Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak wyjść z Brązu ?

Cas93

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż ostatnio wbiłem 30 poziom, zagrałem 10 gier rankingowych i niestety trafiłem do brązu II.

Później już było coraz gorzej, trafiłem do brązu III i w dniu dzisiejszym jestem w brązie IV.

Nie gram źle, po prostu mam pecha i zawsze musi mi się trafić słaby gracz w zespole.

Może doradzicie mi jak szybko wyjść z tego drewna ? macie jakieś sposoby ? jak wam się udało ?

Opublikowano

Znajdź jakiegoś kolege do duo, na pewno będzie Wam lepiej wygrać gre we dwóch, niż samemu.

Jeśli ogarniasz junglę, lub mida-graj tam, można łatwo wycarrować inne linie roamując/gankując.

Oczywiście staraj się nie padać, i farm ;).

279981407253602336505.png
Opublikowano

Zaraz przyjdą kozaczki ze słabo grasz i ze twoja wina (POZDRAWIAM JAKUBA). Najlatwiej carrowac z jungli/mida pomagajac innym liniom. Od siebie dodam ze warto brac mocne lub snowballowe champiomy. Od siebie polecam Kate Vladimira Kassadina (ostatnio go banują) i Zeda. Do jungli Jarvan albo Hecarim :) Powodzenia kolego.

Opublikowano

Z brązu bardzo łatwo można wyjść. Po prostu graj. Jeśli nadal nie będziesz mógł wyjść to powinno znaczyć, że po prostu jesteś tam gdzie zasługujesz. Zakładając, że ty grasz dobrze przeciwnicy mają większą szansę na nooba/trolla/afka. Ja na koncie w brązie wygrywałem wszystko grając swainem na midzie, ale zapewne są lepsi miderzy do carrowania w brązie. Polecam kassadina, ponieważ w większości przypadków cię nie skontrują, a do tego nafeedują, a snowballujący kassadin=gg w większości gier.

Rafaljesthardkor_euw_17_5_logo.png

Opublikowano

Więc tak jeśli grasz dobrze to znaczy że w twoim teamiie jest 4 randomów a w przeciwnym 5, na resztą odpowiedz sobie sam, polecam grać supportem bo chyba najłatwiej wyjść, szczególnie soną.

Opublikowano

Tuż po wbicu 30 poziomu zacząłeś grać rankedy? Nie dziwię się w takim razie, że znalazłeś się w brązie. Radzę obecnie odpuścić rankedy i zagrać dodatkowe ~ 200 gier, w tym przynajmniej 70 swoim mainem, którym masz zamiar głównie "kierować" graczy.

Najłatwiej wycarrować junglą, midem lub ewentualnie topem, a nadają się na to takie postacie jak: Hecarim, Lee, Kassadin, Jarvan, Fizz, Zed, Kennen, Kata etc.

Nie gram źle, po prostu mam pecha i zawsze musi mi się trafić słaby gracz w zespole.

Jeśli stoisz ponad średnią "brązu", to masz aż 56% na wygraną grę. Zważ, iż nie tylko w Twoim teamie znajdują się feederzy, którzy jednak dostają szybkiego carry ze strony innego gracza. Jesteś w brązie? Nie zwalaj na team - patrz na siebie.

Opublikowano

mid akali fizz kha zed talon ;] łatwy win robisz mida na easy 3/0 gang na bota topa counter jungla i jedziesz 10/0 i solo pente

a do jungli mastera chociaż nerfa dostal bo przed nerfem to go sie pikalo i win bo solo penta co gre 3 penty 9 qua

no ja tak wyszedlem z braz 3 do silver 4 potem ciężej

jeszcze łatwo grać duo bot

Opublikowano

Tuż po wbicu 30 poziomu zacząłeś grać rankedy? Nie dziwię się w takim razie, że znalazłeś się w brązie. Radzę obecnie odpuścić rankedy i zagrać dodatkowe ~ 200 gier, w tym przynajmniej 70 swoim mainem, którym masz zamiar głównie "kierować" graczy.

Najłatwiej wycarrować junglą, midem lub ewentualnie topem, a nadają się na to takie postacie jak: Hecarim, Lee, Kassadin, Jarvan, Fizz, Zed, Kennen, Kata etc.

Jeśli stoisz ponad średnią "brązu", to masz aż 56% na wygraną grę. Zważ, iż nie tylko w Twoim teamie znajdują się feederzy, którzy jednak dostają szybkiego carry ze strony innego gracza. Jesteś w brązie? Nie zwalaj na team - patrz na siebie.

Kurde no, co teraz? Przegrałem, nie zagrałem 70 gier mainem, a jeszcze gorzej nawet nie mam maina L O L To znaczy, że jak nie mam maina to nie mogę grać rankedów? :D Bezsens ^^ Ja mogę grać każdą postacią, oczywiście jest kilka postaci, którymi fajnie mi się gra ale nie mam maina, jak żyć teraz, mistrzu naucz mnie :> !!

@Top Hmmmmm Graj czymś co może zberscić kilku champów na raz for example Riven, Irelia itp. Albo np. graj Shenem, ult zawsze pomaga, tak samo na midzie jakiś TF albo Lux, Kassadin, Fizz, Zed. Adc no to hmm nie wiem może Vayne/Corki/Ez Jako supp sona/zyra/janna/ może thresh tak w ogóle co ja ci tu piszę picki... Każdą postacią normalnie można wygrać mecz wystarczy trochę skilla, ogaru i już. Nie wiem, może chodź z tp ( Chyba, że masz na linii jakieś vlada, aatroxa, swain itp to bierz ignite ) na linię jak się nie mylę to zawsze możesz do jakieś roślinki/sztandaru jarvana się teleportować itp. Plus no na pewno gankować. Ogarniaj oczy w teamfighcie gdzie jesteś bardziej potrzebny, atakować czy defić itp. Ja zazwyczaj ( Nie zawsze, zawsze znajdzie się słabsza gra ) carruje sam siebie wiesz taki spawacz swojego losu :D Mainuje topa i i przeważnie tam chodzę i jak enemy jungler albo nie wiem jakiś noobski dzień aż tak mi nie zrypią topa to normalnie sam siebie keruje plus jak masz w miarę team to i się wygrywa gre, rozumiesz ( Pewnie nie xD )

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Dziekuje wam za wszystkie odpowiedzi, ale nie wszystkie z nich są dobre, myśle raczej że to zwykłe hejotwanie w temacie lub po prostu nabicie sobie posta.

Jeśli stoisz ponad średnią "brązu", to masz aż 56% na wygraną grę. Zważ,
iż nie tylko w Twoim teamie znajdują się feederzy, którzy jednak
dostają szybkiego carry ze strony innego gracza. Jesteś w brązie? Nie
zwalaj na team - patrz na siebie.

Wiem jak gram, jeżeli twoim zdaniem jestem słabym graczem to na pewno bym was nie męczył pytaniem jak wyjść z tego brązu.

Napisałem że po prostu zbyt często trafiam na bardzo słabe zespoły, tak samo jest w team fight że zbyt często fokusują nie tego co trzeba.

Patrze na siebie i na swoją gre już od pierwszego poziomu. Jeszcze przed włączeniem Lola starałem się przeczytać jak najwiecej porad i poradników dotyczących tej gry żeby juz mieć jakiś start.

Nie będę na ten temat więcej pisał, po prostu wiem jak gram i myśle że twój komentarz tutaj jest zbędny i troszeczke odbiega od tematu.

@Top Hmmmmm Graj czymś co może zberscić kilku champów na raz for example
Riven, Irelia itp. Albo np. graj Shenem, ult zawsze pomaga, tak samo na
midzie jakiś TF albo Lux, Kassadin, Fizz, Zed. Adc no to hmm nie wiem
może Vayne/Corki/Ez Jako supp sona/zyra/janna/ może thresh tak w ogóle
co ja ci tu piszę picki... Każdą postacią normalnie można wygrać mecz
wystarczy trochę skilla, ogaru i już. Nie wiem, może chodź z tp ( Chyba,
że masz na linii jakieś vlada, aatroxa, swain itp to bierz ignite ) na
linię jak się nie mylę to zawsze możesz do jakieś roślinki/sztandaru
jarvana się teleportować itp. Plus no na pewno gankować. Ogarniaj oczy w
teamfighcie gdzie jesteś bardziej potrzebny, atakować czy defić itp.
Ja zazwyczaj ( Nie zawsze, zawsze znajdzie się słabsza gra ) carruje
sam siebie wiesz taki spawacz swojego losu :D
Mainuje topa i i przeważnie tam chodzę i jak enemy jungler albo nie
wiem jakiś noobski dzień aż tak mi nie zrypią topa to normalnie sam
siebie keruje plus jak masz w miarę team to i się wygrywa gre, rozumiesz
( Pewnie nie xD )

Tutaj ciebie zdziwie ponieważ rozumiem cie doskonale, może masz taki problem że większość ludzi ciebie nie rozumie lub nie chce zrozumieć ale ja nie będę w to wnikać.

Dobrze napisałeś z tym że każdą postacią można wygrać grę ale nie karzdą postacią zrobisz to samemu ponieważ jest to gra zespołowa a nie jakiś single.

Wiem bardzo dobrze jak grać postaciami które mam już zakupione, nie wolno za bardzo pchać do przodu tylko trzeba czekać własnie na dobry moment do ataku i farmić.

Napisaleś też o TeamFight, wiadomo że w tej kwestii trzeba atakować postać z największym dmg czyli ADC z BOTa. Pamiętaj tylko że nie wszyscy o tym wiedzą i bardzo często jest tak że twój team leci najpierw na Tanka co jest bardzo wielkim błędem. Bardzo się cieszę że potrafisz ogarnąć swoją linię ale niepotrzebnie negatywnie podchodzisz do mojej gry.

Dziękuje wszystkim za wasze komentarze, przyznam się że wiekszość z was mi pomogła.

Temat można już zamknąć.

Opublikowano

Nie obrażając Cie chce się wypowiedzieć. Z bronzu wyjdziesz jak umiesz grać. Taka jest prawda. Ja boostując z bronzu V do Silvera V wyszedłem w 3 dni (27 win streak) i miałem te wasze "trolle" i "afki" ale na bronzie to sie wygrywa 1v5 ^^

Opublikowano

Przyjdzie czas i na cb.

W brązie nie da się przegrać jeśli masz dam jakieś doświadczenie, nie pchaj się na siłę dalej, graj i staraj się.

Nie obrażaj teamów, staraj się wymainować jedną postać dobrze i grać tylko nią.

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

Graj na jungli i midzie oraz jak jestes bardzo dobry na jakiej postaci na topa to napisz do adc i supp zeby oni poszli na topa 2 vs 1 i ze ty sobie poradzisz 1 vs 2.

Na midzie polecam: lux, zed, katarine akali

Na jungli:xin (ok 90% gankow kończy się kilem :D), jarvan, jax

Opublikowano

Dziekuje wam za wszystkie odpowiedzi, ale nie wszystkie z nich są dobre, myśle raczej że to zwykłe hejotwanie w temacie lub po prostu nabicie sobie posta.

Wiem jak gram, jeżeli twoim zdaniem jestem słabym graczem to na pewno bym was nie męczył pytaniem jak wyjść z tego brązu.

Napisałem że po prostu zbyt często trafiam na bardzo słabe zespoły, tak samo jest w team fight że zbyt często fokusują nie tego co trzeba.

Patrze na siebie i na swoją gre już od pierwszego poziomu. Jeszcze przed włączeniem Lola starałem się przeczytać jak najwiecej porad i poradników dotyczących tej gry żeby juz mieć jakiś start.

Nie będę na ten temat więcej pisał, po prostu wiem jak gram i myśle że twój komentarz tutaj jest zbędny i troszeczke odbiega od tematu.

Tutaj ciebie zdziwie ponieważ rozumiem cie doskonale, może masz taki problem że większość ludzi ciebie nie rozumie lub nie chce zrozumieć ale ja nie będę w to wnikać.

Dobrze napisałeś z tym że każdą postacią można wygrać grę ale nie karzdą postacią zrobisz to samemu ponieważ jest to gra zespołowa a nie jakiś single.

Wiem bardzo dobrze jak grać postaciami które mam już zakupione, nie wolno za bardzo pchać do przodu tylko trzeba czekać własnie na dobry moment do ataku i farmić.

Napisaleś też o TeamFight, wiadomo że w tej kwestii trzeba atakować postać z największym dmg czyli ADC z BOTa. Pamiętaj tylko że nie wszyscy o tym wiedzą i bardzo często jest tak że twój team leci najpierw na Tanka co jest bardzo wielkim błędem. Bardzo się cieszę że potrafisz ogarnąć swoją linię ale niepotrzebnie negatywnie podchodzisz do mojej gry.

Dziękuje wszystkim za wasze komentarze, przyznam się że wiekszość z was mi pomogła.

Temat można już zamknąć.

Jednym słowem WAT? Postać z największym dmg to nie zawsze jest adc z bota... Niepotrzebnie negatywnie podchodzę do twojej gry double WAT CO? L O L Wtf nie rozumiem tego, o co ci chodzi? o.OOOOOOO W TTTTTTTT FFFFFF Jak nie wiem od jak dawna nikt mnie nie zadziwił ( Chociaż nie w sumie dziś kolega z klasy ale mniejsza o to xD ) tak jak ty pisząc to Lul. W ogóle tak to napisałeś, że ja nic z tego nie rozumiem i ew. mogę to zrozumieć, że masz jakieś wąty, ze to napisałem i, że niby jakby cię hejtuję czy COOOO LOL nie ogarniam wtf... napisz to jeszcze raz ale jakoś normalnie o.O

PS. Podaj nick z LoL'a ...

E6c9g1v.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...