Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co zmienić w buildzie Siona.

beneq94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Przed chwilą grałem rankeda na moim koncie brązowym 3 ;D. Tak "dla beki" wziąłem Siona bo słyszałem, że ładnie się nim farmi i gnoi typów na topie.

No więc picknąłem go i zaczęła się gra. Runek nie mam skończonych (zacząłem dopiero robić i dopiero kończę pod AD) ale i tak nie miałem problemu na topie vs Zac. Junglera nie mieliśmy, a Jax poszedł afk jak kazaliśmy mu iść afk (zero komunikatywny).

No dobra teraz do sedna.. gra poszła mi dobrze.. aż za dobrze no ale ja myślę, że ten build jest ciulowy bo jednak miałem problemy z gonitwą za Caytlin czy Blitzem.

oio02v.jpg

Co zmienić w tym? Myślę, że przydałoby się coś do speeda attacku dodatkowego bo DMG'a mam z 'E', a sam ult nie zawsze wystarcza. Ogólnie to mój pierwszy ranked Sionem, a build taki z dupy zmyśliłem.

PS Możecie hejtować mój profil bo wiem, że chujowo farmię i tak dalej. Ale nadal się uczę farmić i jednocześnie harrasować, a gram teraz same ARAM'y bo rozluźnia :P

Opublikowano

Botrk to kiepski wybór na sionie imo, lepsza będzie Hydra. Do tego brakuje mi tu survi, zamiast takiego lw/bc wziąłbym Randuina + Spirit Visage. Phantom może zostać, bo AD Sion istotnie potrzebuje tego Attack Speeda. Co do butów lepsze będą merce/tabi.

Opublikowano

Buty kup na deffa Zamiast króla kup zwykły krwiopijca albo Hybryde Ostatni szept jak masz tanka w enemy

Tasak sie nie opłaca kup x2 Widmowe Ostrza i infinity wtedy jebniesz adc na 2-3strzaly

Opublikowano

Botrk to kiepski wybór na sionie imo, lepsza będzie Hydra. Do tego brakuje mi tu survi, zamiast takiego lw/bc wziąłbym Randuina + Spirit Visage. Phantom może zostać, bo AD Sion istotnie potrzebuje tego Attack Speeda. Co do butów lepsze będą merce/tabi.

Tu wszystko opisanę,ja dodam że najlepiej Buty Tabi.

Opublikowano

Ja wziąłem botrka jako pierwszy item. Ogólnie to dla lifesteala i dodatkowo slow, który był potrzebny do gonienia kogoś.

Ale skorzystam z uwag dotyczących butów. Ostatni item myślałem by robić tego Anioła Stróża, a hp itemy mi nie są potrzebne bo miałem z tym buildem i farmą ~3300hp.

A te infinity się opłaca na niego? Bo w sumie dobra sprawa te 2phantomy+ infinity to prawie 100% kryta i to 250%. Z tym buildem Caytlin schodziła na aktywkę botrka+2hity.

Opublikowano

myślę że przydałby się krwiopijec - hydra(life steal ) oraz frozen malet , żebyś slow'ował przeciwników ( aby Ci nie uciekali )

Opublikowano

Core to Hydra :)

potem lecisz Phantoma, Last Whispera, Youmuu, buty berki ew. trójki lub piątki jak masz problem z doganianiem :) no i last items to sytuacyjny.

P.S Jak enemy kupi Miecz Kata czy jakoś tak i cię "zignajci" to nie masz praktycznie life-steala. Dlatego w wyższych dywizjach się nie nada.

Opublikowano

W tym buildzie to zmieniłbym Siona. Słaba postać.

Itemy pod glass canona, na postać która jest melee i nie ma żadnej możliwości ucieczki?

Phantom nie, berki nie. Botrk może zostać, Randuin, Black Cleaver. Coś jeszcze na survi pod resy. I tak jakbyś go nie budował to będzie bardzo słaby.

Jedynie pod AP daje radę, jeśli przeciwnicy są głupi i nie zbijają tarczy.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

jak poszedł afk na waszą proźbę to jednak jest komunikacja.

Co do buildu to YODO W NIEBIE!!! Co to k*rwa jest? tym na topa żeś poszedł? Takie itemy składa ADC o ile się nie mylę, pomijając fakt że sion to chyba jeden z najgorszych picków na topa, a ciebie się przyfarciło i tak naprawdę cel tego tematu to szpan statami (może nie?)

Z definicji TOP raczej powinien być bardziej tanky, więc zac tylko temu cię nie ścisnął że szedł pure AP jak to w brązie bywa :P

Wywal cały build buty merce/tabi, więcej hp i defa, sunfire powinien być ehh.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Ja w tym buildzie dał

1. Buty furia

2. Lodowy Młot ang. Frozen Mallet

3. Krwiopijec

Opublikowano

Co zmienić w buildzie Siona? Champa.
A tak serio - Zephyr to core item na Siona, rushujesz go ZAWSZE.

Zdajesz sobie sprawę, że mam zapisany ten obrazek na kompie? Usuwaj dalej, warna/bana mi nie dasz, bo to co robie pod niego nie podlega
12zuijh.png
Sygna usuwana już 4 razy, ciekawe przez kogo

Opublikowano

Sion AD nie jest Viable :/ Pod AP jakiegoś bursta ma to ujdzie

Sion RiP

Jaką se myszke kupić? Mam obecnie z logitecha, żeby była z kablem USB, tak do 120zł. Kształ jak najzywklejszy, żeby to nie był"kloc" z 120 guzikami dodatkowymi. Pisać PW lub na statusie profilu. Pozdrawiam

Opublikowano

Sion to

Mercurki/Tabi Warmog Atma Spirt Visage Tri Force i Mallet :D i masz 6 k hp uwierz mi na słowo ;d

i z 300-400 dmg ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...