Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Jarvan supp?

MakoMako

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grałem ostatnio adc i dostalem supp jarvana. Myślalem że to troll ale po paru minutach gry zauważyłem że jest spoko bo:

-E Buff as

-E+Q podrzucenie

-W slow

-R no sami wiecie :D

Co o tym myslicie?

Opublikowano

Ja myślę tak - działałby, ma predyspozycje, CC jest ok. Aczkolwiek marnowałby się. W sumie jak większość supportów - weźmy taką sonę, na rankedach tym nie midujesz, ale na normalu jak najbardziej można. Ba.... top dmg w praktycznie każdym meczu sona apc. A jednak jest grana głównie na supporcie ^^ Twój wybór, mechanike do tego ma ok (dobry ult na 6 może zrobić adc insta killa), ale myślę że top / jungle wypadnie lepiej w późniejszej grze, jako że support aż tak tankować nie będzie. Plus jungle j4 robi "decent" dmg ^^

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

support to taka postac ktora bez itemow cos zrobi

a mid/late jarvan bez itemow wskoczy z ulta jedno comco e+q i ginie

zreszta on ma potencjal do jungli wiec nie wiem skad taki glupi pomysl

Opublikowano

On ma dokładnie ten sam problem co Leona, Seju etc. można tym supportować tylko, że jest to postać bardzo mocno nastawiona na "wchodzenie" w przeciwników. Jeżeli zostanie chociaż trochę z levelem, coś się nie uda linia leży. W obecnej mecie dużo bardziej useful i bezpieczniejsze są range supporty.

Opublikowano

Jak dla mnie ma predyspozycje do bycia supportem, jednak tylko w early i może przez częśc mid game'a. Potem to będzie useless, ponieważ przez brak farmy i killów będzie padał w sekundę po inicjacji. Inne supporty mogą używać cc i stać z tyłu, podczas gdy jarvan musi się wbić w przeciwników.

Rafaljesthardkor_euw_17_5_logo.png

Opublikowano

Daje rade ale tylko w early, póżniej staje się bezużyteczny ponieważ nie ma tego co J4 w jungli.Kilka ciosow i po nim

Ja bym nie ryzykował takim pickiem lepiej iśc stantardowym supportem.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Nawet fajnie inicjuje, przez co jeśli ADC zrobi za nim follow to złapali free fragi. Brak mu jednak niektórych bajerów typu heal, a co za tym taki J4 będzie useless, jeśli ad carry gra cały czas pasywnie. Dużo lepszy jest jednak w jungli, a na supporta istnieją dużo lepsze picki.

Opublikowano

Przed nerfem e był nawet okej, teraz taki sobie, ale po co nim grać jak są lepsze picki ?

Przydaje się,ponieważ jest dobry w early a supporty na obecną metę nie są zawsze dobre w late .

@TOP

jako support jest dobry,ale i tak będę zdania że lepiej spisuję się w jungli/na topie.Jest to postać,która pomoże ADC zdobyć fraga,ma dobry cover oraz parę buff'ów .

Opublikowano

Przydaje się,ponieważ jest dobry w early a supporty na obecną metę nie są zawsze dobre w late .

no tak mistrzu ty to masz mete obadana w 1 paluszku wracaj lepiej na swoj silver i nie mac w glowach innym

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...