Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki czołg ma najlepszy pancerz V tieru

Sunnyline2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nooo ELC AMX ma normalnie pancerz jak Maus i E-100 razem wzięty ;)

Nie jestem pewien jak to jest z mechaniką gry pod tym względem, jednak wydaje mi się, że pod pewnym kątem jego okątowanie gwarantuje odbicie od 150+ penetry nawet

shoob.png

Opublikowano

Nie jestem pewien jak to jest z mechaniką gry pod tym względem, jednak wydaje mi się, że pod pewnym kątem jego okątowanie gwarantuje odbicie od 150+ penetry nawet

kont to ty masz na czole ..

Opublikowano

AT-2 to jest wierzyczka tyle to ma najwiekszy pancerz trzeba strzelac w czule miejsca nawet hellcatem .. wiec polecam AT-2

@up racja

@upx2 hahahaha at-2 papierek ? pozdro ja ogolnie kiedys moze bd robic at-2 ale jak dla mnie to to ma najwiekszy pancerz z V i z kilku VI...

Opublikowano

Tylko weź pod uwagę fakt, że działa które w niego strzelają to min. 75mm, a on mając 8mm pancerza ma tak zajebiście dużą normalizację kątu (kaliber działa/grubość pancerza=wielokrotność normalizacji pocisku). W tym wypadku te 6º normalizacji daje w rzeczywistości 54º normalizacji, przez co już każdy się przebije. Oczywiście są też wypadki ekstremalne, takie jak bounce od T9, ale to jest hyper rzadkie.
Opublikowano

Up:

AT 2 w praktyce jest lepiej opancerzony.

203 pancerza przedniego i 101 z boku i z tyłu, z daleka trudno go przebić.

a o wielkim weak spocie zapomniałeś napisać ? Teraz każdy wie jak przebić linie at i tortoise

Opublikowano

tak jak wymienione wyżej AT -2
kv-1 i jeszcze taki jeden od usa czołg ciężki po którym jest t6 czy jakoś tak (nie pamiętam za cholery nazwy)
i ktoś tam u góry wspomniał o kącie ustawia, racja jeśli dobrze się ustawisz to odbijesz bardzo dużo pocisków
ja tak przeważnie kv-1s nawet przed helcatami się broniłem ;)

Opublikowano

AT2 najlepszy pancerz ma tylko na papierku ale przez wielkie weakspoty okazuje sie latwy do przebicia

KW-1 za to ma mniejsze weakspoty ktore latwo schowac dlatego w praktyce ma najlepszy pancerz

Nie sugerujcie sie tylko tym co jest na papierku bo najwazniejsze jest dzialanie w praktyce. AT2 juz wiekszosc zna i juz te jego 200 pare mm w kilku miejscach nie robi wrazenia

860331433165800174608.png

Opublikowano

AT2 najlepszy pancerz ma tylko na papierku ale przez wielkie weakspoty okazuje sie latwy do przebicia

KW-1 za to ma mniejsze weakspoty ktore latwo schowac dlatego w praktyce ma najlepszy pancerz

Nie sugerujcie sie tylko tym co jest na papierku bo najwazniejsze jest dzialanie w praktyce. AT2 juz wiekszosc zna i juz te jego 200 pare mm w kilku miejscach nie robi wrazenia

...

Nie wiem czy to troll, czy po prostu głupota.

Na prawdę - dalej widzę na AT 2 ludzi z steel wallami i opanowanymi co prawie każdą bitwę...

A skoro znane są weakspoty, to powiedz mi jak niby kurwa mać KW-1 które jest w grze 4x dłużej ma lepszy pancerz? Przecież wszyscy znają weakspoty.. -,-

Opublikowano

...

Nie wiem czy to troll, czy po prostu głupota.

Na prawdę - dalej widzę na AT 2 ludzi z steel wallami i opanowanymi co prawie każdą bitwę...

A skoro znane są weakspoty, to powiedz mi jak niby kurwa mać KW-1 które jest w grze 4x dłużej ma lepszy pancerz? Przecież wszyscy znają weakspoty.. -,-

jak zrobisz side scrap to ci moga na skoczyć

Opublikowano

Kv-1 AT2 To są super czołgi fajnie się zarabia tak że To takie moneymaker;D

KW jest mega dobry , a AT-2 to papier jak mu w tył strzelisz ... i do tego ma słabe działko .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...