Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi / Co zrobic?

Nyguss3k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć !

Od dłuższego czasu mam pewien problem , mianowicie pewnego dnia komputer spadł na ziemie ( BOKIEM = MAM Pionowo Postawiony Komputer ) , i wyłączył mi się potem wchodze i paczam , że mam takie lagi , że szkoda opowiadać , to nie jest nic z programow tylko poprostu cos się w srodku musiało zepsuc . Napisze wam jakie mam paramentry komputera

Procesor : Intel® Core i5 CPU 650 @ 3.20GHz 3.19GHZ

Ram : 4gb

Typ sys. : 64

Service pack 1

Karta G. : ATI Radeon HD 5800 Series

Zauważyłem też takie cos : wszedłem w Menadzer urządzeń - Procesory - i wyswietlily mi sie 4 Procesory kazdy taki sam moze w tym tkwi problem? niechce odinstalowywać bo pisze ze mozna ale niewiem czy sobie do końca kompa nie rozwale

Nie przenoście działu najbardziej mi laguje w metinie , a tutaj jedynie mogę uzyskać sensowna odpowiedz :) dziekuje

sacaebqfkdag_t.jpg

Opublikowano

Proponuję otworzyć obudowę, i dobrze przyjrzeć się każdej części. Być może coś jest nie tak z wiatraczkiem, i komputer się przegrzewa.

Opublikowano

Temperature patrzyłem programami i jest oky , rozkrecac , rozkrecałem i mysłe ze dobrze pokaze ci cos co mnie zdziwiło

http://www.tinypic.pl/irns6you2ja0

patrze i tak myślę to jest sensowne ze sa 4 procesory i dlatego tak laguje , a z 2 strony nie bo spadl na glebe i od tamtego momentu przestlo smigac

sacaebqfkdag_t.jpg

Opublikowano

Temperature patrzyłem programami i jest oky , rozkrecac , rozkrecałem i mysłe ze dobrze pokaze ci cos co mnie zdziwiło

http://www.tinypic.pl/irns6you2ja0

patrze i tak myślę to jest sensowne ze sa 4 procesory i dlatego tak laguje , a z 2 strony nie bo spadl na glebe i od tamtego momentu przestlo smigac

Pokazuje 4, bo to procesor 4wątkowy(2rdzeniowy) ;-)

Nawet się nie waż tego odinstalowywać!

Stwierdzam, że twój komputer po tym 'lekkim' upadki doznał jakiegoś uszkodzenia.

Tego od strony systemu nie sprawdzisz - nie ma takiej mocy.

Jeżeli masz uszkodzone mobo(p,główna), to pozostaje kupić nowe.

Odkręć obudowe, włącz komputer i sprawdź czy układ dobrze pracuje.

Jeżeli laguje w grach, to można podejrzewać karte graficzną.

Opublikowano

Cześć !

Od dłuższego czasu mam pewien problem , mianowicie pewnego dnia komputer spadł na ziemie ( BOKIEM = MAM Pionowo Postawiony Komputer ) , i wyłączył mi się potem wchodze i paczam , że mam takie lagi , że szkoda opowiadać , to nie jest nic z programow tylko poprostu cos się w srodku musiało zepsuc . Napisze wam jakie mam paramentry komputera

Procesor : Intel® Core i5 CPU 650 @ 3.20GHz 3.19GHZ

Ram : 4gb

Typ sys. : 64

Service pack 1

Karta G. : ATI Radeon HD 5800 Series

Zauważyłem też takie cos : wszedłem w Menadzer urządzeń - Procesory - i wyswietlily mi sie 4 Procesory kazdy taki sam moze w tym tkwi problem? niechce odinstalowywać bo pisze ze mozna ale niewiem czy sobie do końca kompa nie rozwale

Nie przenoście działu najbardziej mi laguje w metinie , a tutaj jedynie mogę uzyskać sensowna odpowiedz :) dziekuje

Lagi w sensie ? Że bijesz np. jakiegoś moba a po kilku sekundach widzisz dmg ? Czy poprostu zacina cię gra ? Słowo lagi ma kilka znaczeń także opisz nam bardziej szegółowo.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Gdyby coś się ułamało to by raczej już nic nie działało. Podejrzewam, że dysk jeśli upadł w trakcie pracy mógł zarysować powierzchnię magnetyczną na pewnej powierzchni, stąd spadek jego wydajności.

Opublikowano

zobacz może od czegoś jakiś przewód sie urwał wyczepił podoćiskaj każdy przewód i go wyczyść.

05579026465146431726.png

Odpalę blanta z ranka, bo pierdole świat cały,

Jedno jest pewne, nigdy nie odbierze mi wiary.

Za bardzo wierze, stary, w siebie, jak egoista,

Bo wierzyłem raz w kogoś i ta wiara już prysła,

Moderatorzy to Kur*yy na tym forum ! JebaN* pacany lat 10 i daja tylko warny buhahha jeb*ć psy ! Możecie mi zrobić loda :)

Opublikowano

Lagi w sensie ? Że bijesz np. jakiegoś moba a po kilku sekundach widzisz dmg ? Czy poprostu zacina cię gra ? Słowo lagi ma kilka znaczeń także opisz nam bardziej szegółowo.

w sensie ze jak jestem m1 ch1 jinno ( solar ) to nawet sie ruszyc nie moge co pare sec. lag nigdy tak nie mialem ;D Mw3/bo II mi smigaly ladnie teraz nawt nie wejde

sacaebqfkdag_t.jpg

Opublikowano

Wydajność jest po prostu mniejsza przez upadek dysku podczas pracy.

Ja bym osobiście go wymienił. Lub przeczyść komputer z niepotrzebnych plików itp.

Opublikowano

Masz możliwość podłączyć jakiś inny dysk z nowym systemem ? Warto byłoby sprawdzić na nowym systemie.

Może sprawdź programem ram, dysk ? Test karty graficznej ? Dociśnij wszystkie kable.

Jeżeli nic z wymienionych nie pomoże, to komputer mógł ulec wewnętrznemu uszkodzeniu.

52287137559562145640.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...