Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jungle - jak nie padać?

Gramnalajcie12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

coz jesli grasz mele herosem to wycinasz drzewka (queling bladem) i wchodzisz w nie tak zeby 1 mobek cie tylko bil a reszta stoi (jest zablokowana) wpisz sobie na yt powinny byc jakies filmiki potrenuj sobie pierw na treningach

Opublikowano

Wystarczy dobra postać np. Naix czy Sylla i jesteś samowystarczalny. Zabijasz mały camp przed 1.00 żeby creepy się zrespiły i po tym masz 2 lvl. Dalej wybijasz małe i średnie campy. Jak grasz Seerem, Batem czy Storm Spiritem to stakujesz 4-5 campów i czyścisz je odpowiednio Ion Shellem, Firefly z nastackowanym napalmem i Static Remnantem. (co do SS to potrzebujesz smoke'a żeby cię creepy nie widziały.

Opublikowano

Wystarczy postać bijaca z bliska z bonusem (może być w itemku) kradzież HP, czy jakoś tak ( ten co dodaje tobie HP jak bijesz np. Life stealer) : P

Dota 2 > Lol

Opublikowano

Najlepiej nauczyć grać sie w jungli jest Nature's Prophet, mocno mobilny, ze wzglęu na teleport jak i silny przy niszczeniu camp creepów. Jeżeli chodzi o sam jungling to zacznij z skillem Nature's Call, i stopniowo bij moby zaczynający od najsłabszych bodajże kobold, a kończąc na najsilniejszych .

704371448266406298964.png

Opublikowano

W załączniku dałem Ci mapę, z zaznaczonymi punktami:

Czerwony - Pierwszy punkt w którym zabijasz Creepy z najmniejszym LVL

Czarny - Punkty na które możesz zabijać tak miej więcej od 3 - 6 lvl (zależy od postaci, bardzo).

Zielony - Są to punkty na które NIE CHODZIMY! Dlaczego? Bardzo łatwo Cię znaleźć gdy je bijesz, nawet przypadkowo. Często jesteś w obszarze Ward -a.

Niebieski - Mój ulubiony punkt, czyli jeśli grasz Natur Prophet -em (Furion), teleportujesz się swoją umiejętnością na ten właśnie klif i zabijasz z łatwością potworki (trzeba mieć trochę wprawy).

jrcl.jpg

be40e79d8a4146afcd71316c7fe9f193a72a0ee3

Legenda
Opublikowano

W załączniku dałem Ci mapę, z zaznaczonymi punktami:

Czerwony - Pierwszy punkt w którym zabijasz Creepy z najmniejszym LVL

Czarny - Punkty na które możesz zabijać tak miej więcej od 3 - 6 lvl (zależy od postaci, bardzo).

Zielony - Są to punkty na które NIE CHODZIMY! Dlaczego? Bardzo łatwo Cię znaleźć gdy je bijesz, nawet przypadkowo. Często jesteś w obszarze Ward -a.

Niebieski - Mój ulubiony punkt, czyli jeśli grasz Natur Prophet -em (Furion), teleportujesz się swoją umiejętnością na ten właśnie klif i zabijasz z łatwością potworki (trzeba mieć trochę wprawy).

jrcl.jpg

Dla autra tematu i postu:

Klifowanie jest nieopłacalne, a na mapie zaznaczony jest jeden pkt, a są dwa

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Jest opłacalne :) Przegrałem na tym wiele godzin. Jest to dobra kontra na Radiant Jungle. Możesz ogarnąć First Camp przywołakami, a sam zabijasz mocniejszy Camp. Dodatkowo, idąc tym buildem możesz bardzo szybko przemieszczać się po mapie, co także się przydaje. Cliff to bardziej taktyka na Push niż na zabijanie czy gankowanie.

Opublikowano

Jest opłacalne :) Przegrałem na tym wiele godzin. Jest to dobra kontra na Radiant Jungle. Możesz ogarnąć First Camp przywołakami, a sam zabijasz mocniejszy Camp. Dodatkowo, idąc tym buildem możesz bardzo szybko przemieszczać się po mapie, co także się przydaje. Cliff to bardziej taktyka na Push niż na zabijanie czy gankowanie.

Klif to taktyka na push, aha. Pushować bijąc dżunglę z klifu, mhm, jeszcze mi się kurwa nie zdarzyło.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

@Up

To jest taktyka na push, kiedy ty czekasz na tp na cliffie przeciwny team ci pushuje wieże, przecież to takie proste.

#Topic

Klifowanie jest nieopłacalne bo możesz farmić tak maksymalnie 2 campy, czekając w przerwie na teleport. Przy graniu z treantami w tym samym czasie wyczyścisz 2-3 campy więcej, dzięki czemu twój GPM jest większy. Klifujesz tylko kiedy przeciwny team uniemożliwa ci konwencjonalne junglowanie.

Opublikowano

Nie powiem, ale Nature Prophet ogarnięty w jungli, miażdży. Dodatkowo przepycha bardzo szybko wieżyczki :3. Jego mobilność dzięki teleportowi jest przydatna.

Opublikowano

Ogarniacie tylko dwa Campy? Jak ogarniesz to nawet 3 ;) Poza tym, daje to duży plus dla początkujących, bo mało postaci może cię dorwać przy tej metodzie (oczywiście w early). Dodatkowo team może robić dwie Jungle naraz co niekiedy się bardzo przydaje.

Opublikowano

można iść na campa ancient creepow w dire ale jak sie zrespią mele creepy rzucasz drzewca na warda i wybijasz spokojnie.

874831456689708709857.jpeg

Tyle Wygrać.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Prawda jest taka że jak ogarniasz dote to możesz każdą klasą junglować ja ostatnio IO zjadłem całą jungle xD

Junglowanie =/= junglowanie z dobrym gpm.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Polecam Postacie: Nature Proph, Naix, Legion Commander(nowa postać), Skeletor King, Chen, Enigma, Ursa, Enchantres (Polecam bo grałem nimi Jungle :))

A sposoby zależą od wyboru postaci, jeżeli masz meele to często dobrym sposobem jest ukrywanie się za drzewkiem, lub w drugiej faili creepów spulować farmę i później idzie lajtowo, jeżeli masz zasięgowego hero to jest łatwiej, ale jeśli sobie nie radzimy to można kogoś poprosić niech weźmie na siebie campa :)

"My World is in your Head..."

Pierwszy Polski blog o grze Vampyr:
http://www.czasnawampyr.pl/category/news/

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Jeśli grasz bohaterem, którym musisz dużo farmić to na sam początek uzbieraj i kup vladimira . Potem farmisz dalej zbierasz kase i kupujesz dalej konkretne przedmioty :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli grasz bohaterem, którym musisz dużo farmić to na sam początek uzbieraj i kup vladimira . Potem farmisz dalej zbierasz kase i kupujesz dalej konkretne przedmioty :)

a nie lepiej midasa? :D

874831456689708709857.jpeg

Tyle Wygrać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podstawa na las dla mele to shield 40px-Stout_Shield_icon.png?version=a55f8( i opcjonalnie qb 40px-Quelling_Blade_icon.png?version=6c2 ) , bez tego będziecie tracić sporo hp i nie bijcie na początkowych lvlach kampów 36px-Furbolg_Champion.jpg.png?version=1c 36px-Furbolg_Ursa_Warrior.jpg.png?versio tzw. hellbearów, bo maja duzo hp i duzy dmg. Najlepiej zaczac od małych campów 190px-Smallcamps.png?version=996754cccfc potem w miedzyczasie wybijac srednie campy 190px-Mediumcamps.png?version=c356be1219 (najlepiej satyry, golemy, ogry) no i jak juz mamy troche lvla i cos na regen hp, to mozna smialo bic duze campy 180px-Largecamps.png?version=cfc666c9e22. To tak w skrocie

76561197996037016.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...