Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zagracie? Gra Retro.

Pev

Rekomendowane odpowiedzi

Uczeń
Opublikowano

Witam bardzo serdecznie! Jestem nowy na tym forum i chciałbym wam zapowiedzieć moją pracę, jest to gra "GRAY" jak sama nazwa wskazuje "szarość".

W grze są ponure kolory czyli czarny i szary. Z grafiki nie spodziewajcie się za dużo ponieważ jest to typ platformowo-zręcznościowy i jest z widoku 2d.

Ale niczego złego o teksturach nie można powiedzieć :)

W grze kontrolujemy postacią, omijamy przeszkody , zbieramy pieniążki i ratujemy świat przed ciemnością.

SS'y wstawię jutro jak wam się spodoba pomysł.

Zagracie?

Uczeń
Opublikowano

Proszę bardzo oto ss , wiem że grafiką nie powala ale pasuje do klimatu i liczy się grywalność. :>

5qc9.png

Opublikowano

Jeśli chodzimy tym kwadratowym klockiem, to nie zagram. Przydałaby się bardziej dynamiczna postać, najlepiej zwykły człowieczek.

Uczeń
Opublikowano

Jeśli chodzimy tym kwadratowym klockiem, to nie zagram. Przydałaby się bardziej dynamiczna postać, najlepiej zwykły człowieczek.

Jeżeli ten "klocek" xD się nie podoba to oczywiście, mogę zmienić postać na takiego zwykłego ludzika :>

Opublikowano

Jeśli polepszysz grafikę, żeby dorównywała chociaż w 20% takiemu The Binding of Isaac, dodasz dobre efekty dzwiękowe i animacje w miarę znośne, to może coś z tej gry wyjdzie.

Bo po samych paintowskich teksturach nie wróżę przyszłości.

Game Over

Uczeń
Opublikowano

Ponawiam pytanie - W czym robisz?

Multimedia fusion 2

@topic

Oczywiście, poprawię grafikę i wstawię postępy prac jutro. Wzoruje się na grze "Limbo"

Uczeń
Opublikowano

Czyli gra z generatora... Nie odniesiesz sukcesu z takiej gry, napisz własny silnik bo taka gra to nie gra...

@up napisałem własną grę po czym nie została dobrze przyjęta i od tego czasu mi zbrzydło marnowanie połowy roku na nic.

Uczeń
Opublikowano

Przeczytaj kilka tutoriali, rób małe gry i kiedyś zrobisz dobrą gre

Heh , może. Może kiedyś mi się uda zrobić coś lepszego ale wątpię żeby to było darmowe ;p

Uczeń
Opublikowano

Widzę że jest tyle krytyki że nie ma co próbować. Nie rozumiem, wszyscy by chcieli najlepsze np od EA i to za darmo.

Jak taki początkujacy ma się wybić niby? :/

Opublikowano

U twórców gier jest taka zasada:

Pierwszą grę, którą stworzysz, zachowaj dla siebie. Tak samo z drugą, trzecią, czwartą,...Kiedy będziesz myślał, że twoja gra zasługuje na uwagę publiczności,

pokaż ją kolegom. Kiedy przyjaciele ocenią grę na dobrą i grywalną, pokaż ją publiczności.

A nie chwalisz się twoją pierwszą grą stworzoną na darmowym silniku na forum. ;_;

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...