Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Resthea.eu - Deszcz!

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, patrząc za okno, odświeżyłem sobie pomysł, który istnieje prawdopodobnie tak długo jak metin, to jest efekt deszczu.

Całość zajęła mi około 6 godzin, deszcz mogę 'przywoływać' i usuwać, nie jest to absolutnie stały efekt na mapie - i widzą go wszyscy gracze.

Niestety nie miałem jak testować pod względem obciążenia na klienta, bo na moim gtx660 byłoby ciężko xD

Możliwe, że sam efekt jeszcze poprawimy, ale w tym temacie chodzi głównie o pokazanie, że da się.

Autorem tego dodatku jestem ja, pozdrawiam Team Resthea i moddersów (w tym Jacha xD)

Screen:

l9h0sv.jpg

sygnatura2.png

Opublikowano

no gratulacje ,ale mam pytanie czy na taką mapie trzeba przerobić aby był na niej deszcz ?

Nie, deszcz jest przywoływany komendą, i jest tylko w miejscu gdzie go przywołano, powiedziałbym obszar 15,20 metinowych metrów. Można oczywiście zwiększyć obszar efektu, i pewnie to zrobię, a całość można zgrać z questem, aby automatycznie odpalać na całej mapie.

Co do filmu, wygląda na to, że musiał wystąpić jakiś błąd przy przetwarzaniu, spróbuję jeszcze raz uploadować i spodziewajcie się filmu za ~3h, sory, to nie ode mnie zależy.

sygnatura2.png

Opublikowano

jak ten deszcz będzie padał w m1 na channelu handlowym i bedzie ~350+

osób w m1 to beda niesamowite lagi :)

jest już jakas ~ data starty ?

41196912334212939960.png

Opublikowano

jak ten deszcz będzie padał w m1 na channelu handlowym i bedzie ~350+

osób w m1 to beda niesamowite lagi :)

jest już jakas ~ data starty ?

Listopad/grudzień, film już jest dostępny!

sygnatura2.png

Opublikowano

Bardzo ciekawe, zastanawiałem się zawsze czy ktoś kiedyś to zrobi :D

Troche to nie przypomina deszczu , ale wystarczy troche dopracować

ntwx.png

Zapowiada się najlepszy event w dziejach NerviL-a ! Wybierz NerviL-a na Grudzień !

Zapraszamy : NerviL S1/2

Opublikowano

Trochę mało ma wspólnego z deszczem (moim zdaniem).

Spodziewałem się czegoś na rodzaj śniegu, natomiast innego wyglądu, szybszym czasem 'spadania' z nieba i nieco ulepszonym wizualnie.

Niemniej jednak - świetna robota, ponieważ trochę czasu na to poświęciłeś.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Jak dobrze, że w życiu realnym nie ma takiego deszczu...

To wgl deszcz jest? Czy może smugi światła? TuT'ek na epvp miał zdecydowanie lepszy efekt :)

Opublikowano

to nie jest deszcz!

Trochę mało ma wspólnego z deszczem (moim zdaniem).

Spodziewałem się czegoś na rodzaj śniegu, natomiast innego wyglądu, szybszym czasem 'spadania' z nieba i nieco ulepszonym wizualnie.

Niemniej jednak - świetna robota, ponieważ trochę czasu na to poświęciłeś.

Jeżeli oczekiwaliście modeli spadających kropel, to muszę Was zawieść, silnik metina nie jest przystosowany do czegoś takiego - starałem się odzwierciedlić deszcz na tyle na ile to było możliwe - pokombinuję, może coś jeszcze ciekawszego wyjdzie, ale kropelek na pewno nie będzie.

Jak dobrze, że w życiu realnym nie ma takiego deszczu...

To wgl deszcz jest? Czy może smugi światła? TuT'ek na epvp miał zdecydowanie lepszy efekt :)

Możesz podać link tu lub na pw?

Zresztą w samym filmie chciałem bardziej pokazać że jest możliwe dodanie czegoś takiego, a dopracowanie efektu jest kwestią czasu.

EDIT.

Niestety nie byłem pierwszy :(

Lusha z Inforge zrobił to już w czerwcu, z tymże na całkiem całkiem innej zasadzie - jego sposób to taka jakby 'nakładka' na klienta - mój jest w integracji z serwerem.

sygnatura2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...