Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Mapper /Co i jak\

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Chciałbym ogarnąć program l3dt i mam do was parę pytań a więc :

- Jak zrobię mapę to jak mam ją odtworzyć ? wgrać na serwer? czy da sie inaczej szybszym sposobem

- Wzorować sie na obrazkach filmach etc. czy samemu pomyśleć

- w ile ogarnę ten programik

Jeśli macie wskazówki chętnie was wysłucham bardzo mi zależy Na waszym zdaniu + gwarantowane :)

//Jeżeli masz pisać posty typu : jak nie umiesz to nie rób daruj sobie każdy zaczynał od 0 :)

Dzieki Pozdrawiam\

sacaebqfkdag_t.jpg

Opublikowano

l3dt służy do rzeźby terenu, gotowa mapę do klienta zrobi Ci z tego program metin2 map converter by black yuko, lub od Terenzo. polecam od black yuko ponieważ ma dużo sciagawek i podpowiedzi jak robić mapę. ma tylko 1 wadę, źle generuje server_attr dlatego do strony serwerowej mapy lepszy jest ten od Terenzo. W ile to ogarniesz zależy od twojego wolnego czasu i ambicji. Tuty na yt są dobre na początek, ale lepiej kombinować samemu. Mnie ze względu na pracę zajęło to jakieś 2 tyg i teraz jedną mapę potrafię w 1h zrobić, ale o wymiarach 4x4 (średni rozmiar)

Opublikowano

l3dt służy do rzeźby terenu, gotowa mapę do klienta zrobi Ci z tego program metin2 map converter by black yuko, lub od Terenzo. polecam od black yuko ponieważ ma dużo sciagawek i podpowiedzi jak robić mapę. ma tylko 1 wadę, źle generuje server_attr dlatego do strony serwerowej mapy lepszy jest ten od Terenzo. W ile to ogarniesz zależy od twojego wolnego czasu i ambicji. Tuty na yt są dobre na początek, ale lepiej kombinować samemu. Mnie ze względu na pracę zajęło to jakieś 2 tyg i teraz jedną mapę potrafię w 1h zrobić, ale o wymiarach 4x4 (średni rozmiar)

Mi jakoś ten blackyuko ciulowo konwertuje ;x

RauE0Ri.png

Opublikowano

@REF

// Kolejne pytanie da ktos poradnik jak szybko zrobic serwer nawet na gotowcach jedynie do spr. map :) Prosze limit Like Pojdzie :) i jakie programy musze miec

sacaebqfkdag_t.jpg

Opublikowano

No raczej musisz postawić serwer.

Nie wprowadzaj go w błąd. RealFreak udostępnił niegdyś swoje narzędzia które pozwalały tobie podróżować po mapie bez łączenia się z serwerem, poszperaj na ePvP a na pewno je znajdziesz :)

Choć łatwiej jest postawić serwer niż to znaleźć ... Jak napiszesz do mnie PW to mogę Ci wysłać skrypcik do tego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...