Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kiedy kupic buty?

SayIt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, kiedy wy kupujecie buty, tzn okolo ktorej minuty? Ja kiedy np gram vayne to dopiero po zlozenie ostrza znzczonego krola, tego za 3200 ( chyba tak sie nazywa) kupuje buty za 325, potem cos tam skladam i dopiero te drogie buty. Moi koledzy krytykuja mnie za to, ze pozno kupuje i caly czas pisza, zebym kupowal jak najszybciej moge. Dla mnie jest to glupie, bo oni skladaja berserki maja cholernie malego dmga, co jest przeciez bez sensu bo moze beda szybciej atakowac, ale maja malutki dmg. Czy moi koledzy dobrze robia? Kiedy wy kupujecie te buty? Te drozsze.

Opublikowano

buty sie kupuje wdlg mnie sytuacyjnie a tak normalnie to po 1powrocie do bazy kupuje jak grasz np,na midzie masz lux w enemy to warto kupic na nia buty w celu unikania skillshotow

buty na start vs lux

Opublikowano

obejrzyj streamy best riven na czesto w 30minucie nie ma zadnych butow a owni gre niemiłosiernie. na adc sam buty składam dopiero po jakimś itemie berserki są dobre jak wygrywasz linie. jak przegrywasz to gówno ci dają. ogólnie buty 2jki składam zazwyczaj po 2 dużych itemach. jedynki po jednym.

Opublikowano

w 18 minucie 31 sekundzie.

tak to sarkazm, bo każda gra jest inna i jak co chwilę się wracasz to buty się przydadzą, jak się zaczynają teamfighty kupujesz, jak siedzisz na linii cały czas to wtedy jeszcze nie są zbyt potrzebne ew. w wypadku lux (up)

lvlate_eune_10_6_nozg.png

Opublikowano

obejrzyj streamy best riven na czesto w 30minucie nie ma zadnych butow a owni gre niemiłosiernie. na adc sam buty składam dopiero po jakimś itemie berserki są dobre jak wygrywasz linie. jak przegrywasz to gówno ci dają. ogólnie buty 2jki składam zazwyczaj po 2 dużych itemach. jedynki po jednym.

Bo na Riven nie opłaca sie kupowac butów :)

(jak sie nią umie grac ;D)

Opublikowano

zależy na jakiej postaci czy linii zazwyczaj na topie czy midzie, gdy jesteś ustawiony głównie na farme to buty kupuje sie dosyć późno mniej więcej na krótko przed mid game gdy jesteś nastawiony na roaming z linii do linii to buty musisz kupić szybko z wiadomych powodów,jungler powinien kupić po 1 ewentualnie 2 powrocie do bazy a bottom ogólnie wtedy kiedy samemu sie wydaje za rozsądne np. vayne po kordelasie albo jeszcze wcześniej wg. mnie,poza tym 1 sprawą jest kupowanie szmaciaków (czyli tych za 325 g) a kupowanie już rozwiniętych butów,jeśli chodzi o upgrady to sytuacyjnie wybierasz jaki i sam wybierasz w którym momencie,np. jak pushneli ci wieze do koronki czyli zostały ci inhi/nexus/turret przy inhi to wtedy już musisz mieć homeguardy ale w normalnej grze wystarczą same buty 3

Q2l1bG9mcmV0a29zX19fZXVuZV9fXzIyNV9fX05VTExfX18zX19fMTAwX19fbm9uZS5wbmdfX184X19fbm9uZV9fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png
Opublikowano

na vayne przykładowo możesz kupować o tak:

cutlass - buty jedynki - botrk - jakiś bf sword lub kilof(as przecież masz aktualnie z botrk, ms właściwie też bo aktywa botrk daje) i dopiero potem buty dwójki

a tak to na większości postaci po jakimś jednym srednim itemku i jakiejś pierdółce kupuje się buty jedynki a potem po jednym większym itemie lub dwóch średnich buty dwójki

Opublikowano

na vayne rozegrałem wiekszosc rankedów na smurfie, składam dorana potem ruined kinga i dopiero buty1 dalej kosta staffika chyba sie to nazywa i dopiero buty2 a czesciej po kosie odrazu infinity i dopiero buty2 vayne ma w pasywie doganianie także na niej buty można później robić... a na końcu buildu i tak je sprzedaje za zefir. latam wtedy bodajże 414 na doganianiu. a 380 normalnie. i tak wychodzi dobrze

Opublikowano

Jak hajs się zgadza to możesz sobie pozwolić, a jak nie to naginasz dalej na boso :/

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

Kupuję buty kiedy wiem,że mi się przydadzą (np. gdy mam linie przeciwko Karthusowi,Ezrealowi czy innej postaci ze skillshotami).

Opublikowano

To zależy.. W zimę trzeba się zaopatrzyć w jakieś buciory bo u nas w Polsce sroga zima jest. A tak to w lato można na bosaka jak Cejrowski.

Opublikowano

Jeśli grasz takimi postaciami jak MF (speed na pasywce) ,czy teemo (speed na W) to buty możesz kupować tak po 2-3 powrocie do bazy.

Lecz jak grasz innymi postaciami dla własnego bezpieczeństwa,buty kupuj po pierwszym powrocie do bazy,z tego powodu że zawsze dają jakąś prędkość ruchu a dużo jest sytuacji do ucieczki .

Jeszcze dodam że jak grasz junglerem to jak najbardziej po pierwszym powrocie,z powodu tego że dzięki szybkości będą lepsze ganki .

Opublikowano

Jak już wszyscy przede mną się wypowiedzieli - to zależy. Generalnie wydaje mi się, że to można wyczuć. Jeśli grasz na midzie, farmisz i buty są Ci do niczego nie potrzebne to jest to tylko strata cennych pieniążków. Jeśli chodzi o ADC to wydaje mi się, że ma to większe znaczenie, ponieważ przy ganku szybciej uciekasz/ doganiasz przeciwnika :) Myśl logicznie!

Pozdrawiam Cię serdecznie :P

Opublikowano

buty 1 to podstawa najlepiej kupic je za 1 lub 2 powortem do bazy ,a jesli dostajesz w dupe na lini bo cie caly czas jungler ganguje to kup albo wjecej ward-ow albo zainwestuj w buty 2

Opublikowano

buty 1 to podstawa najlepiej kupic je za 1 lub 2 powortem do bazy ,a jesli dostajesz w dupe na lini bo cie caly czas jungler ganguje to kup albo wjecej ward-ow albo zainwestuj w buty 2

no chyba nie ....

Opublikowano

IMO buty powinno się kupować po pierwszym lub drugim powrocie do bazy(grając mobilną postacią typu riven można później) Kupujemy je jako pierwszy item jeśli gramy przeciwko lux,brandowi lub przeciwko innej postaci z skillshotami.

Rafaljesthardkor_euw_17_5_logo.png

Opublikowano

IMO buty powinno się kupować po pierwszym lub drugim powrocie do bazy(grając mobilną postacią typu riven można później) Kupujemy je jako pierwszy item jeśli gramy przeciwko lux,brandowi lub przeciwko innej postaci z skillshotami.

po co i na co to komu ? nie potrafisz za minionami stać albo z daleka ? O_o buty jedynki kupujemy po 2 powrocie do bazy po kupnie co najmniej półtora dużego itema(np na lux kupić friendish codex i mały kielich i potem buty jedynki) a dwójki po jednym całym itemie(czyli np po całym kielichu) oczywiście to tylko przykład, kupowanie butów jest sytuacyjne i tyle

Opublikowano

Nie sprecyzowanie pytanie. kiedy kupić buty zależy od wielu czynników np; postaci,przeciwnika,pieniedzy,sytuacji i wieli innych rzeczy. musisz sam sobie odpowiedzieć na to pytanie ;)

dsa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...