Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Prywatny serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pisze tutaj, gdyż nie znalazłem żadnego konkretniejszego forum, gdzie mógłbym doszukać się jakiejś lepszej odpowiedzi na moje pytanie. Sprawa jest prosta, lub wręcz bardzo skomplikowana. Otóż jakiś czas temu mój znajomy zapytał się mnie, czy znam się na MySQL. Jako, że takową wiedzę jako tako posiadałem, spytałem o co chodzi. Postanowił wraz ze swoim znajomym założyć prywaciaka na TBC. No to trochę w tym z nimi posiedziałem, dosłownie trochę. Edytowałem różne rzeczy, i mi się spodobało, ale coś u nich ucichło, więc postanowiłem sam sobie takowy serwer sprawić. Do wyboru miałem Mangosa i Trinity. Właściwie, to pobrałem obydwa na wszelki wypadek. Mangos w ogóle nie chciał ze mną współpracować, tzn nie dało się uruchomić serwera. Trinity natomiast bez problemu się uruchomił, lecz pojawiła się inna przeszkoda, mianowicie nie chce mnie wpuścić do gry. Robię wszystko jak należy, później loguję się na konto, standardowo jak nie może odrazu się połączyć, to wyskakuje mi lista dostępnych serwerów i jest tam ten mój TBC oraz dla klienta WOTLK. WOTLK jest off, TBC jest on. No i wbijam na tego TBC, jednakże natychmiastowo dostaję Disconnecta. I tak cały czas, a w konsoli pokazuje, że userowi <w tym przypadku mnie> nie udało się wejść do gry.

Moje pytanie jest następujące: Czy ktoś z Was stawiał już serwer i miał podobny problem? Lub czy chociaż byłby jakoś w stanie pomóc?

Parametry mojego sprzętu: Procesor 2,6 GHz <2-rdzeniowy>, 2 GB RAM, karta graficzna 512 MB, System Windows XP SP3.

Jeśli udałoby mi się go odpalić, podejrzewam że wkręciłbym się wystarczająco mocno, by wypuścić nową wersję tej gry ;) Jak by nie patrzeć, udało mi się nawet dorwać do source gry. Ale w tej chwili najważniejsze jest samo uruchomienie serwera, bym mógł i ja wbić, i ktoś inny.

Opublikowano

"ktoś inny" : port forwarding + albo dynamiczny dns, albo co restart routera zmieniasz w bazie swoje ip.

Co do serwera tbc to trinity nie supportuje obecnie tbc.

Jeśli ci nie zadziałał MangosOne, to masz do wyboru jeszcze Oregoncore, tutaj łap linka do wiki http://www.oregoncore.com/owiki/index.php?title=Main_Page

PS: jak chcesz się bawić w takie klocki to polecam nauczyć się angielskiego i pisać na forum danego projektu emulatora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...