Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw

NightCorePL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zmienil bym zasilacz + po co ci drugi spartan? co z nim zrobisz, przeciez nie da sie 2 coolerow zamontowac? lolz

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Kiepska obudowa, spartan pod 4670k na dodatek O/C na tym MOBO ?

Zasilacz do zmiany na coś mocniejszego np Deusa M1 550w.

Podaj budżet, to złoży się coś normalnego.

chodzi o to że sam chce wybrac czesci i zlozyc poniewaz chce isc na informatyke w technikum i jesli teraz zdolam wybrac czesci i zlozyc to bede wiedzial ze powinienem dac sobie rade

Opublikowano

chodzi o to że sam chce wybrac czesci i zlozyc poniewaz chce isc na informatyke w technikum i jesli teraz zdolam wybrac czesci i zlozyc to bede wiedzial ze powinienem dac sobie rade

Dlatego masz zamiar wziąć tak beznadziejny zestaw ? Informatyka to nie składanie zestawów, poza tym tego da się wyuczyć. Nie dasz rady bez żadnej wiedzy dobrać poprawnie podzespołów.

Podaj budżet, złożę coś lepszego ;).

Opublikowano

A budowa to juz moja sprawa jezu tylko mowicie ze buda ze to ze tamto jezu chce ta obudowe i nikt nie zabroni mi jej miec. Rozumiem zasilacz tak moge zmienic komp tak patrzylem zeby robic pod moc zeby starczyl tak na 3-5 lat a nie ze obudowa kijowata

na procka dam wentylator co jest w zestawie

Opublikowano

A budowa to juz moja sprawa jezu tylko mowicie ze buda ze to ze tamto jezu chce ta obudowe i nikt nie zabroni mi jej miec. Rozumiem zasilacz tak moge zmienic komp tak patrzylem zeby robic pod moc zeby starczyl tak na 3-5 lat a nie ze obudowa kijowata

Obudowa to nie tylko wygląd. My chcemy jak najlepiej dla kupującego, jak się upierasz, to trudno.

Ale testowanie swojego skilla w składaniu bez wiedzy na takiej kwocie to naprawdę debilizm.

Opublikowano

Dziwne metody...

W takim razie jak myślisz o takim zawodzie/pracy w sklepie, to naucz się składać zestawy. Mi to zajęło ~pół roku, nie mam tego opanowanego nawet w stopniu dobrym, ale takie wady są od razu widoczne.

Obudowa bo ma dużo miejsc na wentylatory ? A to jest jedyny wyznacznik jakości ? Montaż dysków, miejsce wewnątrz, miejsce za tacką na kable, sam cable mengamenent, ilość oraz jakość filtrów przeciwkurzowych, wentylatorów dołączonych do zestawu, grubość blachy, wyłamywane/wykręcane śledzie, wyciszenie lub jego brak, MIEJSCA, w których mają zostać zamontowane wentylatory, umiejscowienie portów itd...

Za 3.200zł z BlackOps2, z chłodzeniem BOX złożyłem Ci coś takiego :

http://www.morele.net/inventory/info/z8mF8/

Można oszczędzić nawet 100zł na jednym z tych podzespołów, zastanów się, na którym ;). Oczywiście stracisz na wyglądzie wnętrza.

Opublikowano

Sweet Great

Ale musicie także zrozumieć że niektórym zależy na wyglądzie kompa. Przykładowo dla mnie ważne jest to jak wygląda to w środku i jak na zewnątrz. M40 będzie dobrym wyborem i tu się zgodze, ale jeśli już chce o niech weźmie zalmana z9 Plus też świci i jakoś wygląda.

graphic.png
Opublikowano

Jak do 200 zł obudowa te jebnij że gladiusa m40 a nie jakieś gówna,bo z gorsze na gorsze wybierasz...

Ten N200 to ostatni temat, gdzie go polecę, bo dla mnie nie zostanie :ninja: .

Jak znajdziesz lepszą budę za taką cenę to pisz. Rozkłada konkurentów jak chce. W środku wygląda zajebiście, nieco gorzej na zewnątrz, można bez problemu ułożyć SSD, 3,5, 2,5, koszy po środku nie ma, więc zmieszczą się długie karty graficzne, sporo miejsca za tacką MOBO, filtry na górze i na dole, siatka z przodu też powinna jakoś działać.

Jeśli ktoś chce mniejszą obudowę, a nie giganta, to Gladius/Zalman się nie przyda. Ten CoolerMaster ma wszystko, czego trzeba.

@up

tak ci przeszkadzala obudowa wiec zmienilem http://www.morele.net/obudowa-aerocool-x-warrior-devil-red-czarna-red-led-bez-zasilacza-aeropgsx-warriordevi-403178/ patrzykem na opinie i powinno w niej byc wszystko lux

Cienkoblaszak.
Opublikowano

Zestaw trochę dziwnie złożony: kiepski zasilacz (weź modularny Thermaltake), obudowę taką jak radzą koledzy albo Gladius M40, albo Zalman Z9 Plus, ewentualnie tańszego Brutusa M23. Nie wiem po co Ci 4670k, skoro i tak na płycie B85-G43 nie podkręcisz tego procesora - weź 4570, zaoszczędzisz a do tego weźmiesz 2x4 GB DDR3:

Seagate Barracuda 1TB SATA3 (ST1000DM003) - 234.00 zł
MSI GeForce GTX760 TF 2GB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-Express - 962.00 zł
Liteon nagrywarka DVD iHAS122-04 czarny OEM - 74.00 zł
SilentiumPC Gladius M40 Pure Black - 207.00 zł
Thermaltake Smart SE Modular 530W - 205.00 zł
Asrock B85M Intel B85 LGA1150 BOX - 247.00 zł
Intel Core i5-4570 LGA1150 BOX - 743.00 zł
Crucial DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz Ballistix Tactical CL8 - 279.00 zł

Zestaw dostępny jest tutaj (wystarczy wrzucić produkty do swojego koszyka).

Kupując zestaw komputerowy w Techplanet, w polu kod rabatowy wpisz: mpcforum, dostaniesz darmową wysyłkę do domu, oraz usługę montażu za 0 zł i podstawowe testy całego komputera !
Wpisz sobie jeszcze w komentarzu do zamówienia "Prembox 50GB" - dostaniesz za darmo 50GB transferu w serwisie do pobierania plików bez limitów. W komentarzu do zamówienia wpisz jeszcze "Sleeping Dogs MSI" - dostaniesz za darmo grę.

Opublikowano

Zestaw trochę dziwnie złożony: kiepski zasilacz (weź modularny Thermaltake), obudowę taką jak radzą koledzy albo Gladius M40, albo Zalman Z9 Plus, ewentualnie tańszego Brutusa M23. Nie wiem po co Ci 4670k, skoro i tak na płycie B85-G43 nie podkręcisz tego procesora - weź 4570, zaoszczędzisz a do tego weźmiesz 2x4 GB DDR3:

Seagate Barracuda 1TB SATA3 (ST1000DM003) - 234.00 zł

MSI GeForce GTX760 TF 2GB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-Express - 962.00 zł

Liteon nagrywarka DVD iHAS122-04 czarny OEM - 74.00 zł

SilentiumPC Gladius M40 Pure Black - 207.00 zł

Thermaltake Smart SE Modular 530W - 205.00 zł

Asrock B85M Intel B85 LGA1150 BOX - 247.00 zł

Intel Core i5-4570 LGA1150 BOX - 743.00 zł

Crucial DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz Ballistix Tactical CL8 - 279.00 zł

Zestaw dostępny jest tutaj (wystarczy wrzucić produkty do swojego koszyka).

Kupując zestaw komputerowy w Techplanet, w polu kod rabatowy wpisz: mpcforum, dostaniesz darmową wysyłkę do domu, oraz usługę montażu za 0 zł i podstawowe testy całego komputera !

Wpisz sobie jeszcze w komentarzu do zamówienia "Prembox 50GB" - dostaniesz za darmo 50GB transferu w serwisie do pobierania plików bez limitów. W komentarzu do zamówienia wpisz jeszcze "Sleeping Dogs MSI" - dostaniesz za darmo grę.

Dałem mu lepszy zestaw ;).

Opublikowano

Słaba obudowa, mało pamięci, wolniejszy dysk twardy (w dodatku mniejsza pojemność) - nadrabiasz jedynie kartą graficzną, ale to i tak zestaw 200 zł droższy.

Słaba obudowa ? W którym miejscu ?

Zestaw droższy, bo znajduje się tam BlackOps2 za 90zł i lepsza pasta termoprzewodząca ;).

Różnicy w wydajności dysku nie zauważy.

Pamięci na razie starczy, najwyżej w przyszłości się dokupi. Dałem również lepszy zasilacz.

Opublikowano

Słaba obudowa, mało pamięci, wolniejszy dysk twardy (w dodatku mniejsza pojemność) - nadrabiasz jedynie kartą graficzną, ale to i tak zestaw 200 zł droższy. W przypadku obudowy N200 to budżetowa konstrukcja ważąca 2kg mniej od Gladiusa M40, co samo mówi z jakich plastików jest zrobiona. Do takiego zestawu warto włożyć coś stabilniejszego.

A o kwestii zasilacza się nie wypowiadałem, bo są zwolennicy i przeciwnicy obu rozwiązań, ale jak już wspomniałeś o zasilaczach to Thermaltake ma płaskie okablowanie, jest cichszy ( ma większy wentylator 140mm) no i jest dłużej na rynku. Deus M1 to również dobra konstrukcja - żeby nie było :)

Opublikowano

Słaba obudowa, mało pamięci, wolniejszy dysk twardy (w dodatku mniejsza pojemność) - nadrabiasz jedynie kartą graficzną, ale to i tak zestaw 200 zł droższy. W przypadku obudowy N200 to budżetowa konstrukcja ważąca 2kg mniej od Gladiusa M40, co samo mówi z jakich plastików jest zrobiona. Do takiego zestawu warto włożyć coś stabilniejszego.

A o kwestii zasilacza się nie wypowiadałem, bo są zwolennicy i przeciwnicy obu rozwiązań, ale jak już wspomniałeś o zasilaczach to Thermaltake ma płaskie okablowanie, jest cichszy ( ma większy wentylator 140mm) no i jest dłużej na rynku. Deus M1 to również dobra konstrukcja - żeby nie było :)

Naprawdę ? Nie wierzę po prostu...

Zastanów się, dlaczego waży mniej, bo według mnie to dość proste ;). Równie dobrze mogę powiedzieć, że Gladius to kupa bo waży 7 czy tam 8 kilogramów mniej od Obsidiana 800D.

Opublikowano

Hmm bo metal jest cięższy od plastiku ... no nie mów, że N200 jest lepszą opcją od Gladiusa M40, bo chyba padnę.

No masz...

Informacje fizycze Głębokość [cm]49.2 Szerokość [cm]19.8 Waga [kg]6.8 Wysokość [cm]47.3

Informacje fizycze Głębokość [cm]44.5 Szerokość [cm]20.2 Waga [kg]4.3 Wysokość [cm]37.8

Nadal nie widzisz różnicy ? Ten Gladius to gigant w porównaniu z N200. Może dlatego jest cięższy, że użyli więcej materiału ? Logika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...