Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Trzeszczący dźwięk w GRID 2

Lirnen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Mój problem polega na trzeszczącym dźwięku w GRID 2. Nie jest on bardzo głośny, lecz irytujący i drażniący ucho. Występuje on w całej grze: Hołowczyc brzmi jak rdzewiejący robot, ale trzaski takie jakby zwarcia prądu najlepiej słychać przy efektach dźwiękowych w menu. Po wyłączeniu głośności gry problem nadal występuje. Sterowniki dźwięku mam aktualne. Głośniki są sprawne. Problem występuje tylko w tej grze.

Procesor: Intel Core i5-6400 3.3GHz (Turbo)   Karta graficzna: Gigabyte GTX 1060 6GB Windforce OC    Płyta główna:  MSI B150M Mortar

Zasilacz:  Antec VP 500    Dysk:  SSD 240GB + HDD 1TB    RA M:  4x4GB Kingston HyperX FURY 2133MHz CL14   Obudowa: SilentiumPC RG3

Mysz: Razer Viper Mini   Klawiatura: IBOX Aurora K-4   Monitor: iiyama XU2490HS-B1

Opublikowano

Ref

Procesor: Intel Core i5-6400 3.3GHz (Turbo)   Karta graficzna: Gigabyte GTX 1060 6GB Windforce OC    Płyta główna:  MSI B150M Mortar

Zasilacz:  Antec VP 500    Dysk:  SSD 240GB + HDD 1TB    RA M:  4x4GB Kingston HyperX FURY 2133MHz CL14   Obudowa: SilentiumPC RG3

Mysz: Razer Viper Mini   Klawiatura: IBOX Aurora K-4   Monitor: iiyama XU2490HS-B1

Opublikowano

ref

Opublikowano

Możliwe że folder z muzyką jest uszkodzony / źle zainstalowany.

Wywal cały folder z muzyką i znajdź na necie. Jeśli nie chce Ci się z tym patyczkować przeinstaluj grę i sprawdź jak nie to folder z muzyką jest uszkodzony.

graphic.png
Opublikowano

Możliwe że folder z muzyką jest uszkodzony / źle zainstalowany.

Wywal cały folder z muzyką i znajdź na necie. Jeśli nie chce Ci się z tym patyczkować przeinstaluj grę i sprawdź jak nie to folder z muzyką jest uszkodzony.

Reinstall nie pomaga. Może te dźwięki mają coś wspólnego z plikami w C:\Windows\system ? Przy pierwszym włączemiu gry pokazywało mi się że nie mam plików .dll w tym folderze i pobrałem je z neta. Może to przez nie? Ich nazwy: D3DCompiler_43.dll ; d3dx11_43.dll ; xinput1_3.dll

Opublikowano

ref

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...