Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Build dla strażnika lasu

MPCwaRRior

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak, opisane są tutaj talenty dla strażnika, jest to ciężka według mnie postać do ogarnięcia i w cale nie jest najgorsza tak jak większość twierdzi :P. Mam nadzieje że komuś się to przyda i pomorze w miłej grze z przyjaciółmi :).

Decydujące uderzenie VS Trybut wilków

Opanowanie ciała
VS Zwiększona zwinność

Oznaczenie sokoła
VS Magicznie upleciona sieć

Wytrzymały tancerz
V S Zwinny traper

Spokojne celowanie
VS Doskonała technika strzelania

Weteran długich łuków
VS Weteran krótkich łuków

Trwałe zaznaczenie
V S Kontrolowane zaznaczenie

Wzmocniona cięciwa
VS Piętnujący cios

Kolor --------------------- Oznacza gorszą biegłość

Kolor --------------------- Oznacza lepszą biegłość

Wzmocniona cięciwa vs Piętnujący cios

Wc - Strzała przeszywa pierwszy cel, czego skutkiem jest zaznaczenie 2 wrogów jednocześnie i zadanie im obrażeń.
Bardzo przydatna umiejętność, szczególnie w późniejszym etapie gry, przychodzi mi takie powiedzenie 2 pieczenie na 1 ogniu i to doskonale to odzwierciedla. Szczególnie przydatne przy większej liczbie przeciwników i od razu z dalsza możemy zaznaczyć ich większość i wykończyć precyzyjnym.

Pc - Trafione cele od teraz będą zaznaczone o 6 sekund dłużej.
Zdolność bez sensu, pomijając przedłużone zaznaczenie to mamy śmiertelny cios oraz wystarczy strzelić jeden raz szybką strzałą i mamy nawet lepszy efekt. Nie polecam w ogóle.

Trwałe zaznaczenie vs Kontrolowane zaznaczenie

Tz - Twoje zaznaczenia działają 2 sec. dłużej, tyczy się wszystkich zdolności.
Talent przydatny i polecam go, mamy 2 sec. dłuższe zaznaczenie przeciwników i dzięki temu możemy wyprowadzić 1-2 skille szybciej.
Kz - Trafienie zaznaczeniem skutkuje spowolnieniem celu o, 10% dłuższym efektem.
Tyczy się wszystkich umiejętności zaznaczających.
Tutaj możemy się sprzeczać Tz vs Kz niby 2 sec. fajna sprawa ale 10% większe spowolnienie przeciwnika też jest niczego sobie. Lecz pod mój gust przypada Kz Zdecydowanie moim zdaniem spowolnienie wpływa także na celność bo cel nigdzie ci nie ucieka.

Weteran długich łuków vs Weteran krótkich łuków

Wdł - Wyrządzasz o 25% więcej szkód, powolnymi, długimi łukami.
Umiejętność dla osób grających długimi łukami, wyjaśniać nie muszę

Wkł - Wyrządzasz o 25% więcej szkód, szybkimi, krótkimi łukami.
Zdolność dla osób z kolei grających krótkim, szybkim łukiem.

Spokojne celowanie vs Doskonała technika strzelania

Sc - Od teraz Twój precyzyjny strzał wyrządza 20% szkód więcej.
Tutaj chyba nie ma wątpliwości co do wyboru, precyzyjny to podstawa u strażnika. A 20% to dużo.

Dts - Od teraz Twój rozproszony strzał wyrządza o 20% szkód więcej.
Skill jak i talent dla mnie słaby, co mi po 20% jak muszę spamować tą umiejętnością wiele razy aby zabić moba na swoim poziomie.

Wytrzymały tancerz vs Zwinny traper

Wt - Redukuję o 25% użycie koncentracji do użycia umiejętności.
Także po "wykupieniu" tej umiejętności mam 3 tance za 1 razem bez potrzeby czekania, co skutkiem jest dobre farmienie na wyższym poziomie ale i także zaznaczenie większej ilości przeciwników.

Zt - Redukuję o 25% czas na ponowne u aktywowanie myśliwskiej pułapki.
Chyba 1 myśliwska wystarczy na zaznaczenie przeciwników, a jak nie to poczekamy te 25% nic się przecież nie stanie. Przecież mamy tez inne umiejętności zaznaczające i to w zupełności wystarczy.

Oznaczenie sokoła vs Magicznie upleciona sieć

Os - Trafiony cel zostaje oznaczony, dodatkowo zostają zwiększone szkody o 25%.
Przydatne na PvP jak i na mini bossach, w szybki sposób zadamy pokaźny dmg oraz przy okazji, zaznaczymy wroga.

Mus - Wszyscy trafieni przez sieć wrogowie, zostają oznaczeni.
Od tego jest myśliwska pułapka a nie sieć, talent moim zdaniem bezużyteczny.

Opanowanie ciała vs Zwiększona zwinność

Oc - Użycie umiejętności adrenalina od teraz, nie redukuje szkód oraz zostaje zmniejszony czas jej oczekiwania o 10%.
Tak biegłość przydatna i bardzo dobra do expienia, gdy użyjemy jej nie musimy martwić się o karę do dmg oraz czas został zmniejszony o 1/10. Bardzo przydatne.

Zz - Na skok szczupaka nie potrzebujesz już koncentracji oraz czas oczekiwania zostaje zredukowany o 15%.
W porównaniu do Oc to strata talentu.

Decydujące uderzenie vs Trybut wilków

Du - Twój śmiertelny cios wyrządza,od teraz o 33% więcej szkód.
Zwiększony dmg, całkowicie nie potrzebny, skill jest bardziej wykańczający a nie bijący.

Tw - Twoje wilki leczą cię od teraz za 60% wyrządzonych szkód.
Talent wampiryzmu mało pasuje mi do strażnika, ale niech będzie, bez zastanowienia bierzemy ten skill i cieszymy się z darmowe hp od naszych wilczków.

Temat troszkę odświeżyłem :)

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Strażnik Lasu jest moim zdaniem dobrą klasą. Mam na nim 26 lvl (dla ciekawych: jestem na świecie Heredur i mam nick Masterczulek2 [Tak wiem, że nick nie jest zbyt orginalny i częściowo odgapiony, ale nie chciało mi się myśleć nad jakimś ,,fajnym" nickiem]). Na początku był dosyć trudny do ogarnięcia, ale teraz jest prosty. Z tego co zauważyłem, strażnikowi dropi najwięcej rzeczy typu: ulepszone, magiczne, nadzwyczajne (nawet ostatnio wydropił mi ,, graniasty pas bohaterski", żeby go odblokować potrzebuję aż 650 kryształów prawdy), które mają sporo do krytyków. Używam krótkich łuków dlatego, że są szybkie. Co do dmg prawie niczym się nie różnią od długich łuków.

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...