Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Biegi na 1000m

Adam9888

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w piątek będę miał bieg na 1000m, na wytrzymałość. Dla mnie to jest bardzo dużo, nigdy z resztą tyle nie biegałem, ale przy 800m prawie padłem, nie dobiegłem to co będzie przy 1000m.. Wiem, że nie biega się sprintem, bo to bieg na długi dystans, ale nawet i tak zawsze w ostatnim kółku mam takie wrażenie, że zaraz padne na ziemie, że nie dobiegne. Gdy już dobiegam to ze słabym czasem i przez 15 minut sapie.. Ze zmęczenia :)

Jakieś porady? Jak prawidłowo oddychać? Warto napić się napoju energetycznego albo kawy przed biegami? Jak mniejwięcej biegać, czyli z jaką prędkością? A może lepiej biegać w miare szybko i robić sobie małe przerwy na 10 sekund, jakie mieliście czasy na 1000m?

Kondycji nie mam najlepszej.

Opublikowano

To tak samo jak u mnie. Nie jestem dobry w biegach na 1000m.

Nam mówili, że nie ważne w jakim czasie przebiegniesz, tylko abyć tego dokonał

4770714280454741315510.png
Opublikowano

Teraz byś mógł się przebiec wokół domu z 10 razy , jutro to samo , i w piątek rano również , kondycji dobrej sobie nie wyrobisz przez te dni.. ale może te co teraz będziesz robić coś ci dadzą (lepsze to niż siedzenie i myślenie uda mi się czy nie mi się o to jest pytanie ) .

..

Opublikowano

Musisz prawidłowo rozłożyć siły. Ja na początku robię 1,5 kółka najszybciej, a później Sobie truchtam i wynik 3:27 ;).

A nie lepiej najpierw wolniej, a potem szybciej

Opublikowano

oddychasz nosem wypuszczasz buzią

masz za słabą kondycje - wyjdz od czasu do czasu z domu :D

ja zapierdalalem na 2000 metrów i dopiero przy ostatnim kółku brakowało sił

ale ja jestem zbudowany z mięśni

klata,bicku ,plecy ,kark ,ngi

wszystko tak przypakowane że ledwo się w drzwi mieszczą

a mięśnie muszą oddychać :)

ZAPRASZAM DO OCENIANIA DISSóff

Nakou vs aprzestan > www.mpcforum.pl/topic/1053579-pojedynekdiss-vs-ktos-d/#entry8994553

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

chcesz wygrać

Polecam napij się przed biegiem Red Bulla

mój kolega ostatnio biegał an 7 km wypił 5 red buli i wygrał .

co to za brednie? picie przed bieganiem i to gazowanego = pawik na mecie, kolka albo zatkanie i tyle z biegania, samym energetykiem nie wygrywa się biegów, owszem jakoś tam pomagają ale i tak 90% biegu to i tak zasługa treningu, ciała i chęci, a nie jakiegoś napoju który wspomaga ciało

Temat chyba już nie aktualny, bo kolega z tego co pisał powinien mieć już ten bieg na 1000m...

Od siebie dodam tyle że jeśli chce się dobrze biegać to trzeba opracować swój styl, oddychanie itd. a na to jedynym sposobem jest trenowanie biegów.

Opublikowano

Przed biegiem zrób 3 km lekkim truchtem żeby odpowiednio się rozgrzać. Wtedy zmęczenie cię nie dopadnie i te 1000m będziesz mógł biec szybkim tempem

no chyba sobie jaja robisz, jesli on twierdzi, ze nie jest wstanie zrobic tych 1000m bo padnie ze zmeczenia, to ty mu karzesz robic rozgrzewke 3km? nice logic, będzie po tym tak zmęczony, że musiałby chyba odpoczywać pół godziny przed kolejnym biegem nie mówiąc już o tym, że to będzie zapewne na wf'ie więc taka rozgrzewka nawet nie wchodzi w gre.

"odychasz nosem wypuszczasz buzią"

fake and gej, moze na poczatku, ale potem jak już się zmeczysz trzeba oddychać zarówno ustami jak i nosem ponieważ potrzebujesz dużo tlenu

ja osobiście zawsze staram się te 900m przebiec takim dosc stabilnym, nie zbyt szybkim tępem a ostatnie 100metrow daje na maxa sprintem ile sił mam

Opublikowano

oddychasz nosem wypuszczasz buzią

Szczerze, gówno prawda, przez ostatni rok trenowałem biegi w klubie sportowym. Gdy wdychasz powietrze nosem do twojego organizmu dostarczane jest mniej tlenu. Oddychając cały czas ustami zapewniasz ogranizmowi lepsze dotlenienie, a co za tym idzie, zwiększona wydolność twojego organizmu. Oddychanie nos-usta czasami stosowane jest podczas treningów zimowych, gdy powietrze jest zimniejsze.

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

Oddychasz nosem wypuszczasz buzią , dokładnie polecam , pomaga.

Pozdrawiam.

Udowodnij mu, że zadarł nie z tą osobą. ~ Kazdar...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Musisz biec tym samym tempem ,a na końcu dać z siebie wszystko i na sprincie dobiegnąć do mety :D

Pij dużo wody i jajecznice z kiełbaską z rana oczywiście zajrzyj do toalety ,żebys schudnął przed biegiem ;p

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

najlepiej jest się dobrze rozgrzać, bo po takim biegu łatwo o kontuzje. Najlepiej robić kółka jednym tempem, na ostatnim lub dwóch ostatnich znacznie przyśpieszyć. ( o ile masz jeszcze siłę ) :D

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...