Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Artyleria co i jak.

akwa1245

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pare pytań dotyczące arty :

1.Jak celowac artylerią ?

2.Czy Brytyjska artyleria jest ok ?

3.Gdzie się ustawiać na poszczególnych mapach .

To chyba na tyle ;d

Opublikowano

Brytyjska arta jest dobra tylko na T6. Ogólnie jest najgorszym syfem w grze. Arty to: USA, Francuzy, Ruskie.

Celuj na czołg.

Najlepiej gdzieś w rogu mapy, gdzie nie blokują ci strzału góry, budynki. W krzakach najlepiej.

Opublikowano

1.Jak celowac artylerią ? shift i zawsze czekaj aż celownik się zmniejszy a jak jedzie ktoś to zawsze celuj z wyprzedzeniem

2.Czy Brytyjska artyleria jest ok ? Może być

3.Gdzie się ustawiać na poszczególnych mapach Chowaj się zawsze w krzakach

baner1.png

Opublikowano

Wiem jak wlonczyc tryb snajperski na arcie ale chodzi mi jak celowac bo wiem ze było cos takiego ze np nie wiem czy dobrze gadam ze jak te kółko z celownika jest wydłużone czy cos to sie inaczej celuje , o to mi chodzi

Opublikowano

1.Celuj zawsze za czołg bo pocisk jakby..on leci tak jakby był naprowadzany;D..więc zawsze za czołg kawałem w sumie możesz na dupę celować;p
2.Właśnie nie co jak co, ale Brytole mają tylko dobrą X TD..Arta niestety nie..Najlepsza arta, to Ruska francuska jest trochę słabsza, bo co z tego, że ma magazynek w tym czasie, co on przeładowuję, to OBJ wystrzeli z 4 pociski ew 6..Polecam Ruskie nawet dlatego, że jest S-51 :3
3.Najlepiej w rogu jak są krzaki czy coś ew możesz stanąć nie daleko rozpoczęcia bitwy..

Pozdrawiam .

Edit@

Powiem ci, ze wiele osób się pyta jak celować Artą S-51 w prostu sposób...celujcie zawsze w dupę po pocisk zawsze się wbija w przód lub w Kadłub;)

Opublikowano

ŹLE ŹLE I ŹLE

Nie celuj w czołg tylko lekko za czołg.

Jak zaczniesz celować w czołg jest pewna szansa że pocisk upadnie przed nim lub nawet za nim .

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

1. Celuj lekko za czołgiem . ;]

2. Polecam Francuskie ( miałem 5 tier i jestem bardzo zadowolony ) maja bardzo szybkie reloady , ale słabe dmg ; [

3. Najlepiej tam gdzie masz dużo miejsca na oddanie strzału w każdą stronę i gdzieś w krzakach .; ]

Opublikowano

Polecam Ci francuzów.

Aktualnie mam VIII i nie narzekam.

Jak grać...

Nie na każdej mapie da się ustawić tak, żeby być bezpiecznym i mieć w zasięgu strzału główne miejsca frontu.

Nie mam pamięci do map, więc nie powiem Ci gdzie stawać na danej mapie. Jeśli trafisz na mapę z ograniczonym widzeniem dla arty to ustawiasz się na 3ciej lini, za TD i wspierasz jedną z flank. Jeśli wszystko idzie gładko, a druga flanka podupada to należy się przestawić tak, żeby móc ostrzeliwać tą drugą flankę.

Nie odwracaj się do każdego wyświetlonego czołgu. Chyba, że ktoś podświetli Ci TD z drugiej lini - tu masz pewność, że Ci nie ucieknie, gdy zgaśnie :P

Jak celować...

Rada " za czołg", czy "przed czołg" gówno tutaj da. Bardzo dużo zależy od tego, na jakim gruncie stoi przeciwnik, tzn. czy jest na wzniesieniu, pod zniesieniem, przed wzniesieniem...

v0z0ng.jpg

I jesio raz polecam francuską linię :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...