Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Program klikający obrazek

_DK97_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Potrzebuję programu, który klikał by mały fragment pojawiający się na ekranie komputera (obrazek o szerokości około 1,5cm^2)
Z tym, że:

Gdy pojawi się kilka takich obrazków to wybiera jeden z nich a nie wszystkie po kolei - jedno kliknięcie na 5 sekund pod warunkiem, że obrazek znajduje się na ekranie - jeżeli nie to czeka aż obrazek się pojawi.

Prosiłbym o gotowy program gdyż dopiero zaczynam programowanie i niezbyt wiele w tym temacie mam do powiedzenia.

Program miałby oczywiście swoje bardzo dobre zastosowanie, ale jak wiadomo samemu nie wiem od czego zacząć - czym się kierować
i, w którą stronę iść...

Z góry dziękuję

Opublikowano

hehe7 ty miałes taki programik bo widziałem posta tylko już nie jest hostowany - a z innej beczki to tamten program podaje koordynacje X: Y: a mi nie trzeba kordów tylko żeby z automatu kliknęło myszką

Opublikowano

Przykładowe skrypty:

Klikniecie w środek obrazka:

#include <ImageSearch.au3>

Global $x, $y

$result = _ImageSearch("sciezkadoobrazka.bmp", 1, $x, $y, 10)

If $result = 1 Then

MouseClick("left", $x, $y)

EndIf

Przesuniecie myszki na środek obrazka:

#include <ImageSearch.au3>

Global $x, $y

$result = _ImageSearch("sciezkadoobrazka.bmp", 1, $x, $y, 10)

If $result = 1 Then

MouseMove($x, $y, 3)

EndIf

Mógłbyś podrzucić coś więcej o tym poście bo nie kojarze?

1387536187-U112334.png

Jeśli Ci pomogłem mógłbyś wynagrodzić lajkiem :)

Opublikowano

Mógłbyś podrzucić coś więcej o tym poście bo nie kojarze?

Wiesz chodzi o to żeby program nie kończył się na jednym kliknięciu - w nieskończoność aż do Escape-a i żeby klikał w środek obrazka do którego jest ścieżka i tyle...

Do uruchominia pewnie potrzebny będzie AutoIT? :D

Opublikowano

Powiem Wam, że jak na razie w pełni świadomości rzec mogę, że jestem "zielony". Dopiero zaczynam zabawę z AutoIT, a program chciałbym potraktować jako kod źródłowy do jego późniejszej ewaluacji i ewentualnych ulepszeń w działaniu.

Opiszę całość w razie nierozumienie proszę dopytać:

Dla jasności:

Program ma służyć jako bot zbierający bonus boxy w pewnej grze.

Gra polega nie tylko na tym, ale jest to jedna (z łatwych sposobów) alternatywa zarobkowa w tej grze.

elementem (fragmentem zdjęcia o specjalnym rozszerzeniu BMF) jest skrzynka z ładunkiem (ładunek to zawartość paczki)

i teraz tak:

1) Jeżeli program wykrywa jeden element - skanuje (przepatruje monitor w poszukiwaniu paczki - nie może to trwać dłużej niż 5 ms i klika na niego co 0,5 s (500 milisekund - ms)
JEST TO TRYB STANDARDOWY

2) Jeżeli do tej jednej paczki dołączy druga i n-ta z kolei paczka to TRYB ZMIENIA SIĘ NA NIESTANDARDOWY i klika na paczkę najbliżej środka ekranu (to ma mniejsze znaczenie więc można pominąć) i w odstępach czasowych wynoszących 4 sekundy.

3) Program zapętlony w nieskończoność

Enter - start programu
Esc - zamknięcie programu

Jeżeli jest to możliwe prosiłbym o cały kod ponieważ jak już podkreśliłem słabo się na tym znam a słabo to zbyt wiele powiedziane... Kod przydał by mi się przy "rozkminianiu" działania praktycznego względem kodu kompilacyjnego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...