Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o karcie Radeon HD 7730 ?

DobryMudzin22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam a tym temacie chciałym poznać wasze opinie na temat karty graficzenj radeon hd 7730 ponieważ planuje sobie ją kupic.Prosze nie pisać mi zebym kupił inna narazie jak o to poprosze to wtedy. Widziałem też że na tej karcie bf3 idzie w Medium/High to prawda,a widziałem to stronach z testami wydajnosci.

Opublikowano

Strasznie słaba, raczej do biura/multimediów, nie gamingu.

W BF3 na takich ustawieniach pograsz przy 25FPS, co nie jest grą.

jak teraz na GeForce 9400 GT Gram na Low w 20-30 fps i gra sie bardzo dobrze :)

Opublikowano

jak teraz na GeForce 9400 GT Gram na Low w 20-30 fps i gra sie bardzo dobrze :)

Jak dobrze Ci się gra przy takim FPS to 7730 to będzie idealny wybór.

Tak tylko powiem, żeby kogoś ustrzelić na multi to 45 minimum bez spadków.

W tej cenie masz używanego 5830 więc...

Poza tym jak reszta sprzętu ? Zasilacz ? Procesor ?

Opublikowano

W gry zagrasz, ale w większości tych nowych będą niskie ustawienia. A liczba fps też będzie niska.

@2up

Jak wystarcza ci 30fps to za pewne nie grałeś nigdy na 60fps, a tu różnica jest duża. I tak karta na pewno będzie lepsza od obecne.

Ale napisz jaki masz procesor by wiedzieć czy wymiana karty ma sens.

Opublikowano

Jak dobrze Ci się gra przy takim FPS to 7730 to będzie idealny wybór.

Tak tylko powiem, żeby kogoś ustrzelić na multi to 45 minimum bez spadków.

W tej cenie masz używanego 5830 więc...

Poza tym jak reszta sprzętu ? Zasilacz ? Procesor ?

zasilacz planuje kupic Corsair VS 450W a procesor teraz mam Intel Pentium E2160 1.8 Ghz ale moze wymienie na -Intel Core 2 Quad Q6600 2,4 Ghz bo taki jest najlepszy na moją płyete głowna

Opublikowano

zasilacz planuje kupic Corsair VS 450W a procesor teraz mam Intel Pentium E2160 1.8 Ghz ale moze wymienie na -Intel Core 2 Quad Q6600 2,4 Ghz bo taki jest najlepszy na moją płyete głowna

Nie wymieniaj na tego grzejącego się dziada tylko weź Pentium G2030, budżetową płytkę i DDR3 (chyba, że masz). Napędy do zmiany na S-ATA, jeśli posiadasz na starsze IDE.

Tego E2160 kręć do oporu na BOX, jak dostaniesz nowy zasilacz. W takim BF3 ten procesor polegnie na multi, nawet nie masz co odpalać. W przypadku tej gry nawet tak słaba karta jak 7730 będzie się nudzić.

Opublikowano

Nie wymieniaj na tego grzejącego się dziada tylko weź Pentium G2030, budżetową płytkę i DDR3 (chyba, że masz). Napędy do zmiany na S-ATA, jeśli posiadasz na starsze IDE.

Tego E2160 kręć do oporu na BOX, jak dostaniesz nowy zasilacz. W takim BF3 ten procesor polegnie na multi, nawet nie masz co odpalać. W przypadku tej gry nawet tak słaba karta jak 7730 będzie się nudzić.

a co myślicie o 7750 ?

Opublikowano

Będzie lepsza ale nie wiele. Jeśli chcesz kartę na dłużej to lepiej wybrać 7770 lub 7790, ale na razie i tak na razie procesor jest najsłabszy. I zmiana karty aż tak dużo nie da. Tu masz porównanie tych kart, ale pamiętaj że ty nie będziesz miał takich wyników gdyż masz słabszy procesor.

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Radeon_HD_7750_i_7770_-_premiera%2C_test%2C_cena_i_opinie-4402/strona/16788.html

Opublikowano

a czy wogule np. ten moj procek by uciągnoł 7770 ? i płyta tez

Ostatnio czytałem, że 77xx nie lubią niektórych płyt głównych. To było związane z wersją PCIE x16 chyba.

Twój procesor to słabizna, karta będzie się nudzić do wymiany na tego Pentiuma minimum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...