wiele lepszym telefonem z lepszą kamerą i posiada flash w przeglądarce. 1x 1GhZ i 512 RAM, Aparat 5 MP i filmy w HD 720p 30FPS.
  6. Ewentualnie Galaxy Ace. Jeśli nie chcesz być aż tak do tyłu to polecam Galaxy S (rówieśnik iPhone 4). Nie oznacza to oczywiście, że 3GS to bardzo słaby telefon, ale w tej cenie S'ka wydaje się być lepszym rozwiązaniem.

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

1. Czy można na niego pobrać nowsze gry z appstore np. Infinity Blade 3 ? Pójdzie z małymi ścinkami ale z nowszymi grami może być problem. Procesor Samsung Cortex A8 na 600 mhz i 256 mb RAM to już trochę mało na te czasy.
  2. Jak na nim wychodzą zdjęcia i filmy ? Zdjęcia całkiem nieźle aczkolwiek jakość drastycznie spada przy słabym oświetleniu. Filmy @VGA (480p) w 30 FPS tyłka nie urywają ale nie są najgorsze.
  3. Czy działa flash w przeglądarce ? Ten telefon nie posiada flash'a.
  4. Czy przeglądarka laguje ? Przycinki mają miejsce ale są bardzo rzadkie.
  5. Czy ogólnie lepiej mieć takiego Iphona 3gs czy Androida w tej samej cenie? W tej cenie dostaniesz Samsung Galaxy S który jest o wiele lepszym telefonem z lepszą kamerą i posiada flash w przeglądarce. 1x 1GhZ i 512 RAM, Aparat 5 MP i filmy w HD 720p 30FPS.
  6. Ewentualnie Galaxy Ace. Jeśli nie chcesz być aż tak do tyłu to polecam Galaxy S (rówieśnik iPhone 4). Nie oznacza to oczywiście, że 3GS to bardzo słaby telefon, ale w tej cenie S'ka wydaje się być lepszym rozwiązaniem.

Jakoś mam złe doświadczenia z Samsungami i po ich używaniu odniosłem wrażenie że to niskie jakości plastiki , może już lepiej coś z SONY za 500 zł ?

Opublikowano

Sony tez jest spoko. Niskiej jakosci plastiki sa tylko w slabszych modelach samsunga. W serii S uzywaja lepszych nizte wszystkie ace itp. Np moj s2 ma plastik ktory jest calkiem wytrzymaly na upadki i nie czuje zeby byl ' tani ' No ale to kwestia preferencji. Mi osobiscie nie przeszkadza poliweglan. Co do S1 to nie wiem ponoc tez jest wytrzymaly a w 3gs nie ma wcale lepszego plastiku niz w S1.

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Sony tez jest spoko ale niskiej jakosci plastiki sa tylko w slabszych modelach. W serii S uzywaja lepszych nizte wszystkie ace itp. Np moj s2 ma plastik ktory jest calkiem wytrzymaly na upadki i nie czuje zeby byl ' tani ' No ale to kwestia preferencji. Mi osobiscie nie przeszkadza poliweglan. Co do S1 to nie wiem ponoc tez jest wytrzymaly a w 3gs nie ma wcale lepszego plastiku niz w S1.

Miałem Galaxy Tab 2 i tył tego urządzenia tak się rysował że musiałem kupić etui (co dziwne rysował się w miejscu gdzie trzyma się palce) . Teraz chyba kupie tego Iphona 3GS za 500 zł brak większych rys ale 2 mm pękniecie na dole, z tego co widziałem to normalne dla tego modelu , aby to zakryć do zestawu jest dołączone etui . Wydaje mi się że to dobra transakcja. A wy co o tym myślicie ?

Opublikowano

Miałem Galaxy Tab 2 i tył tego urządzenia tak się rysował że musiałem kupić etui (co dziwne rysował się w miejscu gdzie trzyma się palce) . Teraz chyba kupie tego Iphona 3GS za 500 zł brak większych rys ale 2 mm pękniecie na dole, z tego co widziałem to normalne dla tego modelu , aby to zakryć do zestawu jest dołączone etui . Wydaje mi się że to dobra transakcja. A wy co o tym myślicie ?

500zł za 3gs ? moim zdaniem troszkę za dużo ;/ daj za niego max 460zł

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Samsung > Sony

co z tego, że samsung ma plastikową obudowe czy cos? ;) sony to wciąż gówno i nie potrafią nic dobrego zrobić xD miałem Xperie T i Z i płakać się chciało, Z1 i Z Ultra nie ma co ruszac, pewnie takie same gówno tyle że większy aparat/ekran.

Opublikowano

Nie porownywuj tabletow do smartfonow :)

Poza tym tyl tego telefonu sie strasznie nie rysuje i nie wiem co ty z tym tabletem robiles xD

W kazdym razie o jakosc wykonania nie masz sie co bac bo i 3GS i Galaxy S sie nie rysuja. Z tym ze S jest w tej kategorii wytrzymalszy.

32Aef.png

By Alicexcullen

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...