Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PYTANIE, OSTRZEZENIE

tomasino9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie co mam zrobic gdy ktos grozi mi atakiem DDos na strone WWW, nijaki FiveGaming chce to uczynic? Zmienia głos jakims programem i mnie straszy? Co robic w takiej sytuacji???????

Opublikowano

Nie ten dział, to jest minecraft :P

Ale powinieneś zgłosić to na policję w najgorszym wypadku, lub zatrudnić technika, który się specjalizuje w zapobieganiu ataków DDos.

A co do policji, to sugeruję ci, bo słyszałem, że to jest przestępstwo internetowe.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Nie przejmuj się nim, pewnie jakiś gimbus chcę Ci ddosować stronę pingując ip z cmd xD

A jeżeli atak okażę się poważny, zgłoś go na policję, i proszę nie pisać komentarzy typu: "o bo na pewno się przejmą że ci zniszczyli serwer w grze" atak ddos to karalny atak hackerski, za to grozi do 2 lat pozbawienia wolności(w przypadku ataku na serwery państwowe do 8 lat)

Więc ci co przeprowadzają takie ataki, niech przemyślą co robią ;)

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

Jeśli tylko straszy to znaczy że nie wie jak to zrobić, to jest tak banalna sprawa że nie ostrzegałby przed tym jeśli typ ma jakiś problem. Jeśli zacznie dosować to i tak policją nic nie wskurasz, jeśli jakąś stronkę, lub słaby serwer z cieńkim łączem to nie zrobisz nic, jeśli zarabiasz możesz zakupić cloudfire albo cloudflare, ochrona przed ddosami na strony www.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...